אם יש משהו שאני אוהב לעשות בקיץ זה להכין ארטיקים. כאלה שיגרמו לכם להרגיש כאילו אתם בגן עדן משלג! המתכון שלי לארטיקים פירותיים הוא באמת משהו שלא תשכחו במהרה. מה שמיוחד בו זה לא רק שהוא מרענן אלא גם קליל ובמובן מסויים מרגש כמו סרט אקשן טוב. ובואו נודה על האמת, מי לא ירצה להתרענן עם ארטיק ממכר כזה ביום קיץ חם? זה לא רק טעים, זה מושלם!
זמן הכנת המתכון
• בסה"כ: 30 דקות + זמן הקפאה
• רמת קושי: קל
• מספיק לכ-8 מנות
עכשיו, בואו נדבר רגע על מה שחשוב באמת – הרכיבים! אנחנו מדברים פה על שילוב של פירות טריים ועסיסיים שמשתלבים בהרמוניה כמו מנגינה יפה. זה ייצוא סלט פירות קפוא מכל טוב ככה בפה שלכם, באמת שאין דבר יותר מרשים מזה. הפירות נותנים את כל הטעם והטריות המדהימה, והקפאה מבטיחה שהכל נמס בפה בצורה נימוחה ומענגת.
הרכיבים הדרושים
• פירות טריים: תותים, אננס, מנגו, קיווי (או כל פרי אחר שאתם אוהבים).
• מיץ טבעי – תפוזים או אננס.
• סוכר לבן או דבש לפי הטעם.
• כדורוני שוקולד קטנים או פתיתי קוקוס לקישוט (אופציונלי).
• מקלות ארטיקים (אפשר למצוא בחנויות המתמחות או להשתמש במקלות עץ).
שלבי ההכנה
אני מאד ממליץ לוודא שכל הפירות שטופים היטב לפני הפעולות. זה חלק מהקסם, באמת!
1. לחתוך את הפירות לקוביות קטנות (בקוטר של כ 1-2 ס"מ). כדאי לבחור פירות טריים ומובחרים כדי שטעם העובדה יעמוד בפני עצמו.
2. להסיר את הקליפות מהפירות שבהם היא קשיחה וטעימה פחות (מנגו, קיווי).
3. לשים את כל הפירות החתוכים בקערה גדולה ולערבב בעדינות.
4. להוסיף כף או שתי כפות סוכר או דבש לקערה ולעשות ערבוב קל בשביל שיתמזג.
5. למזוג חצי מהכמות של מיץ התפוזים או האננס לתוך הקערה ולתת לפירות לשבת בתוכו כמה דקות בשביל שיתמסרו ויגיעו לטעם של גן העדן.
6. לקחת את הכוסות להכנת הארטיק או תבניות סיליקון ולהניח בהם בצורה מסודרת את הפירות כך שכל כוס תכיל מגוון רחב של צבעים וטעמים.
7. לצקת את שאר המיץ לכל כוס כדי שהפירות יהיו מכוסים פחות או יותר. זה מה שיבטיח שהטעם ינמס בצורה מושלמת.
8. להוסיף למי שרוצה כדורוני שוקולד או פתיתי קוקוס לכל כוס בשביל גימור מדהים וטעים.
9. להכניס לתבניות את מקלות הארטיקים למרכז כל כוס.
10. להניח את התבניות עם הארטיקים בפריזר ולתת להם להקפיא היטב למשך לפחות 3 שעות או עד שהארטיקים קפואים לחלוטין ונראים קריסטליים ומצודדים.
בזמן שהארטיקים קופאים, נשארתם עם זמן לקרוא ספר טוב או אולי לצפות בסדרת טלוויזיה אהובה על הספה (אני אישית ממליץ על כל דבר שיש בו שוקולד או פירות).
גרסאות והמלצות
• גרסה טבעונית: השתמשו במיץ טבעי במקום מיץ מתועש והורידו את הסוכר או הדבש מהמתכון.
• גרסה ללא גלוטן: המתכון הזה לא דורש שום מרכיב עם גלוטן, אבל תמיד אפשר לוודא כי הפירות הינם ללא גלוטן ואם משתמשים בשוקולד, שיהיה ללא גלוטן.
תוספות ושדרוגים
אם כבר אנחנו כאן, בואו נדבר על תוספות ושדרוגים. רבים מאתנו אוהבים להוסיף עיצובים אישיים לכל דבר שאנחנו עושים. אז למה לא לעשות את זה גם לארטיקים?
• להוסיף טיפות לימון: זה נותן לארטיק חמצמצות מרעננת.
• לשחק עם סוגי הפירות: כל שילוב אחר כמו פירות יער, פירות הדר, אפרסקים ועוד יכולים גם להתאים מצוין.
• להוסיף מעט מנטה: זה יתן נגיעה קרירה במיוחד לארטיק.
שאלות ותשובות
כמה זמן אפשר לשמור את הארטיקים בפריזר?
הארטיקים יכולים להישמר בפריזר עד שבועיים מבלי לאבד את הטעם הנפלא שלהם. אני ממליץ לשמור אותם בתוך שקית פלסטיק עמידה לפריזר.
האם אפשר להשתמש בפירות קפואים במקום טריים?
כמובן! אבל כדאי להפשיר אותם מעט לפני השימוש כדי שהם לא יקפאו עוד יותר בזמן ההכנה. וכמובן, לוודא שהם עסיסיים וטעימים.
האם אפשר להוסיף כמות של סוכר או דבש לפי הטעם?
לגמרי – מי שאוהב מתוק יותר, אפשר להוסיף. מבחינתי, כל דבר שמרענן בקיץ זה אגדי.
מה אפשר להוסיף לארטיקים אם אני לא אוהב שוקולד או קוקוס?
אפשר להוסיף כל דבר כמעט – פתיתי אגוזים, גרגרי גרנולה או אפילו חתיכות קטנות של פירות יבשים.
האם המיץ חייב להיות טבעי?
כן, זה בהחלט עדיף, אבל אם אין לכם גישה למיץ טבעי תמיד אפשר להשתמש במיץ מתועש בתנאי שהוא מאיכות טובה.
כמה גבוהים הארטיקים האלה צריכים להיות?
זה באמת תלוי בתבניות שלכם אבל כדאי שהם יהיו בערך 8-10 ס"מ. גבוה מספיק כדי לספק את הצורך במשהו מרענן.
מה אם אין לי תבנית לארטיקים?
אפשר להשתמש בכוסות חד פעמיות וכפיות פלסטיק במקום מקלות – זה פתרון מצוין.
איך אפשר להוציא את הארטיקים מהתבנית בקלות?
פשוט להחזיק אותם תחת מים פושרים למשך כמה שניות וזה אמור לשחרר אותם בקלות.
האם אפשר להוסיף יוגורט במקום מיץ?
כן, זה ייתן לארטיקים מרקם קרמי ונימוח.
מה אם אני לא מוצא פירות בעונה?
אפשר להשתמש בפירות משומרים, למרות שהטעם יהיה שונה במעט. אני ממליץ תמיד להשתמש בפירות טריים אם אפשר.
מבחינתי, ההכנה של ארטיקים היא דרך נפלאה להפסיק את החום של הקיץ ולהתפנק עם משהו משלכם. ואם נהנתם מהמתכון המדהים הזה, אשמח אם תשתפו אותו ברשתות החברתיות ותספרו לחברים! אין ספק שהאהבה הולכת דרך הקיבה, ויותר כיף כשהיא קרה ומרעננת!