עוגות גבינה מושלמות לשבועות שכולם יתאהבו בהם

מה דעתכם על הכנת עוגת גבינה לשבועות שתהיה כל כך מושלמת ומעלפת, שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניה? כן, אני מדבר על עוגת גבינה אפויה, נימוחה ואוורירית כל כך שנמסה בפה כמו חלום מתוק.

זמן הכנת המתכון

◦ כ-1.5 שעות כוללות אפייה וצינון

◦ רמת קושי: בינונית

◦ מספיק ל-12 מנות

אין כמו עוגת גבינה מושלמת לשבועות שמכניסה את כולם לאווירה חגיגית. יש לה קרמיות מדהימה, מתיקות מאוזנת ורכות שלא תאמינו שקיימת בקינוח כל כך פשוט להכנה. העוגה הזאת מושלמת לשבועות כי היא מביאה את כל הטעמים המשגעים של גבינה, ביצים וסוכר בשילוב אקליפטי. אז אם אתם רוצים להרשים את כולם עם מנה אגדי שתישאר בזיכרון לאורך זמן, זה המתכון בשבילכם!

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את העוגה הגבינה הממכרת שלנו, כאן הם המרכיבים שתצטרכו:

– 200 גרם פתי בר טחונים דק (אפשר גם גרסה ללא גלוטן)
– 100 גרם חמאה מומסת
– 750 גרם גבינה לבנה חמוצה (9% שומן, ניתן לשלב גם גבינת שמנת או גבינת מסקרפונה)
– 200 גרם סוכר
– 4 ביצים בגודל גדול (لن i משתמשים בביצים בגודל בינוני. ביצה אחת מבחירה אישית)
– כפית תמצית וניל
– 2 כפות קמח (לגרסאות גלוטן-פרי אפשר להשתמש בקמח תירס או קמח שקדים)
– גרידת לימון מלימון אחד
– מיץ מחצי לימון טרי

כשהרכיבים לפניכם, אתם כבר חושים את הניחוח של עוגת הגבינה המדהים. אין כמו התחושה של המרכיבים האלו מלווים אתכם במטבח, מחכים להתרקם לעוגה עוצרת נשימה. נכין לכם כבר את כלי המטבח המתאימים, כי הגיע הזמן להתחיל!

שלבי ההכנה

אז איך מכינים את העוגה המעלפת? עקבו אחרי השלבים הפשוטים הבאים ותגיעו לגן העדן המתוק הזה!

– מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס.
– מערבבים את פתי הבר הטחונים והחמאה המומסת בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
– משטחים את התערובת בתחתית תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ (ניתן להשתמש גם בתבנית סיליקון אם רוצים לחסוך בחמאה).
– מכניסים למקפיא למספר דקות עד שהתערובת מתמצקת.
– בקערה נפרדת, מערבבים את גבינה הלבנה, סוכר, ביצים, תמצית וניל, קמח, גרידת הלימון ומיץ הלימון עד שהעיסה חלקה ואחידה.
– יוצקים את התערובת על חילק הפתי בר בתבנית.
– מכניסים לתנור ואופים במשך כ-60 דקות עד שהעוגה מזהיבה מלמעלה ונדנדה קלות במרכז.
– מכבים את התנור ומניחים לעוגה להתקרר בתוך התנור במשך שעה עם דלת פתוחה להצלת צבע הזהוב.
– מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לפחות לשעתיים, רצוי ללילה, כדי שהעוגה תתקשה כראוי.

אחרי תהליך האפייה, חשוב מאוד להמתין בסבלנות. לפעמים כשמתקרה במטבח, נשמחים מהר ומשוגעים לריח המתוק ולרוך, אך המתנה מעניקה לעוגה את המרקם הממכר שלה. כשתיאכלו ממנה, תבינו כמה זה היה שווה!

