"מדריך מושלם לעוגיות סומסום פריכות וטעימות"

**עוגיות סומסום ממכרות שישקשקו את המטבח שלכם!**

כשרציתי לכתוב על עוגיות הסומסום האלה, חשבתי לעצמי, איך אפשר שלא לאהוב עוגיות כל כך ממכרות ומושלמות? סיפור על ילדותי: אני זוכר איך היינו יושבים בשולחן המטבח בבית של סבתא ומחכים שהיא תוציא מתנור את עוגיות הסומסום האלה. לא היה דבר משגע כמו ריחן המדהים שהתפשט בבית וסימן שהטוב שבא להישאר. היום אני אגלה לכם את המתכון הביתי הזה שאני אוהב לשמור בסוד – אבל למזלכם, החלטתי סוף סוף לחלוק אותו איתכם!

זמן הכנת המתכון

○ זמן הכנה כולל: 45 דקות

○ רמת קושי: בינונית

○ מתאים: לכ-24 עוגיות

העוגיות האגדיות והנימוחות האלה הן הטעם הכי טעים שיש לכם אי פעם. הן נמסות בפה ומשאירות טעם של עוד. סוד הטעם שלהן הוא כמובן הסומסום הזהוב והקריספי, שמעניק להן טעם שאי אפשר לעמוד בפניו. אז הבאתי לכם את המתכון האולטימטיבי לעוגיות סומסום שמעלפות – ערבוב חווייתי של הטעמים הנפלאים של סומסום, כיתום של קרמת וניל ובצק נימוח בפה.

הרכיבים הדרושים:

כדי להכין את העוגיות המושלמות האלה, חשוב לבחור בחומרים טריים ואיכותיים. כאן רשימה מדויקת של כל מה שתצטרכו:

• 200 גרם חמאה (רכה לטמפרטורת החדר)

• 150 גרם סוכר

• 1 ביצה גדולה

• 1 כף תמצית וניל

• 300 גרם קמח

• 1/2 כפית אבקת אפייה

• 1/4 כפית מלח

• 100 גרם סומסום קלוי

• תוספת: 50 גרם שוקולד צ'יפס (לא חובה, אבל למה לא להוסיף עוד קצת עונג?)

הסומסום כאן הוא הכוכב של האירוע. אתם יכולים להשתמש בסומסום רגיל, או כמו שאני אוהב לעשות – לערבב בין לבן לשחור, זה מוסיף מראה יפה וטעים.

שלבי ההכנה:

עכשיו מתחילים בתהליך. ההכנה אינה מורכבת מדי, אבל אני ממליץ לעקוב אחר השלבים בקפדנות כדי שהתוצאה תהיה מושלמת!

1. מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. בינתיים, נתחיל בהכנת הבצק.
2.בקערה גדולה, מערבבים את החמאה והסוכר בעזרת מערבל חשמלי, עד שמתקבלת תערובת קרמית וחלקה.
3. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל, וממשיכים לערבב עד שהכל נטמע בצורה מושלמת.
4. נערבב קמח, אבקת אפייה ומלח בקערה נפרדת ואז נוסיף בתערובת החמאה חלק אחר חלק, עד שתתקבל תערובת בצקית.
5. מערבבים בזהירות את הסומסום (וכמובן את השוקולד צ'יפס, אם משתמשים) לתוך הבצק, עד שיקבלו בצק אחיד ומופלא.
6. יוצרים כדורים קטנים מהבצק במידות שוות. אם אתם רוצים להיות ממש מדויקים, אפשר להשתמש בכף גלידה.
7. על תבנית מצופה בנייר אפייה, מסדרים את הכדורים בשורות שנשאר בין כל כדור מרווח קטן.
8. בעזרת מזלג, משטחים את הכדורים לכדי עוגיות עם סימני פסי המזלג.
9. אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
10. לאחר מכן, נותנים להן להתקרר בתבנית למשך כמה דקות לפני שמעבירים לרשת קירור להמשך קירור מוחלט.

והנה, יצאו מהתנור העוגיות הכי ממכרות ומעלפות שיכולתם לחלום עליהן. לא סתם, העוגיות האלה מושלמות – כל נגיסה היא פשוט… ללקק את האצבעות!

הערות:

אם אתם רוצים לשדרג את העוגיות המדהימות האלה לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את החמאה בטבעול/שמנים צמחיים ואת הביצה ב"תחליף ביצה טבעוני". שוקולד צ'יפס במרה טבעונית גם יכולים לעניין.

שדרוגים אפשריים:

תוספות ושדרוגים למתכון הזה פשוט לא נגמרות!

מילוי: נסו למלא את העוגיות בקצת ריבת חלב או קרם לימון למגע אגדי נוסף.
ציפוי: אפשר לטבול כל עוגיה בחצי שלה בשוקולד מריר מותך ולהניח להתייבש על נייר אפייה.
תוספת אגוזים: הוסיפו מעט אגוזי מלך או שקדים קצוצים לבצק לקבלת טעם מעשיר ומעניין.
סוכר בטעם: עירבו מעט קינמון או ג'ינג'ר כתוש לתוך הסוכר תענוגות חדשים.

שאלות ותשובות

האם אני חייב להשתמש בביצה?
אפשר בהחלט להשתמש בתחליף ביצה, כמו רסק תפוחים או בננה בשלה מרוסקת, כדי לקבל את המרקם הרך.

האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
כן, בהחלט! הקמח הכוסמין יוסיף טעם אגוזי קל והעוגיות יצאו לא פחות ממדהימות.

כמה זמן העוגיות נשמרות?
מאוחסנות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר, הן מחזיקות יותר משבוע. אם תחטפו יותר מהר, אולי יתחסלו קודם…

איך משמרים את העוגיות כדי שלא יתייבשו?
שימו בקופסה אטומה יחד עם חתיכת תפוח קטנה – זה ישמור על לחות וטריות העוגיות ליותר זמן.

האם אפשר להקפיא את הבצק?
כן! פשוט נסו לכדרר את הבצק, להניח בקופסת פריזר, ולך – תמיד יש עוגיות בשנייה שאתה רוצה.

האם אפשר להשתמש בממתיקים אחרים במקום הסוכר?
כן, דבש, סילאן או רכז אגבה הם אפשרויות נהדרות להחלפת הסוכר ויוסיפו טעמים נפלאים.

איך יודעים שהעוגיות אפויות כהלכה?
חפשו את הזהבה בקצות העוגיות. הן ימשיכו להאפים כשתחלצו מהתנור.

אפשר להוסיף טעמים אחרים לבצק?
תוספות כמו גרידה של לימון או קצת קפה טחון רק ישחקו לטובתכם ויוסיפו טוויסט מעניין.

האם חשוב לתת לבצק להתקרר לפני אפייה?
לא חובה, אבל אם תרצו לעצב יותר בדיוק או לשטח פחות – כדאי לקרר את הבצק קצת קודם.

מה עושים אם העוגיות יוצאות קשות מדי?
קרוב לוודאי אפיתם יותר מדי. נסו לקצר מעט את זמן האפייה ולצפות את התוצאה האידיאלית.

אם התאהבתם במתכון הנהדר הזה כמוני, אפו אותו, תפיצו אותו ברשתות ותעשו המון אנשים מאושרים. באמת שאין הרבה דברים שכאלה שאפשר לטעום. שיהיה בתיאבון ובכיף גדול!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top