"בלינצ'ס פרווה מושלם שכל אחד יכול להכין"

אז תדמיינו שאתם מתיישבים ליד שולחן הבית של סבתא, והריח המתוק של בלינצ'ס חם שזה עתה יצא מהתנור עוטף את החדר. התנור מאחור מניף חום נעים, והבלינצ'ס על השולחן – גאווה של סבתא – קורא לכם לבוא ולטעום. נשמע מפתה?

בלינצ'ס פרווה הוא האחד והיחיד בז'אנר שמצליח להיות גם טעים וגם ידידותי לכל הסועדים – בין אם אתם טבעונים, נמנעי גלוטן, או פשוט רוצים משהו קליל וטעים. יש לו כל הניחוחות והטעמים של בלינצ'ס עם כל האהבה הביתית של סבתא, אך בצורה חדשנית, ממכרת, ומעלפת. זה הזמן להיכנס למטבח ולטפוח לעצמנו על השכם עם מתכון מושלם שמתאים כמו כפפה לכל אירוע ובייחוד לשבת בוקר.

זמן הכנת המתכון

• זמן כולל: 45 דקות
• רמת קושי: בינוני
• כמות: כ-10 בלינצ'ס

===

בואו נבלוט את כל המרכיבים, כי חשוב להפוך את הסיבוב הראשון שלנו בסופר לשווה בכל רגע:

הרכיבים הדרושים

• 1 כוס קמח רגיל או קמח נטול גלוטן
• 1 כוס חלב סויה או חלב שקדים (לגרסה יותר עשירה)
• 2 כפות שמן צמחי (קוקוס, קנולה, או חמניות)
• קורט מלח
• 1 כף סוכר
• 1/2 כפית תמצית וניל (אם רוצים – לא חובה אבל מוסיף טעם מדהים)
• ריבת פירות הבית או כל מילוי מתוק שתרצו (לוטוס, שוקולד, קרם פטיסייר ועוד)

===

עכשיו שאנחנו מצוידים במרכיבים הדרושים, הגיע הזמן לצלול לשלבי ההכנה. אל תשכחו לקשור את סינר המטבח, ולהכין לעצמכם כוס תה או קפה טוב – זה הולך להיות כיף!

שלבי ההכנה

הרבה טבחים יגידו לכם שהסוד לבלינצ'ס מושלם הוא הקפדה על כל השלבים. תנו לבלינצ'ס את האהבה שלנו ומיד נחוש באווריריות ונמסותם בפה.

1. בקערה גדולה, נערבב את הקמח, הסוכר והמלח.
2. נוסיף לחלב הסויה את התמצית וניל, ואת השמן.
3. נערבב את החומרים הרטובים עם היבשים, עד לקבלת בלילה חלקה.
4. נחמם מחבת טפלון עם מעט שמן על אש בינונית.
5. נקשקש את הבלילה לפני כל יציקה על המחבת.
6. נשפוך מעט מהבלילה על המחבת ונפזר בצורה אחידה בעזרת תנועה עדינה של היד.
7. נמתין עד שהבלינצ'ס יתקבל בגוון זהוב יפהפה ונתהפך לעוד כמה שניות על הצד השני.
8. נוציא את הבלינצ'ס לצלחת, ונחזור על הפעולה עם שאר הבלילה.
9. ניתן לבלינצ'ס להתקרר קצת ונמלא אותו במילוי שבחרנו.

הבלינצ'ס הזה ידוע בטעם הניזותי והרכות המדהימה שלו, וכמו שסבתא תמיד אומרת: "אם זה לא נמס בפה זה פשוט לא זה!"

===

אך לפני שנתחיל להתענג על יצירת המופת שלנו, זהו בדיוק הזמן לדבר על כמה תחליפים אפשריים למתכון הזה. לדוגמה, אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, כבר עשינו לפחות חצי מהדרך. אך אפשר להוסיף במקום לקר הרכיב אחרים , כמו שימוש בשוקולד מריר לתוספת מושלמת של טעם עשיר.

