כשחיים כהן מכין פשטידת בצל, חברים, המשפחה מתגייסת לחגיגה קולינרית משגעת. הבצל המתוק, המטוגן להפליא, עם הקרום העליון הממכר והפנים הנימוח, פשוט למחוץ כל תאווה אפשרית. המתכון הזה, חברים, יגרום לכם להרגיש כאילו חזרתם לבית סבתא, שם הכל היה מלא באהבה וריח משגע שגרם לכולכם להתאסף סביב השולחן.
זמן הכנה: 60 דקות
• רמת קושי: בינוני
• מנות: 6 אנשים
הרכיבים הדרושים
1. 4 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
2. 3 כפות שמן זית איכותי (כי חברים, הכל מתחיל בשמן טוב)
3. 4 ביצים (פרוותיות כמובן!)
4. 1 כוס קמח תופח (זה מה שנותן את הגובה היפה לפשטידה)
5. 1/2 כוס מים פושרים
6. 1/2 כוס שמן קנולה
7. 1 כפית מלח
8. 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
9. 1/2 כפית סוכר (כן, אפילו פה יש לו שימוש)
10. מעט תבלינים נוספים לבחירתכם (טימין, מרווה או כל רעיון אחר שיש לכם בראש)
הבצלים הם הכוכבים של המתכון שלנו והקפצתם בשמן זית רק מחזקת את טעמם המדהים. אפשר להשתמש גם בבצלים לבנים, בצלים אדומים ואפילו בשום ירוק כדי להוסיף את הטוויסט האישי שלכם.
שלבי ההכנה
עכשיו נעבור לחלק המשגע שבו נעשה את כל הקסם הבאמת קורה. תאמינו לי, אחרי שתנסו להכין את הפשטידה הזו פעם אחת, לא תפסיקו לקבל בקשות להכין אותה שוב ושוב. אז קחו נשימה עמוקה, ולא לשכוח ליהנות מהדרך!
1. חממו תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
2. במחבת גדולה, חממו את שמן הזית.
3. הוסיפו את פרוסות הבצלים והתחילו לטגן אותם עד שהם זהובים ושקופים. התהליך הזה يأיך בערך 20 דקות, אז תהייה סבלניים כדי שהבצלים יתקרמלו בצורה מושלמת.
4. בזמן שהבצלים מתקרמים, ערבבו בקערה נפרדת את הביצים עם הקמח התופח, המים הפושרים, שמן הקנולה, מלח ופלפל שחור. אם אתם אוהבים, תוכלו גם להוסיף את חצי כפית הסוכר.
5. אחרי שהבצלים התקרמלו והתקררו מעט, ערבבו אותם עם תערובת הביצה והקמח עד שהכל מתאחד בצורה מושלמת.
6. שמנו תבנית אפייה והעבירו את תערובת הבצלים לבפנים. כוונו את השיעור למרוח את תערובת בצורה שווה בתבנית.
7. הכניסו את התבנית לתנור שחם ותנו לה להתבשל בין 30-40 דקות, או עד שהפשטידה מקבלת צבע זהוב יפה ומתייצבת.
8. כשהפשטידה מוכנה, הוציאו אותה מהתנור ותנו לה להתקרר מעט לפני שאתם קוטעים לפרוסות.
גרסאות למתכון
יש לכם קרובים שאינם אוכלים ביצים? אין בעיה, אפשר בקלות להמיר אותם בתחליף ביצה טבעוני. גם הקמח אפשר להחליף בקמח ללא גלוטן ולהבטיח מתכון מדהים לאנשים רגישים לגלוטן. כל מה שאתם צריכים זה טיפה יצירתיות, ורצון להפתיע!
תוספות ושדרוגים
• ניתן להוסיף גבינה קשה מגורדת לפשטידה לשדרוג הטעם.
• אפשר לפזר גרעיני חמנייה מעל הפשטידה לפני ההכנסה לתנור להוסיף מרקם קראנצ’י.
• אם אתם חובבי תבלינים, תוכלו להתפרע עם תיבול נוסף כמו פפריקה מתוקה, אבקת מרק פטריות או אפילו מעט כמון למגע מזרח תיכוני מיוחד.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הפשטידה מראש ולחמם מחדש לפני ההגשה?
בהחלט! אפילו מומלץ. הפשטידה נשמרת היטב במקרר, וכל מה שצריך לעשות זה להכניסה שוב לתנור בחום נמוך לחימום לפני ההגשה.
מה עוד ניתן להוסיף לתערובת הפשטידה?
ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו גזר מגורד, זוקיני, או אפילו קישואים. כל ירק שתוכלו לתאר, רק ישדרג את טעם הפשטידה.
האם אפשר להקפיא את הפשטידה לאחר האפייה?
כן, אפשר להקפיא את הפשטידה לאחר שהיא מתקררת לגמרי. כדאי לחתוך אותה לפרוסות ואז לארוז בניילון נצמד ולאחר מכן בשקית הקפאה.
מה ניתן להגיש יחד עם הפשטידה?
הפשטידה מעולה כמנה עיקרית, אך ניתן להגיש לצידה סלט ירוק מרענן, לחם טרי ואפילו טחינה או יוגורט מבוסס צמחי.
איך ניתן לדעת שהפשטידה מוכנה?
תבדקו אם הקיסם יוצא נקי מתוך הפשטידה לאחר שהתנור מסיים את הבישול.
איך ניתן להעניק גוון חום יפה לפשטידה?
אם הפשטידה עדיין לא השחימה כמו שרציתם, תוכלו להפעיל את הפונקציה של הגריל בתנור ל-2-3 דקות האחרונות של האפייה.
האם אפשר להשתמש בביצים אורגניות?
בהחלט! למעשה, ביצים אורגניות יכולות להוסיף עוד נדבך של טעם לפשטידה.
האם אפשר להחליף את שמן הקנולה בשמן קוקוס?
שמן קוקוס יכול להיות תחליף טוב ואפילו להוסיף טעם מעניין, רק תוודאו שהוא ללא ריח, כדי שלא ישתלט על הטעמים האחרים.
מהי הדרך הטובה ביותר לקצוץ את הבצלים לפרוסות דקות?
הפרוסות הדקות מושגות בעזרת סכין חדה מאוד. אם אתם רוצים לקצר זמן, אפשר להשתמש במטבחון.
מה ניתן לעשות אם תערובת הפשטידה יוצאת נוזלית מדי?
אם תערובת הפשטידה נוזלית מידי, אפשר להוסיף עוד מעט קמח תופח עד שהמרקם הופך לסמיך כמו שאתם רוצים.
אז קדימה, חברים יקרים. לכו להכין את הפשטידה המדהימה הזו, והפתיעו את כל מי שתזמינו לארוחה. אל תשכחו לשתף את המתכון בכל מקום אפשרי, כדי שגם אחרים יוכלו ליהנות מהטעמים המרהיבים האלו. גם אמא וסבתא היו גאות בכם!