פטיף נינג׳ה – ספיישל ממולאים חריפים
תתעוררו, כי אתם עומדים לגלות את המתכון הכי מושלם שאי פעם נוצר בנינג'ה פודי שלכם! אחרי שתנסו את המתכון הזה, יהיה לכם קשה לחזור לשגרה. חושבים שאתם יודעים הכל על בישול? תחשבו שוב!
זמן הכנת המתכון: 2 שעות.
רמת קושי: בינונית.
כמה מנות: 4 מנות
כמה מילים על מה שאתם עומדים לחוות: כשכלנו מדברים על ממולאים, תמיד עולה לנו בראש הריח המדהים של המטבח של סבתא, נכון? אז זה בדיוק מה שאנחנו הולכים לשחזר כאן – ממולאים חריפים עם טוויסט מודרני.
אנחנו כבר מגיעים להרכיבים, אבל קודם כל בואו נדבר על תהליך ההכנה. חשבתם פעם כמה כיף זה למלא ירקות במילוי מדהים ולראות איך הכל מתאחד יחד לכדי יצירה מושלמת? והכי חשוב – בנינג'ה פודי, התהליך פשוט קל וממכר.
הרכיבים הדרושים
• 4 פלפלים מתוקים
• 400 גרם בשר בקר טחון
• 1 כוס אורז
• 2 בצלים קצוצים
• 2 כפות שמן זית
• 2 שיני שום כתושות
• 1 כוס רוטב עגבניות
• 1 כף פפריקה חריפה
• מלח ופלפל לפי הטעם
• 1 כף רכז עגבניות
• 1/2 כוס מים
• 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
עכשיו, יש משהו חשוב שצריך לומר על טיב הרכיבים. אנחנו לא סתם שמים את כל הדברים האלה יחד; כל רכיב מביא איתו סיפור וטעם משגע. בשר הבקר הטחון מעניק לנו תחושת מלאות וטעם עשיר, והפלפלים המתוקים משדרגים את כל האירוע עם תחושת רעננות חריפה.
שלבי ההכנה
קדימה, תתחילו להפשיל את השרוולים ולדאוג שיהיה לכם את כל המצרכים מוכנים. זה הזמן להפסיק להשיג תירוצים ולגשת לעבודה עם הנינג'ה פודי שלכם!
1. קודם כל חותכים את ראשי הפלפלים ומנקים את הפנים מכל זרעים וממברנות.
2. שמים שמן זית בסיר הנינג'ה פודי ומוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הכתוש. מטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
3. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לערבב עד שהבשר משנה את הצבע והופך חום.
4. עכשיו, כשהריח המשגע מתפשט במטבח והבשר כמעט מוכן, מוסיפים את האורז, רכז העגבניות, הפפריקה החריפה, המלח והפלפל. מערבבים היטב.
5. מוסיפים 1/2 כוס מים ומערבבים שוב. מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דק'.
6. ממלאים כל פלפל בתערובת הבשר והאורז.
7. מניחים את הפלפלים הממולאים בנינג'ה פודי ומוסיפים את רוטב העגבניות מעל הפלפלים.
8. מפזרים את גבינת הקשקבל המגוררת מעל כל פלפל כדי לקבל קרסט משגע וממכר.
והנה זה! הפלפל הממולא המשגע שלכם כמעט מוכן. כל מה שנשאר לכם לעשות זה ללכת לנינג'ה פודי, להפעיל את תכנית הבישול הרצויה ולראות איך הקסמים קורים לנגד עיניכם.
גרסאות חלופיות
הצעד הבא תלוי בכם! אם אתם רוצים גרסה טבעונית, פשוט ותרו על הבשר והחליפו אותו בתערובת של קטניות כמו עדשים ומגזר. כמו כן, ניתן להשתמש בתערובת טופו עבור גרסה ללא גלוטן.
אם אתם מעדיפים לגרום למנה להיות יותר דלת פחממה, אפשר פשוט להחליף את האורז בפרחית כרובית מרוסקת. אמיתי לגמרי.
טעימות אחרונות
הנה זה מגיע: אחרי חצי שעה בנינג'ה פודי, הריח המדומה של בית סבתא עוטף אתכם מכל עבר. כל מה שנותר לעשות הוא להתחיל לאכול ולחוות את כל החושים המדהימים שהמתכון הזה מציף אתכם בהם. גם הנה, כל פעם שאכלנו את זה, זה היה מעלף פשוט ולחלוטין ללקק את האצבעות.
שדרוגים ותוספות אפשריות
המתכון הזה מדהים כמו שהוא, אבל מי אתם שנעצור אתכם כאן?
• אפשר להוסיף פטרוזיליה טרייה קצוצה מעל הפלפלים המוכנים. אני מבטיח לכם שהרעננות הזאת תעלה את המנגנון שלכם.
• אפשר לפזר גרגרי גבינת פרמזן מעל הגבינה הקשקבל לקבלת טעם הרבה יותר מיוחד ואגדי.
• אם אתם חובבי טעמים חמצמצים, נסו להוסיף כמה טיפות לימון מעל פלטות הפלפלים.
נסו את השדרוגים ותראו איזה טעם משגע אתם יכולים להוציא מהמנה הזאת.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בסוג בשר אחר?
אפשר בהחלט! נסו אותה עם עוף או בשר כבש טחון אם אתם רוצים שינוי בטעמה של המנה.
מה עושים אם רוצים מנה חריפה יותר?
הוסיפו עוד פפריקה חריפה או טבסקו לפי הטעם. כל גוון של חריפות מתאים למנה הזאת.
איך יודעים מתי הפלפלים מוכנים?
הפלפלים צריכים להיות רכים אך עדיין לשמור על צורתם. זה אומר שהם מושלמים.
אפשר להשתמש באורז חום במקום אורז לבן?
כמובן, האורז החום יוסיף טעם עמוק יותר ויהיה טיפה יותר בריא.
מה עושים אם אין לי תכנית מתאימה בנינג'ה פודי?
אפשר להשתמש בתכנית הבישול הכללית ולוודא שהפלפלים מבושלים היטב בטמפרטורה הנכונה.
אפשר להוסיף יין למנה?
בהחלט! הוסיפו חצי כוס יין לבן או אדום לשדרוג נוסף בטעם.
כמה זמן נדרש להכנת גרסה טבעונית?
אותו זמן בדיוק כמו הגרסה הרגילה, כי התהליך דומה מאוד.
אפשר להקפיא את המנה לאחר הכנתה?
כן, המנה הזאת נשמרת טוב בהקפאה. אפשר לחמם מחדש במיקרוגל או בתנור.
איך מגישים את המנה?
הכי טוב להגיש עם סלט טרי וצבעוני לצד איזה לחם כפרי.
אפשר להכין את המנה מראש?
אפשר, פשוט שמרו במקרר וחממו בתנור לפני ההגשה.
זהו, חברים! אנו מקווים שאתם נהניתם מהמסע הזה לארץ הטעמים והחושים. אל תשכחו לשתף את המתכון המשגע הזה ברשתות החברתיות ולהפיצו לחברים! שיהיה בתיאבון!