אהבתם להכין דברים פשוטים שמרגישים כמו יצירת אומנות בצלחת? אז זה הסלט בשבילכם! אנחנו מדברים על סלט שעועית לבנה מדהים, מרענן וממכר שיכבוש לבבות בכל ארוחה. תידלקו את הסכו"ם, כי זה הולך להיות מעניין.
זמן הכנת המתכון
• זמן כולל: 45 דקות
• רמת קושי: קל
• מנות: 4 אנשים
הסלט הזה, עם הטעם האגדי שלו, יתחבר לכם בפה באופן מושלם שתחשבו שאתם צריכים לזה מנוי חודשי. שעועית לבנה, הכוכבת הראשית, מלאת חלבונים וצבעים בהירים שמשתלבים ביחד בצורה מופלאה.
הרכיבים הדרושים
• 250 גרם גרגרים של שעועית לבנה, מושרים בלילה או משומרים
• 2 מלפפונים ירוקים, חתוכים לקוביות קטנות
• 1 בצל סגול, חתוך דק
• 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
• חופן כוסברה קצוצה
• מיץ מלימון אחד
• 3 כפות שמן זית איכותי
• מלח ופלפל שחור לפי הטעם
• 1 כפית כמון
• 1 כפית פפריקה בשמן
• 1 שן שום כתוש
• 3 כפות גרגרי רימון
הגרסה הטבעונית קיימת לנו כבר, אז אלו שומרי הבריאות ובריאות הלב זוכים כאן. אבל אם תירצו להוסיף גבינה מלוחה לסלט, או בכלל שדרוג בטחינה, בולגרית כתוספת לתת נופך מסורתי יותר.
המפגש עם הסלט שלנו מתחיל במרכיבים הנפלאים שיביאו לנו חדות נפלאה של צבעים וטעמים שכל אחד מהם משגע!
שלבי ההכנה
השלב הראשון הוא להביא את יתרונו הגדול של הסלט הזה – הפשטות המדהימה שלו!
1. אם אתם משתמשים בשעועית יבשה, בשלו אותה במים רותחים עד שתהיה רכה ומבשלת.
2. אם השעועית משומשת משימורים, שטפו אותה היטב תחת מים זורמים כדי להוריד את הנוזלים המשומרים.
3. הכניסו את השעועית המוכנה לקערה גדולה.
4. הוסיפו לקערה את המלפפונים החתוכים, הבצל הסגול, והפלפל האדום.
5. קצצו את הכוסברה בצורה אחידה והוסיפו אותה לסלט.
6. לחצו את מיץ הלימון על המרכיבים.
7. שימו שלוש כפות שמן זית (כי שום דבר לא מצליח בלי שמן זית איכותי!).
8. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם, לצד כפית כמון וכפית פפריקה בשמן.
9. כתשו את שן השום והוסיפו לתערובת.
10. ערבבו את הכל בקפידה עד שהמרכיבים יתאחדו בהרמוניה.
11. לקישוט והוספת מגע מתקתק חמצמץ, פזרו מעל שלוש כפות גרגרי רימון.
12. טעימות הן תמיד הצלחה, טעמו ושפרו תיבול אם צריך.
השילוב של המרכיבים הללו יוצר פצצה של טעם שכולה תוביל להתפעמות מכל ביס.
תוספות ושדרוגים אפשריים
• הוספת גבינה פטה או בולגרית לחובבי הטעמים המלוחים
• שדרוג הסלט בטחינה או ביוגורט צאן לקבלת מרקם עשיר יותר
• הוספת חופן אגוזים קצוצים או גלעיני חמניות
• הוספת שמרי בירה עבור פרמזן טבעוני מתקתק
• לשדרוג נוסף ובריא, הוסיפו עלי רוקט או תרד
שמירה על הטריות של המרכיבים היא מפתח למנה הטעימה ביותר. פלפלים ובצל סגול מכניסים מרכיבים קריטיים של טקסטורה וחריפות נעימה.
שאלות ותשובות
איך יודעים אם השעועית באמת מבושלת היטב?
אבחנה פשוטה: כשהשעועית רכה ונמעכת בקלות בין האצבעות, היא מוכנה. כדאי לטעם ולוודא שהמרקם נעים לפה.
האם אפשר להחליף את הכוסברה בירק אחר?
בהחלט! אם אתם פחות אוהבים כוסברה, ניתן להשתמש בפטרוזיליה או נענע טרייה.
האם אפשר להשתמש בשעועית משימורים?
כן, ביותר נוח. רק חשוב לשטוף היטב כדי להוריד את הטעם השימורי.
איך אפשר להוסיף קצת חריפות?
תוספת של פלפל צ'ילי קטן קצוץ או טיפות מטבסקו ינפחו את הסלט במעט חריפות.
כיצד לשמור על טריות הסלט?
הסלט נשמר יפה במקרר עד יומיים בכלי סגור היטב, אבל הכי טוב לאכול ביום ההכנה.
מה עוד אפשר להתאים לסלט הזה?
הסלט יכול לשמש כתוספת למנות עיקריות כמו דגים צלויים, עוף או בשר אדום. מעולה גם עם לחם טרי או טורטיות.
האם ניתן להוסיף פירות לסלט?
כן, אפשר להוסיף חתיכות תפוח או תפוז לפנינת מתיקות נוספת. הרימון נותן מתיקות נפלאה.
מה עושים אם הסלט יוצא יבש מדי?
הוסיפו עוד שמן זית או מיץ לימון. אפשר גם להוסיף מעט מים בלימון.
איך לשדרג את המנה לאירוח חגיגי?
אחסנו במנה כלי הגשה אלגנטי, והוסיפו קישוט של גרגרי רימון מסביב.
מה הספרה שנעלית בסלט הזה?
השילוב של כל הטעמים – מתקתק, חריף, חמוץ ומלוח משגע בכל השעה. זה סלט שללא ספק יהיה זיכרון טעים בלבכם.
מקווים שאתם הולכים ישר למטבח! אל תשכחו לשתף את המתכון בכל הרשתות החברתיות והכינו לחברים! זה הולך להיות הסלט הכי טעים שיש, ומדהים שאפשר לחלוק ולהתענג עליו יחד.