פיתות קלות שנמסות בפה
אוקי, הרבה פיתות אכלתם במהלך חייכם, אבל יש משהו ייחודי ומיוחד בפיתות שאנחנו הולכים להכין כאן. תדמיינו את זה: הן חמות, רכות, ובכל ביס נמסות בפה. יש כאן עניין של טכניקת הכנה חכמה שגורמת לפיתות לעלות לגבהים חדשים (ויחד איתן גם אנחנו, כשתצטרכו לשלוף את הפיתות מהתנור). כשאנחנו אומרים "מדהים", אנחנו מתכוונים למילים כמו "ממכר" ו"טעים בטירוף". המטרה היא להפוך טקס הלחם הביתית לפסטיבל של טעמים וריחות.
מה עוד אפשר לבקש כשאתם יושבים עם ארבעה חברים טובים, פותחים את התנור ובשניות מריחים ניחוח אגדי של פיתות שזה עתה יצאו? ממש כך, נמרץ תלכו למלאכת ההכנה, ותתפלאו לגלות כמה מהיר וקל זה להיות שפים של פיתות כמו של אמא או סבתא.
זמן הכנת המתכון
– זמן הכנה: 30 דקות
– זמן התפחה: 1 שעה
– זמן אפייה: 5-7 דקות
– רמת קושי: קל
– מספר מנות: 8 פיתות
המרכיבים הדרושים
בואו נתחיל עם הרשימה המפורסמת של מרכיבים. הינם:
– 500 גרם קמח חיטה (ניתן להשתמש בקמח מלא אם תרצו)
– 250 מ"ל מים פושרים
– 1 כף סוכר (למתיקות קלה)
– 2 כפות שמן זית
– 1/2 כף מלח
– 2 כפיות שמרים יבשים
אז לפני שנעבור לשלבי ההכנה, שימו לב שאפשר לשדרג את המתכון. אם תרצו להכין פיתות טבעוניות, פשוט חליפו את השמן בשמן קוקוס או בשמן חמניות. עבור סובלים מאלרגיות לגלוטן, ישנם קמחים ייעודיים שפיתחו בשבילכם המרגישים באלרגיה הזאת.
שלבי ההכנה
אז הגעתם לשלב המעניין – ארבעה שלבים ותהיו בדרך לפיתות מרהיבות.
1. מתחילים עם קערה גדולה, שבה מוסיפים את הקמח והממלך הכוחני – השמרים. מערבבים מבלי למרוח בעיות, ותראו איך כל מי ששמע על "לחם" מתחבר.
2. מוסיפים את הסוכר, המלח, והשמן, ולאחר מכן יוצקים את המים הפושרים. לערבב עד שהמסה נראית כאילו היא מחכה לשלב הבא.
3. עכשיו מגיע השלב הכי טוב: לשים את הבצק במשך 10 דקות. אם אתם רוצים להרגיש רמזים לנסיעות על פני כוכב הלכת נמס בפה, תוסיפו כאן קצת כוח.
4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוס גובה בשעה הקרובה. בתחס, הניחו לו להתנפח כמו בלון, שיעשה קונצרט בבת שלכם.
לאחר שהמתכון משודרג לגבהים חדשים, הוציאו את הבצק וחתכו אותו ל-8 חלקים קלים.
תוספות לשדרוג המנה
עכשיו, לאחר שהפיתות התפחו והן מוכנות לדרך, למה לא להוסיף עוד קצת טעמים? אתם יכולים למרוח על הפיתות שמן זית ולהוסיף תבלינים כמו אורגנו, כמון או שום קצוץ שיהפוך אותן לאגדי ואפילו להפתיע את האורחים שלכם. אפשר גם להוסיף גבינה לוקסוס או למלא אותן בתערובות ירקות ממעצב הפסטיבל – זה נותן אפקט של משגע!
שאלות ותשובות
מה אם אני רוצה להכין פחות פיתות?
המתכון הזה גמיש, כך שאתם יכולים לחלק את הכמויות בקלות. פשוט חישבו את המידות כחצי.
האם אני יכול להחליף את קמח החיטה בקמח אחר?
בהחלט! קמח שקדים, קמח תפו”א או קמח מלא – הכניסו למיקסר וחפשו את הטעם המושלם שלכם.
לכמה זמן אפשר לשמור את הפיתות?
אם נשארות פיתות, פשוט הניחו אותן בשקית סגורה ונשאבו לארון. הן שומרות היטב עד 3 ימים.
האם ניתן להקפיא פיתות?
בוודאי! קפיאו אותם לפני השימוש ועם התפיחה המקצועית הן יתפרסו לתפארת.
מה זה עשה כששמרים לא מתפיחים?
אם השמרים לא תפחו, כדאי לבדוק את תאריך התפוגה שלהם. דאגו גם שהמים לא היו חמים מדי – זה הורג.
האם ניתן להכין את הבצק יום לפני?
בהחלט! לאחר הלישה, הכניסו למקרר למשך הלילה. בבוקר תוציאו ותנו לבצק להתאושש.
איך ממלאים את הפיתות?
לאחר אפיית הפיתות פשוט חותכים בעזרת סכין חד בצד, וממלאים בדיוק במה שאתם אוהבים – כמו טחינה, חומוס או סלט.
מה אם אני רוצה סגנון צבעוני וטעים?
שימו קמצוץ של כורכום או פפריקה במילוי – זה לא יפגע בטעם אבל ייתן צבע מדהים.
האם יש טיפ לאפייה מושלמת?
תנשמו עמוק: הכניסו לשולחן אבן אפייה ופיתות יסבלו חום ישיר ואגרסיבי.
האם אני יכול להכין פיתות שטוחות?
בהחלט! כשתשטחו את הבצק, תוצרו פיתות שטוחות דומות לאלאפה המזרחית.
אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולגרום גם לחברים שלכם להתלהב מהמאפיה הביתית שלכם! זה הזמן שלכם להבריק במטבח ולראות את כולם מתלהבים מהפיתות המושלמות שאתם מכינים!