הקרב המוצלח בין העוף לתפו”א – מתכון עונג חובה!
לא כל יום יש לנו הזדמנות להיכנס למטבח ולהכין מנה שכולה עונג צרוף. ופה מדובר על שילוב מנצח בין עוף ותפו”א בתנור, כאלה שיגרמו לכם ללקק את האצבעות. כן, שמעתם נכון! הטריק הוא בתיבול ובשיטה שתמקסם את כל הטעמים המדהימים שבתוך הצלחת. תבינו, זה לא רק אוכל. זה מסע מסחרר של ארומה וחוויות שבסופו תמצאו את עצמכם עושים חזרות על המנה הזאת פעמים רבות, עד שתחליטו למרוד ולנסות משהו חדש (לא כדאי!).
זמן הכנת המתכון
– סה”כ זמן הכנה: 90 דקות
– רמת קושי: קל
– מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כאן נפתחת התיבה המאגדת בתוכה כל מה שיהפוך את המנה הזו לאגדי. תאמינו לי, אחרי המנה הזו, עוף ותפו”א ייראו לכם כמו זוג רוקדים על מסלול, כאילו נוצרו זה לזה מרגע הבריאה.
– 1.5 ק”ג עוף (חזה/רגליים, לפי הטעם)
– 1 ק”ג תפו”א קלופים וחצויים
– 1 בצל גדול קצוץ דק
– 4 שיניים שום קצוצות
– 4 כפות שמן זית
– 2 כפות תבלין פפריקה מתוקה
– 1 כף תבלין כמון
– מלח ופלפל לפי הטעם
– 1/2 כוס מים
– עלי תיבול טריים (כמו רוזמרין וטל)
– לימון סחוט (1)
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסאות שונות, החלפת מרכיבים בהחלט אפשרית. אם אתם צמודים לתפריט בריאותי, פשוט בחרו בעוף בלי עור או בתפו”א מעולים מבושלים ולא קלויים. עבור ט vegan, ניתן להחליף את העוף בטופו או בחתיכות של פטריות פורצ’יני, שילוב שמעלף בכל סיר!
שלבי ההכנה
ובכן, הגיע הרגע להיכנס לעבודה! המתכון הזה משגע כל כך שתרגישו כאילו אתם במטבח של השף המפורסם ביותר.
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. בקערה גדולה, מערבבים את העוף עם בצל, שום, שמן זית, פפריקה, כמון, מלח ופלפל.
3. מניחים את התפו”א בתבנית אפייה, מתבלים במעט מלח ושמן.
4. מסדרים את העוף מעל התפו”א ומפזרים את עלי התיבול הטריים.
5. סוחטים את הלימון מעל הכל ומוסיפים חצי כוס מים לשמירה על עסיסיות.
6. מכסים בנייר אלומיניום ואופים למשך 40 דקות.
7. מסירים את נייר האולימיום ואופים עוד 20 דקות עד שהעוף מקבל צבע זהב מגרה והופך לפריך.
8. מגישים את המנה החמה, והלך על זה!
וזהו! כל כך פשוט שהם יכולים לשתף את המתכון שלכם בתור סוד משפחתי – של אמא, כמובן!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם תהליך ההכנה הזה עורר אתכם לחשוב על שדרוגים, יש לכם מזל! אפשר להוסיף לתבשיל פרוסות של גזר צבעוני לתוספת מתיקות, או לחילופין, כמה חרוסת טיבעית בשביל זריקות של חום ושורשיות. וכמובן, כשיש עוף, אי אפשר בלי רוטב אהוב – הכינו רוטב שום ולימון נוסף, וזה יהיה מעלף.
שאלות ותשובות
אפשר להשתמש בעוף קפוא?
לא מומלץ להשתמש בעוף קפוא. זה עלול להשפיע על טעם העוף ועל המרקם שלו. תמיד עדיף לשימוש בעוף טרי.
מה עושים אם אין לי בצל?
אפשר להשתמש בצ’ירי, דלורית או בצל ירוק. השמיים הם הגבול!
כיצד לשמור על המנה אחרי ההכנה?
אם נשארו שאריות, הם משתלמים לשמירה במקרר בקופסה סגורה. זה יישאר טעים למשך 2-3 ימים.
האם ניתן להכין את המתכון מראש?
בוודאי! אפשר להכין את כל התהליך עד לאפייה ולשמור במקרר עד לבישול.
האם אפשר לאפות במיקרוגל?
האפייה הכנה בתנור מביאה לתוצאה אופטימלית, אבל אפשר לבשל במיקרוגל גם אם זה לא יהיה באותה איכות.
מה אפשר לשים במקום תפו”א?
זנגביל או קישוא מרהיב. זה מוסיף טחינה אחרת במיוחד!
האם אני יכול להשתמש בתבלינים אחרים?
בהחלט! חוויות גולן, או טחינה אדומה יכולים לשדרג למעלה!
מה תוספות מצוינות ליד המנה?
סלט ירוק עם רוטב לימון קליל או חלת שום טחינה יהיו שילוב מושלם!
איך אני יודע מתי עוף מתבשל?
כאשר הגיע ל-75 מעלות צלזיוס במרכזו, העוף מוכן לאכול. תוכלו לבדוק עם מד חום.
באילו מתכונים אחרים אני יכול להשתמש בעוף?
יש ים של מתכונים, כמו תבשיל עוף עם ירקות, עוף בגריל, או אפילו עוף עם נודלס.
לאחר שסיימנו להכין את המנה המושלמת הזאת, אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים! כי אם אתם נהנים מזה, גם הם חייבים ליהנות מהטעמים המדהימים! Bon Appétit!