אורז עם תפוחי אדמה בתחתית מתכון רון יוחננוב

תחילת החלום הטעים

תארו לעצמכם: אתם פותחים את המכסה של סיר עמוק, ומציצים פנימה. רעש קצת… פיצוחים ושיערכם עומד על קצותיו מרוב התרגשות. כן, הגענו לרגע – אורז עם תפוחי אדמה בתחתית בסגנון רון יוחננוב. זה לא סתם אורז, זה ממש אגדה קולינרית, מתכון מדהים שמעלה חיוך בכל ביס. ההרגשה היא כמו ללקק את האצבעות ולנמנם בטעימות.

משך ההכנה, רמת קושי ומספר מנות

זמן הכנת המתכון

• זמן כולל: שעתיים
• רמת קושי: בינונית
• מספיק ל: 6 מנות מעלפות

המתכון המושלם הזה יאהב אתכם עד לעת ערב. תראו שזה לא רק ארוחה, אלא חוויה שלמה שכל הבנה עשירה בטעמים תזכיר את הבית של אמא או סבתא. יש תחושה באמת מופלאה וארומה של מטבח ביתי ממיס את הלב, כשאנחנו בדרך ליצירת הקסם הזה.

מרכיבים דרושים

הרכיבים הדרושים

• כוס וחצי אורז בסמטי (נהדר להשתמש באורז באיכות טובה)
• 3 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לא מקולפים)
• 3 כפות שמן זית הכי מושלם שיש
• 1 בצל גדול קצוץ דק (בצל יעניק לנו ביס קטן של עונג)
• 4 שיני שום כתושים עד נמסים
• מלח ופלפל לפי הטעם
• חופן פטרוזיליה קצוצה להוסיף צבע ואוירה
• 3 כוסות מים רותחים

אז למה דווקא מרכיבים אלה? השילוב של אורז בסמטי עם תפוחי אדמה שנותנים לתחתית קריספית זה פשוט מושלם. שמן הזית מעניק למנה את המרקם הנכון, והבצל והשום מבליטים טעמים מלאי חיים. אז בואו נעבור לשלבים!

מרכיבים חלופיים

• גרסה טבעונית: כבר הטוחה שהמתכון טבעוני! אבל למקרה שנרצה להוסיף גרעיני חמניות קלויים להקישוט ולעוד בריאות, תוכלו להוסיף.
• גרסה ללא גלוטן: המתכון תקף לחלוטין לדיאטה ללא גלוטן. מותר לכולם!
• גרסה בטעמי ים תיכוניים: נסו להוסיף לבבות ארטישוק קצוצים לחביק וביסים מפתיעים!

שלבי ההכנה

שלבי ההכנה

מחממים סיר רחב ושטוח על להבה בינונית

מוסיפים שמן זית ובצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה

מוסיפים את שיני השום הכתושים ומערבבים עד שהריח עולה

פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עד 1 ס"מ ועורשים בתחתית הסיר

מפזרים מעל את האורז הבסמטי ששטפנו היטב וייבשנו

מוסיפים את המים הרותחים, מלח ופלפל לפי הטעם

מבשלים על להבה נמוכה עם מכסה למשך שעה ו15 דקות

מניחים את הפטרוזיליה הקצוצה מעל ומכבים את האש

נותנים לסיר להתקרר מעט ואז הופכים אותו בזהירות על צלחת שטוחה

כן, זה הזמן לשחרר אנחה של סיפוק, כי צפויה לנו הארוחה הממכרת ביותר.

שדרוגים ותוספות

אם רוצים לשדרג את המנה למשהו באמת אגדי, אפשר להוסיף שכבה של חזה עוף, טחינה ירוקה בצד, או אפילו שזיפים מיובשים שייתנו טוויסט לא נורמלי לטעם. עוד רעיון משגע: פרוסות דרפיש יעניקו לקדירה ארומה מעושנת.

שאלות ותשובות

שאלות ותשובות

אפשר להשתמש באורז אחר מלבד בסמטי?

כן, אפשר להשתמש באורז יסמין או אורז קצר; עם זאת, כל אורז מביא עמו מרקם שונה.

אם לא אוהבים פטרוזיליה, אפשר להחליף אותה בעשב אחר?

בהחלט! כוסברה או שמיר יהיו תחליפים נהדרים. כל אחד יוסיף את ניחוחו הייחודי.

איך לעשות פרוסות תפוחי אדמה קריספיות ממש?

פשוט – לדאוג ששכבת תפוחי האדמה מכוסה כהלכה בשמן. התרסקות קטנה בשמן תעזור מאוד!

אפשר להוסיף ירקות נוספים לאורז?

כן, גזרים, כרובית או קישואים יעניקו לטעם ולמרקם הרבה עניין.

כמה זמן אפשר לשמור את האורז במקרר?

עד 4 ימים. המנה נשמרת היטב ואפילו משתפרת בימים שלאחר הבישול.

אם להוציא קליפות לתפוחי האדמה?

הזמנים משתנים; יחד עם זאת, השלמה עם קליפה מוסיפה קריספיות כפי שהוזכר.

אם יש לי רק סיר לחץ, אפשר להכין?

כן, סיר לחץ יעזור למנה לעבור מרקם נימוח במהירות גבוהה יותר.

יש דרך להוסיף טעם כחול להרכב?

כן! הוסיפו מעט כורכום לתבלין שיצבע יפה ויעניק רמז מקסים מהמזרח התיכון.

אפשר להקפיא את האורז?

כן, למרות ההמלצה לאכול טרי, אפשר להקפיא ולחמם …ian אנרגיה בעת הצורך.

אפשר להגיש עם תוספות כמו סלט?

בהחלט, סלט ירוק או אפילו סלט טבולה יתפקד יחד עם המנה כעת למשהו מרענן.

בואו נניח את כל התשוקות שלנו בקערה ולשתף את החלום הקולינרי הזה. אל תשכחו לשתף את המתכון הממכר והמעלף הזה ברשתות החברתיות, כדי שגם חבריכם יוכלו להנות מהטעם המושלם הזה!

ממי לקסם הזה, תיהנו עד לשובע הטעים היותר שיש!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top