ג'חנון בתנור שמתפוצץ בטעם ומוכן בקלות

היה הייתה שבת קסומה אחת, שבה כל הבית הכי ריחני שיש. את הריח הזה אי אפשר לשכוח, והוא כל כך ממכר ומשגע! כן, אנחנו מדברים על הג'חנון של שבת בבוקר, האגדי, הביתי, של סבתא, של אמא. ברגע שטועמים אותו – אי אפשר להפסיק! בואו נצא למסע בהכנת הג'חנון הכי טעים שיש. לא רק שזהו מתכון מסורתי מושלם, אלא הוא גם קל להכנה ומלא ברגעים טעימים.

המרכיבים הדרושים

המפתח לג'חנון מעלף הנמס בפה הוא רכיבים טריים ועבודה מסודרת. אז הנה רשימת הרכיבים שתזדקקו להם:

• 1 ק"ג קמח לבן איכותי
• 2 כוסות מים פושרים
• 1/2 כוס שמן
• 1 כף מלח
• 2 כפות סוכר
• חמאה או מרגרינה (לציפוי הבצק, כ-100 גרם)
• נייר אפייה

ואם תרצו להכין גרסה טבעונית, אפשר להחליף את החמאה במרגרינה טבעונית. זה חשוב כי גם כך תקבלו מאפה אוורירי ונימוח!

ועכשיו, אחרי שהכנו את כל הרכיבים ופרסנו את המטבח כמו שפים מקצועיים, בואו נחלה בהכנה.

שלבי ההכנה

נתחיל בלערבב את הקמח, המלח והסוכר בקערה גדולה.
נוסיף לאט לאט את המים הפושרים ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה מעט.
נשמן את הידיים בשמן כדי שהבצק לא יידבק ונלוש עד לקבלת בצק רך וגמיש.
נפזר שכבה דקה של שמן על הבצק ונכסה את הקערה במגבת לבנה, נשאיר לתפיחה כשעה.
לאחר שעה נפרוס את הבצק לשישה עד שמונה כדורים. נניח עליהם מגבת שוב למנוחה של 10 דקות.
נשמן היטב משטח עבודה גדול ונמתח עליו כל כדור בצק לצורה ארוכה ודקה ככל שניתן, עד שיראה כמעט שקוף.
נמרח חמאה בכל רחבי הבצק המתוח.
נקפל צד אחד של הבצק לקראת האמצע והשני מעל, בטכניקה שנדבר איך הסבתא מכינה.
נגלגל את הג'חנון בצורה צפופה ובזהירות כדי לא לקרוע את הבצק, כל גלגול צריך להיות רק כמה סנטימטרים.
נחזור על התהליך עם יתר כדורי הבצק.
נניח את כל גלילי הג'חנון בתבנית עמוקה מרופדת בנייר אפייה. אפשר גם להשתמש בתבנית ג'חנון מיוחדת שתשמור על הלחות.
נמלא את התבנית במים עד גובה חצי מהג'חנונים, ונדאג לכסות היטב בנייר אלומיניום.
נאפה בתנור בחום נמוך \- סביב 100 מעלות, למשך הלילה \- כ-12 שעות.
בבוקר תגלו תבנית משגעת עם ג'חנונים מוזהבים, נמתחים, רכים ועשירים כמו של אמא וסבתא.

מדהים איך הבצק הפשוט הפך ליצירה מעלפת כזאת שרק עושה חשק ללקק את האצבעות. הממדים הגבוהים של הג'חנון, יחד עם השכבות הנימוחות – זהו מעדן ממכר.

שדרוגים ותוספות

אחת ההברקות שבכלל לא דיברנו עליהן היא תוספת של ביצים קשות. אם תכניסו ביצים חומות לתבנית, הן יקבלו צבע נהדר ותרומה בריאותית של חלבון.

אגב, סתם פטנט לכיווך מושלם: תוספת של כמה עלי תאנה יבשים לתבנית יכולה לייצר את הניחוח האגדי ההוא, בדיוק כמו זה של פעם!

ואם אתם חסידי הבריאות, אפשר להוסיף שיבולת שועל טחונה במקום חלק מהקמח הלבן. גם זה טעים ובריא הרבה יותר.

אפשר גם לשדרג עם שימוש בקמח כוסמין.

שאלות ותשובות

מה עושים אם הבצק יצא דביק מדי?
מניסיון אישי, אם הבצק דביק מדי, אפשר להוסיף קמח בהדרגה, לערבב ולנסות שוב. חשוב לשמור על איזון ולבחון כל פעם.

אפשר להשתמש בקמח מלא?
בהחלט. אף על פי שהקמח המלא יביא מרקם קצת כבד יותר, הוא יוסיף ערך תזונתי ובריאות מפתיעה שאפשר ליהנות ממנה.

האם ניתן להכין ג'חנון לקינוח?
כן, נשמע מוזר, אבל אפשר להוסיף סוכר וקינמון לתוך הג'חנון יחד עם חמאה. המתכון ייתן לכם קינוח מתוק ומעלף.

האם ג'חנון מתאים להקפאה?
כן, ג'חנון לא אפוי אפשר להקפיא. כך ששישי תהיה לכם רק העבודה להכניס אותו לתנור.

מדוע הג'חנון צריך להתבשל במשך כך הרבה זמן?
זמן הבישול הארוך מביא לג'חנון טעם ומרקם מובחר. זה גם חלק מהקסם המסורתי שלו.

אפשר להיעזר בטאבון?
אפשר לנסות, אבל יש לנהל את החום בזהירות. חשוב שהחום לא יהיה גבוה מדי כדי שלא יישרף.

כיצד להשיג הג'חנון הכי קריספי?
כיסוי טוב של התבנית וחתיכות בצק דקות יימנעו את הסיכון להידבקות ויתנו קריספיות מקסימלית.

מה אפשר להגיש לצד הג'חנון?
טרדיצייה! ביצה קשה, עגבניות מגורדות ורוטב סחוג. טעמים מדהימים ביחד!

מהי הסכנה הגדולה ביותר בהכנת ג'חנון?
שנאכל את כל הכדורים לפני שהם מגיעים בכלל לתנור… אתם מבינים?

אז עכשיו זה הזמן שלכם לנסות, לאפות וליהנות מהג'חנון מתוק הזה. שתפו את התגובות שלכם ותגלו לנו אילו שדרוגים הוספתם. ועוד דבר קטן, אל תשכחו לשתף את המתכון המהמם הזה ברשתות החברתיות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top