שייק תות בננה מפתיע וקליל שתשמחו לנסות

נשמע מאתגר ומלהיב להכין תות-בננה מושלם שכל מי שטועם ממנו חייב לשתף חברים ומשפחה!

**בואו נתחיל בכיף הזה שנקרא שייק תות בננה!**

דרך מדהימה לרענן את היום ולהתחיל אותו בטוב עם שייק תות בננה מושלם. נזכרתי בפעם הראשונה שאמי הכינה לי את השייק הזה – הטעם היה כל כך משגע וממכר, פשוט הייתי חייב להכין את זה בעצמי ולשדרג אותו! ובכן, היום אנחנו כאן כדי להכין את השייק הכי טעים שיש שישאיר אתכם מעלפים!

זמן הכנת המתכון

– סך הכל זמן: כ-10 דקות
– רמת קושי: קליל להפליא
– מספיק ל: 2 מנות גדולות

שייק תות בננה הוא מנה קלאסית אבל בהחלט לא משעממת! רבותיי, יש לנו את ההזדמנות לקחת את זה לרמת אגדה כשאנו מוסיפים קצת מרצפות נפשיות עם מרכיבים מרעננים ומפנקים. השייק הזה בהחלט מתאים לערב מהנה, אחרי אימון, או סתם כהגשת קינוח בריא ומושלם. המפתיע הוא שבמרבית המקומות נדמה ששייק הוא מהירה פשוטה, אבל יש לנו פה כמה טריקים שיעשו אותו מדהים וממכר.

החיים מתוקים, במיוחד כשהם מתחילים עם שייק תות בננה מושלם. מוכנים? בואו נתחיל!

הרכיבים הדרושים

– 250 גרם תותים טריים או קפואים (כמובן שעדיף בעונה טריים אבל קפואים גם עובדים מושלם)
– 2 בננות גדולות ובשלות (כאלה שמתקמצנות בשחור זה טוב, מעלה את המתיקות)
– 1 כוס (240 מ"ל) חלב (אפשר גם חלב שקדים אם אתם בעניין של בריאות)
– 1/2 יוגורט טבעי (אם רוצים להוסיף קצת קרמיות, אפשר גם יוגורט יווני)
– 2 כפות דבש (או סירופ מייפל אם אתם רוצים לומר איכשהו שאתם משודרגים)
– 1/2 כפית וניל טבעי (או תמצית וניל, אבל אם יש לכם וניל טבעי אל תפסחו)
– קרח, לפי העדפתכם (כמה שיותר קרח יותר כיף…)

עכשיו שיש לנו את כל המרכיבים, בואו נעבור להפתעה מיוחדת – אפשרויות גיוון והתאמות לשוק הבריאותי. למשל, גרסה טבעונית או ללא סוכר!

רוצים לעדכן את המתכון שיהיה טבעוני? בכלל לא סיפור. פשוט יש להמיר את החלב בחלב סויה או שקדים, ובמקום היוגורט לבחור ביוגורט קוקוס טבעוני. במקום הדבש או הסירופ ניתן להשתמש בסירופ אגבה טבעוני. קליל ונפלא!

אם אתם בעיניין של לצמצם את הסוכר – בואו נהיה חברים לשוק הבריאות. רכיבים טבעיים הם הפתרון, אפשר לחתוך את הדבש או הסירופ ולבחור בקצת יותר בננות שיש להן מתיקות טבעית.

בואו נמשיך לשלבי הכנה האגדיים!

שלבי ההכנה

תהליך הכנה כל כך קליל שתרגישו מקצוענים. פנו לעצמכם כמה דקות של שלווה והכנה:

1. חותכים את התותים והבננות לחתיכות קטנות – תביאו שמחת חתיכות!
2. מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר – חלב, יוגורט, דבש, וניל וקרח.
3. מערבבים היטב בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
4. טועמים ובודקים אם צריך עוד דבש או וניל לאיזון טעמים – תמיד אפשר להוסיף יותר אם בא לכם.

לאחר שבללתם היטב וקיבלתם את צבע התותים ההורס, יש לנו כמה טיפים נוספים להעלות את השייק שלנו לרמה משגעת ממש מעלת העיניים:

רעיונות לשדרוגים מיוחדים

– תוספת זרעים: chia או פשתן – פשוט בחירה בריאה וטעימה.
– שדרוג ירקות: כן, אפשר מוסיף תרד לתערובת לקבל מרכיבים בריאותיים נוספים.
– תוספת אבקת חלבון: למי שמעניין אותו רמות חלבון גבוהות (ומתאים לפוסט אימון).
– קצפת טבעונית מעל: למשוגעים על מתוק וחגיגי.

תודות לשלבים קצרים וברורים, הריקודים במטבח יהיו מינימליים, וכולנו נותרים עם שייק תות בננה בריאותי ומרענן שמתאים לכל עונה וכל שעה ביום.

בואו נעשה סבב עם כמה שאלות ותשובות מרתקות שיעזרו לכם להבין מה ואיך ניתן לשנות או לשדרג את השייק שלכם.

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בפירות אחרים במקום תותים ובננות? כמובן! כל פרי שתערבנו יכול להפוך את השייק שלכם לשייק מושלם. מקומכת רזולוציה לפירות יער, מנגו או אפילו מלון.

כמה זמן ניתן לשמור את השייק במקרר? ניתן לשמור במקרר עד 24 שעות, אבל האמת היא שזה הכי טעים טרי טרי אחרי ההכנה.

מה אם השייק יוצא דליל מדי? ניתן להוסיף עוד קצת בננות או קרח כדי לעבות את התערובת.

מה עם אפשרויות לקטולקטים? ניתן להשתמש בחלב דל לקטוז במקום חלב רגיל, ויוגורט דל לקטוז במקום היוגורט הטבעי.

האם ניתן להכין את השייק ללא מכשירים? בהחלט כן! פשוט צריך כוס ומקל בלנדר ידני. קצת מאמץ אבל אפשרי.

מה אני עושה אם שייק הקפוא מדי? אל תשכחו להוסיף קצת מים או חלב כדי לשחרר אותו.

איך לשמור על הבריאות במתכון? ניתן להמיר את הדבש בסירופ אגבה, ולהשתמש ביוגורט דל שומן או בחלב משחקדים.

האם אפשר להשתמש בוניל סוכר במקום תמצית וניל? בהחלט כן! אבל תנסו להשתמש במידה כדי שלא יפגום בבריאות.

מה הטיפ שלך כדי לגרום לילדים לאכול יותר פירות? מוזמנים לשתף את הילדים בהכנה – הם אוהבים לערבל ולבחור את הפירות.

האם ניתן להחליף את היוגורט במשהו אחר? בטח! ניתן להחליף ביוגורט קוקוס או אפילו בכמה כפות של שמנת חמוצה למרקם קרמי יותר.

נזמין אתכם ליהנות ולקחת רגע להעריך את המתכון המדהים הזה. אם נהניתם מהשייק, שתפו את המתכון ברשתות החברתיות שלכם ושלחו לחברים ולמשפחה. זה ממכר ומעלף!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top