**הסוד המוסתר של סבתא מגולבליקו: פשטידת קמח תפוחי אדמה אגדי**
תאמינו לי, אין כמו פשטידת הקמח תפוחי אדמה שמתגלה כמנה המושלמת, המדהימה והמעלפת הזאת! הצליל הכיפי של הפשטיד כשהוא יוצא מהתנור, הטעם שמזכיר את הילדות והניחוח שממלא את הבית – כל אלו יהפכו את השולחן שלכם לשדה קרב של מזלגות. בואו נצלול לתוך הקסם של המתכון המשגע הזה, שמגיע ישירות ממחברת המתכונים האגדית של סבתא מגולבליקו!
זמן הכנת המתכון:
• זמן כולל: 1 שעה ו-45 דקות
• רמת קושי: בינונית
• מתאים ל-6 אנשים
המתכון הזה של פשטידת קמח תפוחי אדמה מתחיל בסיפור ילדות מרגש. כשהיינו ילדים ובילינו את חופשת הקיץ אצל סבתא מגולבליקו, היינו יוצאים ללקט תפוחי אדמה טריים מהגינה. עייף מהעבודה, ילד בן 7, חיכיתי בקוצר רוח לטעום את הפשטידה שראיתי מתבשלת במטבח שלה. הריח! אוי, הריח הנפלא שהיה עוטף את כולנו בסלון. זה היה קסם.
כעת, המרכיבים הדרושים להכנת המנה המדהימה הזו.
המרכיבים הדרושים:
• 1 ק"ג תפוחי אדמה
• 3 ביצים (אפשר להחליף בביצה טבעונית)
• 2 כפות שמן זית
• 1 כוס קמח תפוחי אדמה
• 1/2 כוס חלב (אפשר חלב צמחי)
• 1 בצל גדול קצוץ דק
• 2 שיני שום כתושות
• 1/2 כפית מלח
• 1/2 כפית פלפל שחור טחון
• 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
• 1/4 כוס עלי בזיליקום טריים
• 1/2 כוס פרורי לחם (אפשר פרורי לחם ללא גלוטן)
אם אתם כאן כי אתם מחפשים משהו שונה ומרגש, אז הכנתם את עצמכם לדבר האמיתי!
אז אחרי שכבר אבזרנו את המטבח במרכיבים המעלפים האלה, הגיע הזמן להכין את הפשטידה השוות כל כך שהולכת לגרום לכולם ללקק את האצבעות!
שלבי ההכנה
1. אנחנו מתחילים בהרתחת תפוחי האדמה. לוקחים סיר גדול, ממלאים אותו במים קרים ומוסיפים קמצוץ מלח.
2. מחממים את המים עד שהם רותחים, ומוסיפים את תפוחי האדמה הקלופים. מבשלים עד שהם רכים – לרוב כ-20-25 דקות.
3. לאחר מכן, מרסקים את תפוחי האדמה בעדינות ומניחים אותם בקערה גדולה. השאירו אותם בצד להתקרר מעט.
4. בזמן שתפוחי האדמה מתקררים, מחממים מעט שמן זית במחבת ומניחים בה את הבצל הקצוץ והבזיליקום. צורבים את הבצל והבזיליקום עד שהם שחומים וריחניים.
5. מעבירים את הבצל והבזיליקום המטוגנים לקערה עם תפוחי האדמה המרוסקים.
6. מוסיפים לתערובת את הביצים, השום הכתוש, החלב, הפטרוזיליה ותבלינים.
7. מערבבים את כל המרכיבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ונוזלית.
8. מוסיפים את קמח תפוחי האדמה לתערובת וממשיכים לערבב עד שהפסיד מתקבל על מנת שיצא נימוח ואוורירי.
9. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
10. משמנים תבנית אפייה ומתפזרים עליה את פרורי הלחם.
11. יוצקים את תערובת הפשטידה לתבנית ומפזרים מלמעלה עוד מעט פרורי לחם.
12. מכניסים לתנור ואופים במשך 45-50 דקות, עד שהפשטידה שחומה ויציבה.
המתכון הזה מתאים מאוד גם לגרסאות טבעוניות וללא גלוטן. פשוט החליפו את הביצים בביצה טבעונית ואת החלב בחלב צמחי – המתכון שלנו יישאר מושלם ועדיין ממכר!
המתכון שלנו מתאים למי שאוהבים להוסיף טוויסט ולהכין מנות נפלאות שייצרו חוויות מהנות ושווקות במיטב מחליקות המטבח.
הפשטידה הזו לא רק יפה, אלא גם משגעת בטעם ומדהימה בכל פינה וקרן עבורה.
### שאלות ותשובות על המתכון
האם אפשר להשתמש בקמח אחר?
כן, אפשר להחליף את קמח תפוחי האדמה בקמח חיטה או קמח נטול גלוטן לבחירתכם.
האם אפשר להכין גרסה טבעונית למתכון הזה?
בהחלט, פשוט החליפו את הביצים בביצה טבעונית והחלב בחלב צמחי.
כמה זמן מראש ניתן להכין את המתכון?
ניתן להכין את הפשטידה יום קודם ולהשאיר במקרר. חממו שוב בתנור לפני ההגשה.
האם המתכון מתאים לילדים?
לחלוטין, הפשטידה רכה ונימוחה, ומכילה רק מרכיבים בריאותיים וטבעיים.
אילו תוספות נוספים אפשר להוסיף לפשטידה?
אפשר להוסיף פטריות, גבינה, תרד או כל ירק נוסף שאתם אוהבים.
האם יש דרך להפוך את המנה לערבית יותר?
כמובן, אפשר להוסיף כמה תבלינים ערביים כמו כורכום וקינמון למנה.
האם צריך לקלף את תפוחי האדמה?
כן, הקליפה עלולה לפגוע במרקם הפשטידה.
האם צריך לבשל את הבצל לפני הוספתו לתערובת?
כן, בישול הבצלים מעניק להם מתקתקות מיוחדת שמשתלבת נהדר עם שאר המרכיבים.
האם ניתן להקפיא את הפשטידה?
כן, ניתן להקפיא את הפשטידה ולאחר מכן לחמם שוב בתנור.
האם אפשר להחליף את פרורי הלחם במשהו אחר?
אפשר להחליף את פרורי הלחם בפרורי פנקו או חמד טחון.
בואו נארגן את המטבח, נרתיח את המים והכינו את המתכון! וברגע שתסיימו, אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! אתם תודו לנו אחר כך!