פטפוט קטן לפני שאנחנו צוללים! דמיינו את האוויר הלילה הקריר, השולחן בערב שבת מלא כל טוב, וסיר נהדר מלא פאי פטריות, שמחכים על השולחן. אני מבטיח לכם שהמתכון הזה ישכנע אפילו את האנשים הכי קפדניים שהפטריות משתלבות בכל מנה בצורה מושלמת. התכוננו להתמכר לטעם מדהים של מתכון הפאי פטריות הזה, שהוא הכי טעים שיש, משגע ואגדי!
### זמן הכנת המתכון
– סה"כ זמן: 1 שעה ו-30 דקות
– רמת קושי: בינונית
– מתאים ל-6 אנשים
המתכון לפאי הפטריות שלנו אינו סתם עוד מתכון. מדובר באחד מהמינים הותיקים והאהובים ביותר במטבחים הביתיים של סבתא ואמא, ולא סתם! לכל אחד ואחת יש את הסיפור המדהים שלהם הקשור לפאי פטריות, וזה מה שמסביר את הפופולריות הבלתי ניתנת לערעור שלו.
### הרכיבים הדרושים
– 300 גרם פטריות שמפיניון טריות וחמודות (מומלץ לשטוף ולשפשף אותן קלות!)
– 1 כף חמאה רכה אבל לא מומסת (כאילו בא לכם למרוח אותה על לחם)
– 1 בצל בינוני (כי אם כבר בוכים, אז שיהיה על פי סדר)
– 3 שיני שום קצוצות דק (כן, ניחוח מדהים מתקרב)
– 250 מ"ל שמנת מתוקה (אוורירית ונימוחה)
– 1 כף קמח לבן מנופה (כדי שיהיה חלק ומעלף)
– 1 עלי טימין טרי (נראה קטן, אבל משפר גדולות)
– 1 כף פטרוזיליה קצוצה (כן, אנחנו גם ירוקים)
– 1 ביצה טרופה (לא פטרית, ולא סתם)
– מלח ופלפל אדמדם (לפי הטעם הכי מדהים שאפשר לקבל)
למטיילים הטבעונים שביניכם: אפשר להמיר את החמאה ב-שמן קוקוס ניטרלי, את השמנת המתוקה ב-שמנת צמחית, ואת הביצה ברסק תפוחים.
### שלבי ההכנה
הכינו את התנור. חממו אותו לחום של 180 מעלות צלזיוס.
במחבת רחבה, המיסו את החמאה על להבה בינונית.
הוסיפו את הבצל והשום וטגנו אותם עד שהם מתרככים וכשאומרים "שלום" לפה.
הוסיפו את הפטריות וערבבו היטב. וודאו שכל הפטריות מצופות בחמאה.
פזרו קמח והמשיכו לערבב. נו, לראות שגם הקמח מצטרף לחגיגה.
הוסיפו את עלי הטימין והמשיכו לערבב ולהתרגש.
בשלוש דקות האחרונות, הוסיפו את השמנת המתוקה ותן לזמן לעשות את שלו.
איזנו את התיבול עם מלח ופלפל. תמיד אפשר להוסיף עוד וכמעט תמיד זה כדאי.
הוציאו מהמקרר בצק פאי מוכן (רגע של מנוחה!) ופרסו אותו על תבנית פאי.
שפכו על הבצק את תערובת הפטריות והשמנת.
מרחו את הביצה הטרופה על קצוות הבצק וגם מעט בשאריות למאן מי יכול על ההגיון.
הכניסו את הפאי לתנור ואפו במשך 40-45 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב או עד שהוא פשוט נראה כמו פאי שאי אפשר לעמוד בפניו.
ועכשיו, אנחנו נמתין בסבלנות ונריח את כל המטעמים שמתבשלים אצלנו בפינה!
### מרכיבים חלופיים
ואם מתחשק לכם לגוון:
במקום פטריות שמפיניון אפשר להשתמש בשיטאקי או פורטובלו כדי להוסיף טוויסט לפאי.
אפשר להוסיף גם קצת תרד טרי על התערובת למנה יותר בריאה ומלאת ויטמינים.
למקום הבצק הפאי המסורתי תוכלו להשתמש בקמח שקדים או קמח קוקוס לגרסה נטולת גלוטן.
אם אתם בקטע של גורמה, נסו להוסיף קצת בייקון טעים ומלא צבעים.
### זהו תוספות ושדרוגים אפשריים
בחשקה לבפאי הפטריות עוד יותר טעים?
נסו לשלב עם אגוזי מלך קלויים או גרעיני חמנייה עלי אנחנו קוראים לזה "הפינוק המושלם".
צלחת יפה וקצת גרידת לימון למעלה, וזהו, פשוט נחשק!!!
אפשר גם לשדרג את הפאי עם טיפות של טריוול בול מוחטאנה והמרקם יכול להגיע לנכון.
### שאלות ותשובות
אפשר להחליף את הפטריות בשאר ירקות? כן, בהחלט! קוביות דלעת, תפוחי אדמה או גזר יכולים להיות תחליף נהדר. רק חשוב לא להזניח את הטעמים המיוחדים של הפטריות של סבתא.
למה צריך להשתמש בחמאה בבישול הפטריות? החמאה מוסיפה טעם עשיר ועמוק לפטריות, והיא עוזרת להם לקבל מרקם נימוח ומדהים. ניסיתי פעם עם שמן, אבל אין תחרות.
האם אפשר להכין את המתכון גם בגרסה ללא גלוטן? בהחלט! הכינו בצק פאי מקמח שקדים או קמח קוקוס במקום קמח לבן, וכך תהנו מהפאי בצורה הכי בריאה שאפשר.
כמה זמן אפשר לשמור את הפאי אחרי ההכנה? הפאי נשמר במקרר עד שלושה ימים, רק חשוב לשמור אותו מכוסה. אם נשארת אפילו פרוסה, יש סיכוי שתמצאו את עצמכם מתגנבים למקרר בלילה.
כדי לשמור על הטעם והמרקם הפטריות, באילו שיטות טיגון כדאי להשתמש? תמיד עדיף להמיס את החמאה על להבה נמוכה ולתת לבצל ולשום להתרכך בעדינות. זה יבטיח שהפטריות יקבלו טעם נהדר ולא ישרפו.
האם ניתן להקפיא את הפאי אחרי האפייה? כן, ממש אפשר! אני ממליץ לפרוס ולארוז בחתיכות קטנות על מנת שיהיה נוח להפשיר ולהגיש. ייחפשו ברגע הנכון.
איך אפשר להוסיף טעמים מיוחדים לפאי? תרגיעו, יש המון אופציות! אפשר להוסיף אגוז מוסקט מגורר, קליפה כתומה טרייה, וגם קצת גבינת פרמזן מגורדת מקפיצה את הטעמים.
רוצים לשמור על המתכון בריא? נסו להוסיף הרבה ירוקים כמו תרד או תרנתולה, ולהפחית בכמות החמאה והשמנת המתוקה. גם שמן קוקוס ישדרג את הבריאות של המנה.
אפשר להכין את המתכון גם בקופסת שימורים? בהחלט! זה אפילו יהיה הרבה יותר נוח וזמין. פשוט מסננים אותם היטב ומשתמשים לפי המתכון!
בשל הסיפור המדהים שאולי התפתח בינתיים במטבח, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולספר לחברים ולמשפחה שלכם כמה הפאי פטריות הזה היה ללקק את האצבעות!