המתכון המושלם לארטיק שוקו בננה ביתי קל וטעים

יש לכם יום חם במיוחד, והשמש רק מתחילה לשקוע, כשאתם מתפתלים מהחום ומנסים למצוא דרך להתרענן? תפסנו אתכם בזמן מושלם. אז דמיינו לרגע את הביס הראשון של הארטיק שנמס לכם בפה וממלא את החום בטריות מהפנטת. בערך בתחום הזה, אתם מציידים את המקפיא בעוד קצת אושר. היום הולכים להכין ארטיק שוקו-בננה הכי משגע שיש!

זמן הכנת המתכון

• זמן כולל: כ-4 עד 5 שעות (כולל הקפאה)
• רמת קושי: קל עד ממכר
• מנות: 10-12 ארטיקים

האמת, מתכון הארטיק שלנו, זה בהחלט סיפור אהבה בין שוקולד לבננה – קומבינציה שהיא גם טעימה, גם מעלפת וגם הכי ביתית שיש. כאלה שגם סבתא ואמא היו מתאהבות מחדש בכל ביס. מה שיפה בארטיקים אלו זה שהם מתאימים לכל הגילאים ולכל הזדמנות. הילדים יטרפו אותן כמו סוכריות, והמבוגרים ימצאו זה טיפה של אושר בסיום יום עבודה ארוך.

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הפינוק המשגע הזה, נצטרך את הדברים הבאים:

• 3-4 בננות בשלות (מומלץ מארץ ישראל, הכי טעימות שיש)
• 200 גרם שוקולד מריר איכותי (אתם יודעים, כזה שנמס ומושך את הלב)
• 200 מ"ל שמנת מתוקה (כדי שהשוקולד יגיע למצב נמס-בפה מושלם)
• 2 כפות שמן קוקוס (עוזר ליצירת מרקם נמס ומפנק)
• מקלות ארטיק (כדי שיהיה אפשר לאחוז בהם כמו בעלות)
• תבנית ארטיקים (או סתם כוסיות פלסטיק קטנות – הכל הולך)

שלבי ההכנה

בואו נכניס את המטבח לפעולה עם סדרת שלבים פשוטה:

1. קלפו וחתכו את הבננות לחתיכות בינוניות. זכרו כי הבננות צריכות להיות בשלות – ככל שהן מתוקות יותר, ככה הטעם יהיה יותר ממכר.
2. טחנו את הבננות במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה ונימוכה.
3. קצרו את השוקולד המריר לחתיכות קטנות והניחו בקערה שמתאימה למיקרוגל.
4. הוסיפו את השמנת המתוקה והשמן קוקוס לקערת השוקולד.
5. הניחו את הקערה במיקרוגל והפעילו במשך 30 שניות. ערבבו היטב ותחזרו על התהליך עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
6. מזגו את מחית הבננות לתוך תבניות הארטיק, תוך שאתם משאירים מקום קטן לשוקולד (שיהיה מקום לעוד כיף).
7. מזגו את השוקולד המומס מעל המחית, כמה שצריך כדי למלא את החללים שנותרו.
8. הכניסו את מקלות הארטיק לתבניות.
9. הכניסו למקפיא והקפיאו למשך 3-4 שעות לפחות, או עד שהארטיקים מושלמים וקלילים כמו חלום קפוא.

עכשיו, לפני שנפנה להמלצות ורעיונות נוספים, בואו נתרגש עוד קצת מהמתכון שלנו.

המשחק המקסים הזה בין מתיקות הבננה לבין עשירות השוקולד, פשוט עושה פלאים. ארטיקי שוקו-בננה הם לא רק תוצר של שילוב טעמים אגדי, הם גם מלאים בהפתעות פירותיות שנמסות בפה ומותירות אחריהן טעם בלתי נשכח.

