**המתכון שכולם יפנטזו עליו – גלידה ביתית מפנקת**
מכירים את הרגע בו החום הכבד הופך לבלתי נסבל וכל מה שאתם רוצים זה ללקק משהו קריר ומפנק? ובכן, יש לנו בדיוק את הפתרון בשבילכם. המתכון הזה לא רק שהולך להוריד לכם את הטמפרטורה, הוא גם יגרום לכם לשכוח מכל צרותיכם!
זמן הכנת המתכון: 3 שעות (כולל הקפאה)
• רמת קושי: קל
• כמות מנות: 6-8 אנשים – תלוי ברמות התאווה להם
היום אני הולך לחשוף בפניכם את הגלידה הביתית שלי, שהיא לא רק מעלפת, אלא גם מהממת ברמות שלא ניתן לתאר. היא כל כך מדהימה, שמיד אחרי הביס הראשון, תמצאו את עצמכם שואלים איך לא הכנתם אותה עד היום.
המילת הקסם כאן היא פשוט, כיף ומדהים. המתכון לגמרי נוסטלגי ומביא ריח של בית וסירופ שוקולד מזליף על קצפת רכה. בלי יותר מדי היסוסים, בואו נבנה את היצירה האגדית הזאת יחד.
הרכיבים הדרושים
• 500 מ"ל שמנת להקצפה (35% שומן)
• 200 גרם סוכר
• 5 חלמונים
• 1 מקל וניל (או 1 כפית מחית וניל איכותית)
• 300 מ"ל חלב מלא
• קורט מלח
• תוספות לפי טעם (שוקולד מגורד, פירות טריים, אגוזים קצוצים וכו')
מעבר לשיטות השראת גלידה, במתכון הזה נוסיף טוויסטים קטנים ושדרוגים שיגרגו לכם את החיך ויגרום לכם להגיד "וואו!" כל פעם מחדש. כל הרכיבים הללו יחד משתלבים והופכים למשהו שהוא באמת ללקק את האצבעות!
שלבי ההכנה
1. בטוח שמזמן היה לכם חלום פשוט להכין גלידה ביתית, נכון? אז כאמור, נתחיל עם הכנת הבסיס של הגלידה שלנו. נערבב את השמנת להקצפה עם החלב המלא בסיר בינוני.
2. נחצה את מקל הווניל לאורך, נגרד את הגרגרים ונוסיף אותם לתערובת החלב והשמנת. אם בחרתם במחית וניל, פשוט נוסיף אותה ישירות לתערובת.
3. נביא את התערובת לרתיחה עדינה על אש נמוכה, בעודנו מערבבים כל הזמן כדי למנוע את השריפה שבתחתית.
4. בזמן שהתערובת מתחממת, Venus, נוציא את חלמוני הביצים ונערבב יחד עם הסוכר וקורט המלח בקערה גדולה.
5. כעת נתחיל בתהליך הוופלפלה (עברית למושג הסקפטי הבריטי של ערבול מושל מאוד מאוד מסודר). נטפטף את תערובת השמנת הרותחת מעל חלמוני הביצה והסוכר תוך כדי ערבוב מתמיד.
6. נחזיר את כל התערובת לסיר ונבשל על אש נמוכה מאוד, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מתעבה ומצפה את גב הכף (זה הדקה של כל העסק!).
7. נסנן את הקרם במשלב דק לצינון מהיר ולדקים את כל חתיכות הוניל שאינן רצויות.
8. נעביר לקופסה אטומה וניתן לזה לקרר למינימום שעה במקרר, אך רצוי שעתיים בשביל הטוב האמיתי.
9. אחרי הקירור, נתחיל בפעילות הפרימיטיבית והכייפית של גירגור בגלידה! אם יש לכם מכונת גלידה, מעולה – תעבדו לפי הוראות היצרן. אם לא, אין סיבה להיבהל, נכניס למקפיא ונערבב כל חצי שעה במשך שעתיים-שלוש עד שהמרקם יהיה אוורירי ונימוח!
הרכיב המרכזי כאן הוא סבלנות. אם רק נדע להשתמש בה כמו שצריך, התוצאה תהיה אגדה מתוקה במרקם מרענן היא בהחלט מושלם. למי שיש צורך ברכיבים חלופיים, ניתן להשתמש בחלב שקדים או חלב קוקוס במקום חלב פרה, ולחליפין גם קרם קוקוס לשמנת מתוקה.
