הדבר המדהים ביותר בעולם הזה הוא הרגע שאתם נוגסים בפרוסת עוגת שוקולד נימוחה, מתוקה ומנחמת. בואו נכין יחד עוגה מעלפת, שתדגיש את אהבתכם לשוקולד ושייכת לעידן הסבתות והשבתות המשפחתיות. עם הליך פשוט אך מושלם, התוצאה משגעת את כל החושים ומעלה חיוך על הפנים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
• סה"כ זמן: 60 דקות
• רמת קושי: בינונית
• מספיק לכ-12 אנשים
כדי שתבינו למה לעוגת השוקולד הנימוחה הזו יש קסם כזה, קודם כל נצלול לקצת רקע. עוגות שוקולד הן מהמאכלים הפופולאריים ביותר בעולם. נהוג להתחיל בקוביית שוקולד איכותית, כמו שוקולד מריר, כדי לקבל טעם עשיר ואגדי בכל נגיסה. מאז ומתמיד, עוגת שוקולד הייתה הבחירה המושלמת לאירועים מיוחדים, לימי הולדת ולרגעי שפיות מתוקים בבית. כי באמת, יש משהו טוב יותר מעוגת שוקולד טריה ועסיסית?
הרכיבים הדרושים
• 200 גרם שוקולד מריר איכותי
• 200 גרם חמאה (לא מרגרינה, בחייאת. אנחנו רוצים עוגה שממש נמסה בפה)
• 1 כוס סוכר (רצוי חום או דמררה לגרמה קצת קרמליות)
• 1 כפית תמצית וניל אמיתי
• 3 ביצים בגודל L, בטמפרטורת חדר
• 3/4 כוס קמח תופח
• 1/2 כוס אבקת קקאו איכותי
• 1/2 כפית מלח (מדגיש את המתיקות!)
• 1/4 כוס חלב (להשלמה)
• 1 כוס קצפת שמנת להגיש ליד (Optional אבל עשיר)
הטריק הוא להשתמש ברכיבים באיכות גבוהה כדי לקבל את הטעם הכי משגע. שוקולד מריר 70% לפחות ייתן לכם את העושר שכולנו מקווים למצוא בעוגת שוקולד טובה. אם אתם חובבי שוקולד חלב, תרגישו חופשי להחליף חלק מאבקת הקקאו.
שלבי ההכנה
נתחיל בשלב היסודי, וכבר תבינו למה התכוונתי כשאמרתי שהיא נמסה בפה!
1. נחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס (תפרידו את המעלות, לא איכפת לכם שזה יעבוד כמה דקות נוספות!)
2. נמסור את השוקולד והחמאה בקערת מתכת מעל סיר עם מים רותחים בעדינות (בן-מרי). נבחוש מדי פעם עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין.
3. נוסיף לקערה את הסוכר ונתסיס היטב עד התאחדות מלאה.
4. נערבוב פנימה את תמצית הווניל.
5. נשגיח שביצים יהיו טריות ומעבר לכך טמפרטורת חדר. נוסיף אותן בהדרגה תוך עירבוב מתמיד בעדינות.
6. ננפה את הקמח, אבקת הקקאו והמלח.
7. נוסיף את התערובת היבשה לתערובת הנוזלית בהדרגה
8. לבסוף, נבלה את עצמנו עם תנועות עדינות להכניס את החלב.
9. נשמן תבנית עגולה מידות 24 ס"מ וניצוק את הבלילה לתוכה.
10. נכניס לתנור לאפייה של 25-30 דקות – לא יותר מדי! לבדוק עם קיסם במרכז שהשוקולד לא נדבק עליו.
תוצאה משגעת כבר עומדת בפתח – עוגת שוקולד נימוחה ורכה כל כך!
מרכיבים חלופיים
אם אתם טבעוניים, פשוט החליפו את החמאה במרגרינת קוקוס ושימוש בשוקולד טבעוני. להחלפת הביצים ניתן להשתמש בתערובת גרעיני פשתן מים או תחליף ביצה מסחרי. כמו כן, ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא להורדת פחמימות ולתוספת סיבים תזונתיים.
מכאן, נתפנה למלאכה הכי מהנה – הציפוי. נוסיף כפית של קקאו לקצפת שמנת שלנו ונערבב בעדינות. שימו מעל העוגה או ליד כקישוט.
שאלות ותשובות
כמה זמן היא נשמרת?
העוגה יכולה להחזיק במקרר למשך השבוע. אך דעו לכם, היא תחוסל תוך יומיים!
מה עושים אם העוגה התייבשה?
השתמשו בקיסם לבדוק אחר 20 דקות אם היא מוכנה. אם התבשלה יותר מדי, חותכים לחתיכות ומגישים עם קפה או גלידה לחוויה מושלמת.
מה הטיפים להמיס שוקולד?
שוקולד נמס בבייבי בן-מרי לאט ובסבלנות. אל תמהרו, כל טעות תגרום לקלקול. הוסיפו קורט של מלח לקבלת טעם רב-ממדי.
אלטרנטיבות להגשה?
מתספים עם פירות טריים כמו תותים, קיווי או פירות יער קפואים.
איך עושים עוגה גבוהה יותר?
מוסיפים ועוד קמח, אך בזהירות כדי לא להכביד מדי על הבלילה – מעל 1 כוס קמח או קמח תור משפר בריא.
בזכות מרכיבי האיכות והאיתך נימוחה, עוגה זו תהפוך לממושלמת שלכם, ממתכון למסורת.
שילחו את המתכון לחברים ושתפו ברשתות החברתיות את הטוב הכי טעים שיש!