מרכיבים חלופיים למתכון

ומה אם תרצו לשדרג את העוגה או להתאים אותה לצרכים מיוחדים? הנה כמה חלוקות ממני:

◦ לגרסה טבעונית: השתמשו בחומרים תחליפי חלב כמו גבינת קשיו טבעונית וביצה טבעונית.
◦ ללא גלוטן: השתמשו בביסקוויטים ללא גלוטן ובקמח שקדים או קמח תירס.
◦ דל פחמימות: הקטינו את כמות הסוכר ושימו סוכר זירו או סטיביה במקום.
◦ עונג פרי: הוסיפו שכבה של ריבת פירות יער מעל העוגה לפני האפייה.

שדרוגים אפשריים

עוגת גבינה תמיד ניתן לשדרג ולהתאים לטעמים אישיים. הנה כמה רעיונות שיעשו את המנה המדהימה הזו עוד יותר משגעת:

◦ הוסיפו תמצית קפה לעוגה לקיקו קלסיק מעורר.
◦ שילוב שברי שוקולד לבן בתוך המסה.
◦ הוסיפו עלי בזיליקום או נענע לתערובת להענקת ניחוח רענן.
◦ פיזרו אגוזי מלך או פקאן קצוצים למרקם קרנצ'י.

ועכשיו לפינאלה, בואו נתיישב נוחה עם כוס תה או קפה טוב, וניתן לעוגת הגבינה לנפח את השראת חג השבועות בבית שלנו.

שאלות ותשובות

האם אני יכול להשתמש בגבינת שמנת במקום גבינה לבנה?

כן, בהחלט! גבינת שמנת תוסיף לעוגה קרמיות וטעימות נוספת. כמו כן, גבינת מסקרפונה היא תחליף נהדר.

האם אפשר להכין את העוגה מראש?

כן, עוגות גבינה משתפרות בטעם לאחר מנוחה במקרר. אפשר להכין אותן אפילו יומיים לפני ההגשה וליהנות מטעם משופר.

אני מעדיף עוגות גבינה קרות. האם יש גרסה קרה לעוגה זו?

בוודאי שיכולה להיות גרסה קרה. החליפו את הביצים בג'לטין והכינו את העוגה ללא אפייה במקרר.

האם אפשר לשנות את הבסיס של העוגה?

כן, ניתן להשתמש בבסיס של עוגיות אוראו קצוצות או כל עוגיות אחרות שאוהבים.

מה אפשר להוסיף לעוגה כדי להפוך אותה לבריאותית יותר?

אפשר להשתמש בסוכר זירו, קמח שקדים וגבינה דלה בשומן. תוסיפו גם פרי טרי כמו פירות יער כדי להוסיף ערך תזונתי.

האם יש דרך להפוך את העוגה לפרווה?

כן, ניתן להשתמש בגבינה צמחית ותחליפי חלב כלשהו כמו קרם קוקוס לתוצאה מצוינת.

האם אפשר להוסיף פרי טרי לעוגה?

כן, בהחלט. אני ממליץ על דובדבנים או פירות יער שיהפכו את העוגה לעוד יותר טעים ומשגעת.

מה אפשר להוסיף אם אני רוצה טעמים מיוחדים?

נסו להוסיף גרידת תפוז לתערובת או אפילו תבלינים כמו קינמון או סירופ מרשמלו לתוצאה מרעננת.

העוגה יבשה מדי. מה אני יכול לעשות?

יתכן שהעוגה הייתה בתנור זמן רב מדי. שימו לב לזמנים ולהוראות. ישנו אפשרות להוסיף חמאה או שמנת חמוצה לתוצאה רכה יותר.

האם אפשר להקפיא את העוגה?

כן, עוגות גבינה נשמרות מצוין בהקפאה. עטפו את העוגה היטב בניילון נצמד ושימו במקפיא.

ועכשיו, אם אהבתם את המתכון המשגע הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים! נשמח לראות את התמונות שלכם ואת ההעדפות האישיות שלכם.

בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top