תעצרו הכל! אתם לא מאמינים למה שאני עומד לחלוק אתכם היום. תשכחו מכל מה שידעתם עד עכשיו על סלטים והכינו את עצמכם למשהו באמת מיוחד. סלט תחתיות הארטישוק המרוקאי הזה הולך לשגע לכם את החושים! השילוב המדהים של מרכיבים, הריחות המשגעים, כל אלו יגרמו לכם להתמכר מנה אחר מנה.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל-4 מנות
הסלט הזה הוא בעצם מחווה לטעמים של אמא שלי ושל סבתא שלי – ריחות מגרי חושים ומרקמים שמרגישים בפה כאילו הם נמסים. הסוד? זה הכל במרכיבים הטריים והמשובחים ובאהבה שמושקעת בכל שלב של ההכנה. נתחיל עם המרכיב העיקרי – תחתיות הארטישוק. קשה שלא להתפעל מהיופי הפשוט של הירק הזה, עם מרקם עדין וטעם ייחודי שאי אפשר להסביר במילים.
הארטישוק. הנה פיסת טריוויה מעניינת: המילה "ארטישוק" מגיעה מהמילה הערבית "אל-חרשף", שזה בעצם פרי המתחפש לירק. כן, ירקות בהחלט יכולים להיות מתוחכמים. כָּּל הארטישוקים מגיעים מבאר שפע של הבריאות. כן, כל הנוגד חמצון שמסתתר בהם עומד להיות הכוכב הכי גדול של הארוחה שלכם.
הרכיבים הדרושים
- 8 תחתיות ארטישוק טריות או קפואות
- 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
- 1 לימון
- 1.5 כוסות מים
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כף כוסברה טרייה קצוצה
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כף כמון טחון
- 1/2 כף סומאק
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לפני שנצלול לשלבי ההכנה, תמיד טוב לדעת על אפשרויות חלופיות. רוצים לגרסה טבעונית לגמרי? אין בעיה, פשוט תוותרו על החומוס ותרגישו חופשיים להוסיף קוביות טופו. מתכון ללא גלוטן? אין צורך לדאוג, כל המרכיבים כאן כבר ללא גלוטן, אז אתם יכולים להרגיש בטוחים.
שלבי ההכנה
קדימה, נעבור להנאה האמיתית – ההכנה של המנה המדהימה הזו. תאמינו לי, מהרגע שהסלט הזה יגיע לשולחן, לא תהיה עין אחת שתישאר יבשה.
1. נתחיל עם החומוס – אם אתם משתמשים בחומוס יבש, תספיגו אותו במים לילה קודם ולאחר מכן בשלו אותו עד שיהיה רך.
2. אם אתם משתמשים בתחתיות ארטישוק קפואות, תפשירו אותן במים חמים למשך 10 דקות ולאחר מכן סננו. אם משתמשים בתחתיות טריות, קלפו ונקו היטב ולאחר מכן שטפו במים קרים.
3. חממו שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני. כשהשמן חם, הוסיפו את השום הכתוש וטגנו עד שהוא נהיה שקוף וזהוב.
4. הוסיפו את תחתיות הארטישוק למחבת וטגנו קלות מכל בצדדים כחמש דקות.
5. הוסיפו לזה מים, פפריקה, כמון, סומאק, מלח ופלפל שחור, בחשו היטב והביאו לרתיחה. לאחר שרתח, הנמיכו את החום ותבשילו עוד כ-10 דקות.
6. חלצו מיץ מלימון והוסיפו את המיץ לכוסברה קצוצה, ערבבו להם פנימה.
7. הוסיפו את החומוס המבושל למחבת, בחשו וודאו שכל המרכיבים מתערבבים יחד.
8. תמשיכו לבשל כ-5 דקות נוספות עד שהנוזלים ייספגו מעט וטעם המרכיבים יחד יתחבר בצורה מושלמת.
