מתכון לקרפלך ביתי שאי אפשר להפסיק לאכול

היו לי הרבה פעמים בחיים שבהם רק המחשבה על קרפלך של סבתא דיברה אליי. כל הזמן הזה חשבתי איך אפשר לקחת את המאכל הזה ולהפוך אותו ליותר מגניב ונגיש גם לדור הצעיר. תמיד אהבתי את החיבור בין מסורת לחידוש, וכך נולד המתכון הנהדר הזה לקרפלך, שמשגע את כל החושים, נותן תחושה של בית ולא משאיר אף אחד רעב. תרימו כוס תה או כוס קפה, וצללו איתי להרפתקה הזאת.

זמן הכנת המתכון

– סה"כ זמן: 2 שעות ו-30 דקות
– רמת קושי: בינוני
– מספיק לכ-6 אנשים

בשבילי, הקרפלך הם הרבה יותר מאוכל. הם זיכרון של שבת בבוקר, של חורף גשום ושל סיפורים מרתקים שסבתא הייתה מספרת בזמן שזו הכינה אותם. אז הפעם רציתי לשמור על הטעמים המדויקים האלו, אבל קצת לתת טוויסט מודרני שיהפוך את המתכון לאגדי ומדהים. מוכנים? קדימה!

הרכיבים הדרושים

נתחיל עם המצרכים. אנחנו צריכים את המצרכים הבסיסיים, אבל כמו תמיד, חשוב לדעת איזה רכיבים באמת עושים את ההבדל ונותנים טעימות מושלמת ובלתי נשכחת:

– 500 גרם קמח לבן מנופה
– 4 ביצים גדולות אורגניות
– חצי כוס מים פושרים
– 2 כפות שמן זית איכותי (או שמן קנולה, למי שאין שמן זית בבית)
– 1 כפית מלח
– 400 גרם בשר בקר טחון איכותי (אפשר להחליף בבשר עוף טחון או אפילו בגרסה טבעונית כמו רצועות סויה/טופו)
– 2 בצלים גדולים קצוצים דק (סבתא הייתה משתמשת בולמה אותו למרקם סופר דק)
– 3 שיני שום כתושות
– כף פפריקה אדומה
– מלח ופלפל לפי הטעם

ועכשיו, שיש לנו את כל החומרים מונחים לפנינו, בניחוחות עדינים של בית ועשיות משפחתיות, נצלול לשלבי ההכנה המופלאים האלו.

שלבי ההכנה

כדי להתחיל, נסיר טבעת ועדי לחות, ונקח נשימה עמוקה. המסע המדהים של הכנת הקרפלך יחל עכשיו:

1. בקערה גדולה, נשלב את הקמח והמלח. ניצור באמצע גומה ונוסיף ביצים, שמן ומים. נלוש היטב עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.
2. נעטוף את הבצק בניילון נצמד, ונכניס למנוחה חצי שעה בקירור.
3. בזמן שהבצק נחת, נחמם מחבת עם שמן זית. נטגן את הבצל והשום עד להזהבה. נוסיף את הבשר, הפפריקה, מלח ופלפל, ונבשל עד שהבשר משחים ומתרכך. נצנן.
4. נוציא את הבצק מהמקרר ונחתוך אותו לחלקים קטנים. בכל פעם נרדד כל חלק דק עם מערוך.
5. נבחר תבניות עגולות או כוס עם קוטר של 7 ס”מ ונחתוך עיגולים מהבצק.
6. נשים כף ממילוי הבשר במרכז כל עיגול, נרטיב קלות את קצוות הבצק ונקפל לחצי כדי ליצור חצי עיגול. נהדק היטב את הקצוות עם מזלג.
7. נחמם סיר מים גדול עם מעט מלח, ונקרר את הקרפלך מעט במים רותחים עד שהם צפים.
8. נסנן ונוסיף למרק או נטגן קלות להגשה כמנה עיקרית.

זה היה קל, נכון? גם אני חושב כך! התוצאות תמיד מדהימות – מושלם עם כל נשימה, ומעלף כל פעם מחדש.

תוספות ושדרוגים אפשריים

תמיד אפשר לשדרג קצת את מה שעושה לנו הכי טוב. אז הנה כמה רעיונות שהכנתי לכם:

– פטרוזיליה קצוצה להוספה מעל הקרפלך המוגש
– להוסיף חמוציות מכורדנות במילוי לקצת מתיקות ותחושה רעננה
– לפזר מעט גבינה מגוררת מעל הקרפלך ולתת זמן בתנור להמיס אותה
– הקרפלך הולך מושלם עם מרק עוף עשיר בטעמים, ושם פשוט לחמם מחדש במרק

שאלות ותשובות

איך מונעים את הקרפלאך מלהדבק זה לזה בזמן הבישול?
נזכור להוסיף מעט שמן למים הרותחים ולהקפיד להפריד אותם במהירות כשמכניסים אותם לסיר.

האם אפשר להקפיא קרפלאך להכנה מאוחרת יותר?
בהחלט. אני ממליץ להקפיא אותם קודם יחידים על מגש ולאחר מכן להעביר לכלי אחסון.

איך להפוך את המתכון לריאתי וטבעוני?
במקום הבשר, ניתן להשתמש בתערובת סויה מתובלת או טופו מגורר עם תבלינים.

איזה רטבים הולכים טוב עם קרפלך?
אפשר להגיד שקרפלך מגיש שדה אפשרות. נסו רוטב פטריות, רוטב שום ואפילו רוטב הולנדייז.

כמה זמן לוקח לבשל קרפלאך במים רותחים?
לרוב 3-4 דקות מרגע שהם צפים מספיקים.

הם ניתן להוסיף ירקות למילוי הקרפלך?
ברור! אפשר להוסיף ירקות כמו גזר קצוץ דק, סלרי ואפילו זוקיני.

מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן קרפלאך מוכנים?
לאחסן במקרר במיכל סגור עד 3 ימים. במקרה של הקפאה, לשמור אותם עד חודשיים.

האם ניתן להכין קרפלאך ללא גלוטן?
כן, פשוט להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן.

מהי הדרך הכי טובה לבשל קרפלאך שמוכן מראש?
ניתן לחמם אותם במיקרוגל אבל עדיף בטוסטר אובן או מחבת כדי שיישארו קריספיים.

מה אפשר להוסיף לטעם יותר מגוון לקרפלאך?
אפשר להוסיף תבלינים שונים כמו כמון, חוויאג’ או אפילו מעט קינמון במילוי.

לסיום, אני מזמין אתכם לשתף את המתכון הזה ולהכניס אותו לפוסט הרשת החברתי הבא שלכם. תנו לחברים ובני המשפחה ליהנות מהקסם הקרפלך המדהים הזה. קרפלך – אף פעם לא נמאס מהם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top