מרכיבים חלופיים ושדרוגים

ומה אם אתם רוצים לגוון קצת את ההנאה שלכם? ארטיקים אלו ניתן להכין במגוון ורסים:

• **אופציה טבעונית** – אפשר להחליף את השמנת המתוקה בחלב קוקוס או שמנת צמחית.
• **גרסה ללא גלוטן** – שוקולד מריר בדרך כלל טבעי וללא גלוטן, אבל הכי טוב לבדוק את התגיות כדי להיות בטוחים.
• **שדרוגים נוספים** – הוספת כרמל מלוח מעל השוקולד או קצת אגוזים קצוצים לפני ההקפאה יכולה להוסיף הפתעה בכל ביס.

המלצות תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם אוהבים לשחק עם הטעמים, הנה כמה רעיונות שיעשו לכם את המתכון אפילו יותר מעלף:

• **קרמל מלוח** – פשוט כבו את המחית בננות עם שכבת קרמל מלוח לפני השוקולד.
• **שברי אגוזים** – פזרו שברי אגוזים מעל השוקולד לפני ההקפאה למרקם קריספי ומדהים.
• **גרנולת שוקולד** – חפשו שברי גרנולת שוקולד מוכנה ופזרו על הארטיק לפני ההקפאה לעוד קצת פינוק נפלא.
• **קינמון** – ערבבו מעט קינמון למחית הבננות להוסיף טעם חם ועוטף לארטיק המרענן.

אחרי שהתפנקתם עם תוספות ושדרוגים, זה הזמן לשבת אחורה ולדמיין את הביס המושלם הראשון מהארטיק שאתם פשוט הולכים להכין.

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בשוקולד חלב?
בהחלט! שוקולד חלב ייתן טעם יותר מתוק ועדין. שימו לב שיכול להיות שישפיע על מרקם המנה וקצת יוריד את הטעם המוכר של השוקולד המריר.

אין לי תבנית ארטיקים, מה עושים?
אפשר להשתמש בכוסיות פלסטיק קטנות ולמלא אותם בתערובת. פשוט הכניסו מקלות ארטיק והקפיאו כמו בתבנית רגילה. התוצאה תהיה טעימה ומושלמת באותה מידה.

אפשר להוסיף עוד פירות לתערובת?
בטח! אפשר לשלב פירות כמו תותים, מנגו או אפרסק יחד עם הבננות. רק זכרו לטחון אותם יחד למחית חלקה.

כמה זמן הארטיקים יכולים להישאר במקפיא?
הארטיקים יכולים להישאר במקפיא עד כחודשיים – למרות שאצלנו הם נעלמים תוך ימים מהמקפיא.

איך יודעים שהשוקולד מוכן?
השוקולד מוכן כשהוא מנטפל לתערובת חלקה וללא גושים. השתמשו במיקרוגל בחשיפה קצרה וערבבו היטב כל פעם עד להמסה מוחלטת.

יש תחליף לשמן קוקוס?
אפשר להשתמש בחמאה מומסת או שמן זית בכמות זהה. השמן עוזר למרקם הקטיפתי ולנמס-בפה של השוקולד.

אפשר להפחית את כמות השוקולד?
אפשר, השוקולד הוא כמובן חלק חשוב מהמתכון אבל אפשר להשתמש בכמות מעט פחותה אם רוצים פחות מתיקות.

האם ניתן להוסיף טעמים נוספים למחית הבננות?
בהחלט, נסו להוסיף וניל, אגוז מוסקט או מנטה לתוספת של טעם מעניין וייחודי.

הארטיקים מתאימים לחולי סוכרת?
אפשר להשתמש בשוקולד דל סוכר ובננות פחות בשלות להכנת גרסה דלה בסוכר. תמיד יש להתייעץ עם דיאטנית או רופא לפני תחילת הכנה.

עד כאן המתכון שלנו לארטיק שוקו-בננה מהמם, ממכר ובלתי נשכח. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולפנק חברים ומשפחה. מי יודע – אולי אתם תגלו את האהבה החדשה שלכם בימים הקיץ החמים. אז תנו לנו לייק, שתפו את האהבה ותהנו מכל רגע של ארטיק שוקו-בננה מופלא!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top