9. הסירו מהמבער ותנו לו להתקרר מעט לפני ההגשה.
10. צלחתו בצורה אמנותית, ככל האפשר (מי אמר שאי אפשר לשחק עם האוכל?) וקשטו בשאריות של כוסברה מעל.
המרקמים העדיינים בשילוב של התבלינים והתכונות הבריאותיות של המרכיבים הופכים את הסלט הזה לא רק למעלף, אלא גם למנה שהיא פשוט ללקק את האצבעות. וזהו, חסל סדר של נראה משעמם על שולחן הארוחה.
שדרוגים אפשריים
כדי להוסיף עוד רובד של טעם, אתם יכולים לשלב אגוזי פיסטוק קלויים מעל. נוסף על כך, אם אתם אוהבים קצת חריפות, אתם מוזמנים להוסיף קצת פתיתי צ'ילי לתערובת. הסלט הזה פתוח לשדרוגים ורק הדמיון שלכם מגביל!
ושיהיה ברור – אם אתם לא צלחתם אותו בצורה מרהיבה או לא שדרגתם אותו, הסלט הזה עדיין יהיה הכי טעים שיש.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בתחתיות ארטישוק משומרות? כן, בהחלט. רק מומלץ לשטוף היטב מהמלח ולייבש לפני שתמשיכו בשלבי ההכנה.
כמה זמן אפשר לשמור את הסלט הזה? הסלט מחזיק במקרר 3-4 ימים בקופסה אטומה. הארטישוק ימשיך לספוג את הרטבים והטעמים רק ילכו ויתעצמו!
איך לערוך את הסלט כך שיהיה מושך יותר ילדים? ניתן להוסיף קוביות גזר מבושלות או אפונה ירוקה, שגם תוסיפו צבע וגם יתנו מרקם שיכבוש את הילדים.
האם אפשר להשתמש בשמן טעים אחר? שמן זית כתית מעולה נותן טעם עשיר ממש, אבל גם שמן שמן רגיל יכול להתאים אם אתם אוהבים טעמים עדינים יותר.
האם חייבים להשתמש בתבלינים המיוחדים כמו סומאק? התבלינים הם חלק חשוב מהטעם המסורתי של הסלט, אבל אם אין לכם, אפשר לוותר על סומאק ולהוסיף לימון נוסף.
איך להפוך את הסלט למנה עיקרית קיימת בלבד? פשוט להגדיל את כמות החומוס ולהוסיף עוד ירקות כמו עגבניות שרי וקוביות מלפפון, והנה לכם מנה שהיא גם סלט אבל גם ארוחה שלמה.
האם אפשר לקשט עם תבלינים טריים נוספים? בטח שאפשר! פטרוזיליה, נענע או אפילו קצת עלי רוקולה יכולים להוסיף צבע ורעננות.
מה לעשות אם נותרו נשארו נוזלים במחבת? תנו לנוזלים לצמצם על חום נמוך עד שהם כמעט ונעלמים; רוטבים עבים יותר יתנו לסלט מרקם יותר אגדי.
האם אפשר להקפיא את הסלט הזה? לא מומלץ להקפיא, כי הארטישוק והחומוס מאבדים את המרקם שלהם. תמיד טוב להכין וליהנות טרי!
איך להעניק לסלט טוויסט אישי? הוסיפו את המרכיבים שאתם אוהבים לשדרוג הסלט. מפול ירוק ועד גרגרי רימון עסיסיים, הכל הולך!
אז הנה, לכם, המתכון האגדי לסלט תחתיות ארטישוק מרוקאי! כל כך קל להכנה, וכל כך מהנה לאכול. עכשיו, רוצו למטבח והתאמנו בארוחה הבאה. וכמובן, אל תשכחו לשתף את המתכון בפייסבוק, אינסטגרם ובכל רשת חברתית אפשרית. שיהיה בתיאבון, ובהצלחה!