יוצאים למסע של טעמים
עד כמה פעמים קרה לכם שראיתם לחמנייה כזאת והמשכתם לחשוב על איך זה ללעוס אותה, או שניים, או עשרים? המחשבה על כלות הבצק האוורירי שמתמזג עם הבשר המושחז שכנראה סווים במרקם. אז הנה לכם מתכון שיגרום לכך לקרות! זהו מתכון לאגדית שמלאה בכל מה שטעים, מושלם וגורם לכל ביס להיות משגע!
אם אתם מחפשים את הלחמניות שהיו משמחות את סבתא שלכם, הגעתם למקום הנכון. לחמניות בשר של יונית צוקרמן הן לא רק לחמניות, הן חוויה. חוויה של טעמים, חום ומסורת שמדברת ישר לנשמה. זה הזמן להפשיל שרוולים ולהיכנס למטבח.
זמן הכנת המתכון
– סה"כ זמן: 2 שעות
– רמת קושי: בינוני
– מספק למספר מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
לחמניות בשר של יונית דורשות קומבינציה מיוחדת של מרכיבים. כאן יש את כל מה שאתם צריכים כדי להפוך את המנה לכזו שאי אפשר לעמוד בפניה:
– קילוגרם בשר בקר טחון (מומלץ לבחור בשר רזה)
– פרוסת לחם יבשה או 100 גרם פנג'יק מרוסק
– ביצה אחת
– בצל קטן, קצוץ דק
– שני שיני שום, כתושים
– 100 גרם פטריות קצוצות (לגרסה בריאה יותר אפשר להשמיט)
– 2 כפות שמן זית
– מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
– 100 מ"ל חלב (או חלב צמחי לגרסה טבעונית)
– כוס קמח (אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן)
– 7 גרם שמרים יבשים
חלק מהרכיבים כאן עשויים להיות מוכרים לכם, אבל אל תתרגשו – מדובר בקלאסיקה משגעת. בנוסף, מדובר על הגרסה הבריאה שלא משמיטה את הטעמים הנפלאים.
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים לגוון, יש עצות מעולות.
ניסיתם לקצר תהליכים? החלפת הבשר בטופו או בעוף טחון יכולה לתת לכם גרסה חדשה ומעשית. לחמניות עם פטריות ועשבי תיבול יכולים להוסיף רבדים של טעמים, וסבתא שלכם אולי תסכים לשדרג את הבצק עם מעט ירקות קצוצים!
שלבי ההכנה
– מחממים את השמן זית במחבת.
– מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שמקבלים צבע זהוב.
– מסננים את הלחם היבש ומערבבים עם החלב עד שנוצרת תערובת רכה.
– בקערה גדולה מכניסים את הבשר הטחון, תערובת הלחם, הבצל המטוגן והפטריות.
– מוסיפים את הביצה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
– מתפיחים את הבצק למשך 30 דקות.
– יוצרים כדורים קטנים מצורת הבצק ומניחים בתבנית אפייה.
– מקדמים את הכדורים בתנור על חום של 180 מעלות למשך 25 דקות.
– מחכים בסבלנות, החדר מתמלא בניחוח משגע!
– מגישים חם עם רוטב שאוהבים.
שימו לב שיכולים להיות הבדלים בגובה התפחה של הבצק, אל תהססו להניח בתנור אם זה משגע אתכם. ודאו שהתיבול בדיוק במידה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
למרות שהלחמניות עצמן משגעות, אתם בהחלט יכולים להפתיע את האורחים עם תוספות שונות.
עליים של רוקט או תרד מוסיפים הירקות חסרי הגזירות! קמצוץ פרמזן למעלה והלחמנייה הופכת לאגדי!
גם ממרחים שונים – חריף, מתוק או אפילו רסק עגבניות – יכולים להקפיץ לכם את החוויה.
ולא לשכוח את המרק, ניתן להגיש לצד מרק טעים שיעשה את הערב לבלתי נשלח!
שאלות ותשובות
מהו הבשר המומלץ להכנת לחמניות הבשר?
השימוש בבשר בקר רזה הוא אידיאלי, אך ניתן גם לשלב בשר עוף טחון להקלה על השומן.
האם ניתן להכין לחמניות בשר טבעוניות?
בהחלט! פשוט השתמשו בטופו או אם אתם אוהבים את זה, תוכלו לשים בורגול או עדשים במקום הבשר!
איך הכי טוב לאחסן את הלחמניות?
המלצה שלי היא לאכול ישר כשזה יוצא מהתנור, אבל אם יש שאריות, פשוט שמרו במקרר בכל容ק ואפילו היכוני להקפיא!
כמה זמן ניתן לשמור את הלחמניות במקפיא?
אפשר לאחסן את הלחמניות במקפיא למשך שלושה חודשים בלי בעיה!
האם אני יכול להשתמש בשמרים טריים?
כן, ניתן להמיר את השמרים היבשים בשמרים טריים. חישבו לפי יחידה אחת של שמרים טריים על כל 3 גרם שמרים יבשים.
מהו הזמן המושלם לאפות את הלחמניות?
חום של 180 מעלות למשך 25 דקות כלול ריח משגע של הבצק!
האם אפשר להוסיף תבלינים נוספים לבצק?
בהחלט! קינמון למשל, תוספת מפתיעה שתביא אתכם למקום אחר בפה!
אילו רטבים מומלצים לצד הלחמניות?
חברו רוטב שום חמאה, רוטב ברביקיו או סויה. תלוי בעלי חיים!
איך יודעים שהלחמניות מוכנות?
יש להקפיד על צבע זהוב יפה, וכשהן מצליחות לעלות גבוהה.
למה כדאי לשתף את המתכון הזה?
כי מדובר בחוויה מדהימה שמתאימה לכל אירוע או סתם ככה, בלילה לבד על הספה!
בסופו של דבר, כולנו יודעים שהאוכל הוא המפתח לרגשות שלנו. החוויה של הכנת לחמניות בטעם כזה מדהים, מביאה אותנו להזכר ברגעים של חסד בסעודות משפחתיות. אל תהססו להעביר את המתכון לחברים, תנו להם ליהנות גם מהחוויה הזאת!