תחליפים ושדרוגים למתכון

* אם אתם מחפשים גרסה בריאותית יותר:
אפשר להוסיף סובין חיטה לתערובת כדי להעשיר את הבלינצ'ס בסיבים תזונתיים. כמו כן, אפשר לבחור במילויים בריאים כמו פירות טריים, מושרים בקצת מיץ לימון וסוכר.

* אם רוצים לגרסה ללא גלוטן:
נשתמש בקמח נטול גלוטן המכיל 1-1 פרוקטים של תירס, אורז ועוד.

* בתוספות אפשרות:
שוקולד מריר איכותי מותך או קרם שקדים, אגוזים קצוצים ועוד.

בזמן שהבלינצ'ס שלנו מתקוררים ורוכשים את הטמפרטורה המושלמת, נתחיל לחשוב על הרכיבים והחוויות הנוספות. אפשר להשתמש בקצת תבלינים כדי להעשיר את המתכון בעזרת קינמון, כורכום, ואפילו ג'ינג'ר.

===

ולבסוף, אין משהו שמחמם את הלב כמו שאלות ותשובות לסיום, כדי שנוכל לסדר את הבלגן במטבח בנחת ולהבין את כל התהליך בצורה הכי מדויקת.

שאלות נפוצות

האם הבלינצ'ס חייב להיות מתוק?
לא! אפשר למלא אותם במילוי מלוח כמו פטריות מוקפצות עם בצל מטוגן וליהנות מארוחת בוקר בריאה ומזינה.

כמה זמן הם מחזיקים?
כמובן שהכי טעים זה לאכול אותם מיד, אך ניתן לשמור במקרר עד שלושה ימים. מומלץ לחמם לפני ההגשה.

האם אפשר להקפיא בלינצ'ס?
כן, אפשר להקפיא במיכלים אטומים ללא המילוי ולחמם בעזרת תנור או מיקרוגל.

איזה סוג מחבת מומלץ להשתמש בו?
עדיף להשתמש במחבת טפלון כדי למנוע הידבקות מהבלילה. ניתן לבחור גם במחבת כבדה מברזל יצוק או נירוסטה עם ציפוי נונ-סטיק.

האם יש גרסה נטולת סוכר?
כן, אפשר לוותר על הסוכר לחלוטין או להשתמש בממתיקים טבעיים כמו אגבה.

האם אפשר לאפות את הבלינצ'ס במקום לטגן?
בעיקרון אמנם מדובר על מנה שמטגנים במחבת, אולם ניתן לנסות ולאפות בתבנית ואם תרצו לבסוף תקבלו סוג של פנקייק.

האם אפשר לשלב פירות יבשים בתוך הבלילה?
כן, ניתן להוסיף חתיכות קטנות של פירות יבשים כמו צימוקים, חמוציות וכו'.

מה עושים אם הבלינצ'ס נדבקים למחבת?
צריך לוודא שהמחבת חם מספיק. כדאי לשמן את המחבת בכל פעם לפני כל יציקה מחדש.

האם אפשר להכין ביום לפני?
כן בהחלט, והכינו אותם מראש ולשמור במקרר, ניתן לחמם ולמלא לפני ההגשה.

האם אפשר להשתמש במשקאות שמנתיים (קרם ליקר) במקום חלב?
כן, אך זה יהפוך את הבלינצ'ס להרבה עשירי ושמני יותר במרקם וטעם. זה יכול להיות מאד מומלץ למי שמחפש מגע עשיר במיוחד.

זה הכל בינתיים, עכשיו כל שנשאר לעשות זה לשתף את המתכון הזה עם חבריכם ומשפחותיכם ברשתות החברתיות ולתת להם ליהנות מבלינצ'ס פרווה אגדי ומדמם! בסופו של דבר, זה כל כך נעים לדעת שחברים יודעים להעריך בלינצ'ס מושלם כמו שסבתא שלנו הכינה, ולהחזיר את כל הזיכרונות היפים של פעם. לבשל בנחת וליהנות מכל רגע!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top