תוספות ושדרוגים אפשריים:
שלב זה הוא הזמן ליצור! שוקולד מריר מגורד, אגוזים קצוצים, פירות יער טריים וכאלה מטבעות קרמל… מוסיפים בדיוק את העניין שמביא את הגלידה הזו לרמת על. חשוב כמובן לשים לב לאיזונים – לא יותר מדי. רוצים טעם באמת אגדי? תנסו לשלב כל אחת מהתוספות הללו:
– **פירות יער מעורבים**: שלבו תערובת של תותים, אוכמניות ופטל לתוך הגלידה המוגמרת לפני ההקפאה.
– **קרמל מסורתי**: חימום קל של סוכר עד לקבלת קרמל, ערבוב עם שמנת ולזיף מעל הגלידה.
– **קוקוס מגורר**: ערבוב עם קרם קוקוס ורמזים של מלח ים לתוספת של טעם טרופי אגדי.
– **שוקולד מגורר**: מה קורה כשמשלבים שוקולד מריר ואיכותי עם בסיס וניל? נכון, המושלם המדויק ביותר לליקוק אצבעות!
ישנם פעמים בהן מצאתי את עצמי מוסיף כל כך הרבה תוספות, שהגלידה כבר לא נראתה כגלידה – אלא כמין יצירת אמנות מתוקה. תסתכלו על זה כמשחק קריאטיבי – אתם לגמרי מאסטרים והתהליך הזה פשוט הופך לרומנטיקה קטנה בין הרכיבים.
שאלות ותשובות
**איך לשמור את הגלידה לאחר ההכנה?**
לאחר ההכנה, כדאי לשמור את הגלידה בקופסה אטומה במקפיא. מערכת אטום טובה עוזרת לשמור על הגלידה טריה ואוורירית למשך שבועיים – אם היא מחזיקה כל כך הרבה זמן!
**כמה זמן לוקח להכין את הגלידה?**
להכנת הבסיס זמן של כחצי שעה, ולאחר מכן זמן הקפאה כ-3 שעות. אז יש צורך בכ-3 וחצי שעות סה"כ – אבל זה תלוי גם בכמה סבלני אתם יכולים להיות.
**האם יש להימנע מגרגירי וניל או להשתמש במחית?**
אם אתם אוהבים את השחור הלבן של מקל הוניל, לכו על זה. יש לזה אפקט ויזואלי מקסים וכל ריח… מצד שני, מחית וניל איכותית תעשה עבודה נהדרת ותחסוך לכם זמן.
**ניתן להכין את הגלידה ללא מכונת גלידה?**
כן, כמובן! פשוט ערבבו כל חצי שעה במקפיא וקיבלתם תוצאה מושלמת. הסוד כאן הוא לא לפספס אף ערבוב.
**האם אפשר להשתמש בחלב צמחי במקום חלב פרה?**
בהחלט כן. חלב שקדים או חלב קוקוס יכולים להוות תחליף ראוי. אך זכרו, שילובים שונים יתנו טעמים שונים – יצאו ואמצו את הניסוי והטעות.
**מה תופסת הגלידה הצמחונית במתכון הזה?**
מאוד פשוט! שמנת צמחית (כמו שמנת קוקוס) וחלב קוקוס יהפכו את המוצר הטעים הזה לנוגד טבעוני מושלם.
**מה לעשות אם הגלידה שלי קפוא מדי?**
תנו לה כמה דקות להתחמם מעט בטמפרטורת החדר לפני הכף הראשונה. היא תצעיק בצורה יותר נימוחה.
**איזה שוקולד לבחור כטיעון לארט?**
הקלישיאס התשובה היא תמיד לבחור שוקולד איכותי עם אחוזי קקאו גבוהים – לחוויית טעם גבוהה.
**כמה מחית וניל כדאי להוסיף לתערובת?**
מחית וניל איכותית, כפית אחת תהיה מושלמת. אבל יש המעדיפים טעמים עדינים יותר…
**אם אין לי זמן – אפשר להשתמש בקצפת ממרכול?**
בתיאוריה – כן. אך זכרו שהיכולת להקציף שמנת טריה מקנה לגלידה כזו אווריריות מרעננת שלא תמצאו אחרת.
ממש הופך לריחיים את החיך, נכון? תתנסו בשדרוגים ותוספות, ותצרו את הגלידה הביתית המצחיקה הזאת שתרטוט את בלוטות הטעם של כולם.
אז מה מחכים? בהצלחה ושתפו את המתכון המפנק הזה בכל הרשת והחברים, שלא יפספו גם הם!!