אבוי, כמה פעמים התעוררנו בבוקר עם הרגשת בחילה לא נעימה – שבכלל לא מגיעה לה שנשארת לנו לכל היום! אני חוויתי זאת לא מעט, ולמרות שאתה יודע שכלי המרק האמא שלי היא לא בדיוק קוסמת, היא כן הביאה אותי לכדי גילויים מרתקים בתחום המזון והמשקאות. היום, מביאים לכם כוס משקה מהממת ורעננת, שברגע שתלגמו ממנה, תופתעו לגלות שהיא לא רק עוזרת להקלת הבחילות, אלא גם תעורר בכם חיוך בבטן ותחושת רגיעה עילאית.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ולכמה מנות או אנשים המתכון מספיק
○ זמן הכנה: 10 דקות
○ רמת קושי: קליל כמו ליטוף של ציפור
○ מיועד ל: כוס אחת ענקית של רעננות או שתי כוסות קטנות יותר לאלה המתחילים להבין שהחיים באמת יפים
תנו לי לספר לכם קצת על המשקה המדהים הזה לפני שאנחנו מתחילים. באירועים שונים של חיינו, בין אם במשרד, בחתונה של חבר טוב, ואפילו בסתם יום חול כשהמזגן שוב התקלקל – אנחנו מחפשים דרכים להקל על הבחילות שאולי צצות ואינן מוזמנות. הרכיבים שתמצאו כאן נבחרו בקפידה כדי לפנות לטווח רחב של קהלים: מתכון שניתן בקלות להפוך אותו לטבעוני, ללא גלוטן או אפילו דל פחמימות. ואם זה לא היה ברור, כל מרכיב כאן תורם את היתרונות הבריאותיים שלו למרקחת המושלמת הזאת.
הרכיבים הדרושים
אבל לפני שנגיע לשלבי המתכון (שהם באמת קלים ומתאים לכל אחד), בוא נציץ בקערה שלנו ונראה מה יש בתוכה.
– 250 מ"ל מים קוקוס טריים (אל תדאגו, גם מהחנות עובד. אם אתם מצליחים לפתוח את הקוקוס בעצמכם – שאפו!)
– מיץ סחוט מלימון אחד גדול שיספק לנו את הויטמין C שלנו
– 1 כפית ג'ינג'ר מגורר – כאן משתלב ומתוח גם המרקם וגם הטעם
– 1 כפית דבש טהור (או סירופ מייפל לגרסה טבעונית)
– כמה עלי מנטה טריים – להעניק לנו את הטאצ 'האגדי והמרענן
– קינמון – קורט קטן בלבד, שישאיר לכם חיוך על השפתיים
– קפריסי קרח – להרגשה כמו בכובע טמבל מתחת לשמש (אבל בריאה!)
וואו, ממליצה לנסות ולהריח את הרכיבים האלה! הם פשוט מדהימים.
שלבי ההכנה
בואו נתחיל להכין את המשקה שיפתח לכם את הבוקר או ירענן אתכם באמצע היום – כל אחד מקבל את חלקו.
בתוך בלנדר נוזל, מערבבים את כל הרכיבים ביחד.
בעזרת מיכל או פשוט טמבל קומקום ישן, שפכו את התערובת דרך מסננת דקה לתוך כוסות זכוכית יפות.
הוסיפו קוביות קרח, או פשוט מערבבים ובעזרת האצבעות (אם אנחנו אוהבי טעם) דוחפים אותם פנימה.
כאן הטריק, תנו למשקה לעמוד דקה כדי שכל הטעמים ישתלבו כמו תחת שמיכה על אמצע ינואר.
אנחנו מסיימים עם מקל קינמון קטן לקישוט ואם בא לכם להרגיש ממציאים – גם עלי מנטה נוספים לעיטור מרהיב.
משקה הבחילות המרענן והנפלא שלכם מוכן! לא שייק עלים רגיל ולא משקה דיאט כלשהו – זהו דווקא ניסיון להוסיף למעטה הבחילה הפתעות חדשות ורעננות.
חלופות ומרכיבים נוספים
אם אתם אובססיבים להתאמות תזונתיות, בניתי כמה חלופות. רוצים לשנות? בשמחה!
– להחליף מים קוקוס במיץ תפוחים טבעי.
– להשתמש בתה ירוק קר לקצת סטייל אסיאתי.
– תבחרו ג'ינג'ר מיובש במקום מגורר.
– להעיף את הדבש ולהוסיף פחדים סוכרולים רגילים.
– לשתמש בפירות קיץ אחרים כמו מלון או אפילו קיווי – באמת, אף אחד לא יתלונן.
שאלות ותשובות
האם יש דרך לשמור על המשקה לאורך זמן?
המשקה הזה הכי טעים כשהוא טרי, מיד לאחר ההכנה. אולם, ניתן לשמור אותו במקרר עד 24 שעות. באופן אישי, אני מאמינה שבקבוק זכוכית מוסיף גם היבט טבעי ובריא יותר לשמירת הטעמים.
האם אפשר להכין את המשקה בלי מי קוקוס?
כן! מי קוקוס מעניקים את תחושת הרעננות המיוחדת, אבל אם אין, ניתן להשתמש בכל נוזל טבעי אחר כמו מיץ תפוחים או אפילו מים רגילים. נכון, אנחנו לא בספק הפוטייזים, תתספקו במה שיש בבית.
מה איך להשתמש בג'ינג'ר מיובש?
כדי להשתמש בג'ינג'ר מיובש, תחליפו את הכמות במיובש ב-1/2 הכפית. השאירו אותו חלק מהשתייה וכך תקבלו ערימת טעמים ומרקם מורחבת.
איך אפשר להחליף את הדבש למתכון טבעוני?
הכי פשוט – במקום דבש, השתמשו בסירופ מייפל טהור. התוצאה מושלמת ועדיין שומרת על המתכון נטול מרכיבים מהחי.
איך לשדרג את המשקה לעוד יתרונות בריאותיים?
תמיד ניתן להוסיף גם כף זרעי צ'יה למשקה מדהים וממחיש נכון לאמא רופא.
מתי זה הזמן הטוב ביותר לשתות את המשקה הזה?
כשהבחילה מתחילה רוקעת גלים, אבל גם לאנחנו כיף לשתות אותו בבוקר אחרי ארוחה כבדה או באמצע היום לנקיון נפש.
מי יכול לשתות את המשקה הזה?
כל אחד יכול לשתות את המשקה הזה! אנחנו נכונים לכל המינים ולכל הגילאים – ילדים, מבוגרים ולעיתות משימה.
האם אפשר להכין את המשקה ללא סוכר?
כמובן, ניתן לוותר על הדבש או הסירופ מייפל במתכון. הטעמים עדיין יהיו מלהיבים במיוחד הודות למי קוקוס, הלימון והשאר.
האם למשקה יש תופעות לוואי?
המשקה הזה עדין וקליל, אבל מומלץ לא להגזים עם הכמות – שתו בכיף ותיהנו.
איך משקה זה משתלב בתזונה דלה בפחמימות?
מתאים לך דל פחמימות? המימה את המשקה, החליף את מיפל בסוכר פרי ותחלתרו כל הלחסן בלב.
סיימתם לקרוא ועדיין יוצרן חושק? מוזמנים לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהפיץ לכל החברים, כדי שגם הם ייהנו מהמשקה היפהפה הזה!