דמיינו את עצמכם פותחים את דלת התנור ומריחים את הניחוח האגדי שמתפזר ברחבי המטבח. כן, אנחנו מדברים על מתכון לעוף בתנור עם סילאן וסויה – כזה שבאמת ממכר, מדהים ומושלם בכל היבט אפשרי.
אמנם, העוף הזה לא מוגדר מראש כמתכון של אמא או סבתא, אבל מי שאוכלת בלב שלם יחשוב שזה בדיוק מה שביניהם! הממתיקות העדינה של הסילאן יחד עם הלמינציה המלוחה של הסויה יוצרים שילוב מעלף שמשאיר את כולם מתרוצצים לעוד.
זמן הכנת המתכון
– 45 דקות.
– רמת קושי: קל.
– כמות: ל-4 מנות גדולות.
**הקדמה לסיפור הסילאן והסויה**
נתחיל בהסבר אישי על ההכרות שלי עם המשלבת הנהדרת של עוף בתנור, סילאן וסויה. זה קרה כאשר חיפשתי דרך להפתיע את המשפחה שלי בארוחת שישי אחת. רציתי משהו שהוא גם פשוט להכנה, גם טעים ללקק את האצבעות וכמובן – שייזכר כארוחה האגדית של השבוע!
ידעתי שהמתיקות של הסילאן תשתלב בצורה מושלמת עם המלח של הסויה, ונאלצתי לשכנע את עצמי לתת לזה ניסיון. לאחר הפעם הראשונה הבנתי שזה הולך להיות המתכון הקבוע שלי כאשר אני רוצה להפתיע ולרענן את הארוחות.
הרכיבים הדרושים
נעשה לכם חיים קלים ככל האפשר. כל המרכיבים זמינים ונמצאים בוודאות בכל מטבח ממוצע.
– 1 עוף שלם (באופן אישי ממליץ על סביב 1.5 ק"ג)
– שלוש כפות של סילאן (סילאן הוא דבש תמרים, מי שלא מכיר)
– שתי כפות רוטב סויה
– כף שמן זית
– שלושה שיני שום כתושים
– כפית ג'ינג'ר מגורד טרי
– מיץ מחצי לימון
– מלח לפי הטעם
– פלפל שחור גרוס לפי הטעם
– אופציונלי: פלפל צ'ילי קצוץ אם רוצים קצת קיק
שלבי ההכנה
ככה כדאי ונעשה את זה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
2. מורחים את העוף בשמן זית ושמים בתבנית לצלייה.
3. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את הסילאן, סויה, שום, ג'ינג'ר, ומיץ לימון בשילוב מהמם.
4. מורחים את הרוטב על העוף בעדינות לכל חלקיו בשביל הפינוק המושלם.
5. מתבלים את העוף במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
6. מכניסים את התבנית לתנור למשך כ-45 דקות או עד שהעוף מוכן מבחוץ ומלא טעמים מבפנים.
7. בזמן הצלייה, רצוי להפוך את העוף פעמיים כדי שהרוטב יספוג אליו היטב.
8. כאשר העוף זהוב ומלא בריח מדהים, מוציאים ומניחים למנוחה של 10 דקות לפני החיתוך.
**גרסאות וטיפים**
ולאלה מכם שמחפשים גרסה בריאה יותר, תמיד אפשר להשתמש בסויה דלת נתרן ולבחור בעוף אורגני או דל שומן. כמו כן, יש אפשרות להפוך את המנה לטבעונית על ידי שימוש בטופו במקום עוף – התוצאה עדיין תהיה משגעת, מובטחת!
המתכון הזה יכול להיות מתואם גם לגרסה ללא גלוטן, פשוט בדקו שהסויה שבה אתם משתמשים אכן ללא גלוטן.
תוספות ושדרוגים אפשריים
לאלו שמחפשים לשדרג את המנה עוד יותר, אפשר להוסיף ירקות טריים כמו גזר, תפוחי אדמה או בצל לתבנית לצלייה יחד עם העוף. הירקות יספגו את הטעמים הנהדרים של הרוטב ויוסיפו מרקמים וטעמים נוספים למנה.
אם אתם אוהבים מתוק ומלוח במידה מאוזנת, ניסיון נוסף הוא להוסיף כף של דבש טהור להמרח על העוף בשלב האחרון של הצלייה.
וחשוב לא לשכוח את הדגשים ההומוריסטיים במתכון שלנו, כי אחרי הכל – בישול צריך להיות גם תהליך מהנה! אולי לא תהפכו לשפים מקצועיים, אבל לפחות תרגישו כך בזמן הכנת המנה הזו.
שאלות ותשובות
**כמה זמן צריך למרוח את הרוטב על העוף לפני הצלייה?**
בממוצע עשרים דקות מריחה לפני הצלייה יספיקו לספיגת הטעמים.
**האם אפשר להשתמש בעוף קפוא?**
כן, אבל יש להפשיר אותו לחלוטין לפני המריחה של הרוטב.
**מה עושים אם הסילאן קצת קשה?**
ניתן לחמם מעט את הסילאן במיקרו או באמבט מים חמים כדי לרכך אותו.
**איך לוודא שהעוף לא יתייבש?**
למרוח את הרוטב על העוף מספר פעמים לאורך הצלייה ולכסות אותו בנייר אלומיניום חלק מהזמן.
**האם אפשר לשמור את שאריות העוף במקרר?**
כן, אפשר לשמור במקרר עד 3 ימים או להקפיא לשבועיים.
**איך לבדוק אם העוף מוכן?**
החדרת מזלג ועקיבה אם הנוזלים שיוצאים שקופים – סימן שהעוף מוכן.
**האם ניתן לשים עוף פרוס במקום שלם?**
בהחלט, שימו לב שהזמן יתפשר בהתאם לגודל החלקים.
**מה המנה הנלווית הטובה ביותר לעוף הזה?**
אורז לבן או ירקות קלויים ישתלבו נהדר.
**מה לעשות אם יש אלרגיה לסויה?**
ניתן להחליף את הסויה בטחינה גולמית או במיץ לימון ומעט מלח.
**מהן ההמלצות לצלייה בתנור לא מקצועי?**
להקפיד להפוך את העוף פעמיים ולוודא שהחום פרוס באופן שווה.
אז חברים יקרים, בואו להכין את העוף המושלם הזה, ותחוו חוויה קולינרית שכל המשפחה תזכור. בסופו של דבר, אין דבר יותר מעלף מלקבל תשואות על ארוחת ערב אגדי. אם נהניתם, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות להפיץ את הבשורה לכל מי שחשוב עבורכם. בתיאבון!