אז אתם בטח כבר מריחים את האביב באוויר ויודעים שזה הסימן המובהק לכך שהגיע הזמן לפסח. ומה יותר מושלם לחג מהמאכל הכי טעים שיש – שניצל לפסח! אני מבטיח לכם, זה לא רק אוכל של אמא או של סבתא, זה הדלוקס, העמוס בטעמים, המעלף והאגדי של כל שניצלים. בואו נתאר את הטעימה הראשונה ההיא – הקריספיות מבחוץ והנימוחות המושלמת מבפנים – זה מה שחגי ישראל צריכים להיות.
זמן הכנת המתכון
• זמן הכנה: 1 שעה
• רמת קושי: בינונית
• המתכון מספיק ל: 4 מנות
מה שהופך את השניצל הזה לכה מיוחד זה השימוש במצות טחונות במקום פרורי לחם. ההבדל במרקם מורגש ומבחינת הטעם, זה פשוט ממכר. הסוד לשניצל מדהים הוא תבלינים מצוינים ובשר עוף טרי. ואם אתם כבר נפגשים עם החג – ללכת כל הדרך ולהקפיד על כל שלב. אז נתחיל עם רשימת הרכיבים הדרושים:
הרכיבים הדרושים
• 4 חזה עוף פרוס דק
• 2 ביצים גדולות
• 3 מצות מפוררות (אפשר להחליף בקמח מצה אם מעדיפים)
• מלח
• פלפל שחור
• פפריקה מתוקה או חריפה, לפי טעם
• אבקת שום
• שמן לטיגון (רצוי שמן חמניות)
עכשיו שיש ברשותכם את כל הרכיבים, בואו נגלגל את השרוולים ונתחיל. קחו נשימה. ילדיכם בפינה ואשתכם מכינה סלט כלשהו לריפוי עיניים – זה הזמן להתחיל בקסם!
שלבי ההכנה
זהו השלב שבו הכיף מתחיל!
1. ראשית, נתחיל בניקוי חזה העוף והסרת כל שומן עודף.
2. טבלו את חזה העוף בביצים טרופות עם מעט מלח ופלפל, דגש על טרוף ביצים טוב כדי שלא יישארו חלבונים נפרדים.
3. במקביל תחממו את השמן במחבת הגדולה. בחרו שמן שלא יתחמם יתר על המידה בטיגון.
4. כעת, קחו את המצות המפוררות ותבלו אותן במלח, פלפל, פפריקה ואבקת שום. זה הטריק שלי – תבלינים פשוטים אך אפקטיביים שנותנים וואו קטן בכל ביס.
5. צפו כל חזה עוף במצות התבלינים, ודאגו לוודא שכל הפירות יתפסו יפה.
6. הכניסו כל פרוסה רפויה לשמן החם וטגנו עד להזהבה יפה, הפכו את השניצל כשצריך ושלבו בשני הקצוות כדי לקבל קריספיות שווה.
7. הוציאו את השניצלים מהמחבת והניחו אותם על נייר סופג לספיגת השמן העודף.
אם אתם מחפשים גרסה יותר בריאה או ידידותית לטבעונים, אפשר להכין את השניצל הזה גם בלי עוף ועם אופציות שונות לציפוי בלי להפסיד בכל הטעמים המשובחים.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כעת אחרי שהשניצלים שלכם התייבשו קלות והכל מוכן, בואו נדבר על השדרוגים. שניצל לכשעצמו מושלם, אבל תמיד אפשר להוסיף דברים מגניבים:
• נסו לשחק עם רטבים! חרדל ודבש, רוטב שום כתוש או אפילו רוטב קארי מתקתק יהפכו את החוויה לעשירה יותר.
• רוצים גרסה יותר בריאה? עברו לאפייה! הניחו את חזה העוף המצופה על תבנית תנור מחוממת והכניסו לתנור בחום בינוני-גבוה (180 מעלות) למשך 20-25 דקות.
• למשפחות טבעונים – ניתן להשתמש בטופו במקום חזה העוף. חברים שלי ניסו ואמרו שזה נמס בפה ואין אדם שלא אוהב את זה.
והחלק הכיפי – תשובות לשאלות שהמוח הביא:
שאלות ותשובות נפוצות
כמה זמן ניתן לשמור את השניצלים אחרי הטיגון?
את השניצלים ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים. חימום מחודש על גבי מחבת תיתן להם קריספיות מחדש.
האם אפשר להוסיף תבלינים נוספים?
ברור! הסוד הוא להתנסות. חלק מהסבתות אוהבות להוסיף כורכום, אחרות כמון. תבואו לתבלינים פתוחים ותנסו כל פעם משהו חדש.
האם חובה להשתמש בביצים?
לא בהכרח! תוכלו להשתמש בתחליפים טבעוניים כמו "קמח חומוס" מעורבב במים כמעט סמיכים כהחלפה. הם ישמרו על הציפוי כמעט בלי שישבר.
כמה שמן צריך לטיגון?
כך שהשניצל יגיע עד חצי העמוק של השמן. תרצו רק מעט שמן כדי לקבל קרין טובה ולא להסלים את המנה.
האם השניצל מריחים בטיגון?
כן – האוויר יתמלא בריח של חוריון. אך נוטרך הזכות המוספית. הטעם שמחכה.
איך אפשר לדעת שהשניצל מוכן?
עם קריספיות זהובה חיץ מהמחשכון קריאה איכותית וניחוח חגיגי.
האם אפשר להכין אותו מחזה הודו?
כן, גם חזה הודו עובד לא פחות טוב ופיזיקלוגניט נוח.
האם אפשר להמיר חלק מהמצות בקמח?
אין בעיה להוסיף קמח מצה. רק הקפידו להטיף בהדרכת הציפוי.
מה עושים עם עודפים?
שניצלים מצויינים לכריך ביום הבא. נסו להוסיף ירקות קלויים או סלט ותראו.
אוהלים לשתף את המתכון עם משפחה וחברים, ותיהנו מכל ביס!