קישואים ממולאים צמחוני: המתכון הבריא שתאהבו

דמיינו את הריח המדהים שמתחיל להתפשט במטבח כשאתם שולפים מהתנור מגש חם של קישואים ממולאים צמחוניים, נימוחים להפליא, שההכנה שלהם הייתה לא פחות מחוויה משגעת. אתם ממשיכים להפליג במחשבות איך המנה הזאת תהפוך לאגדה בקרב החברים והמשפחה, והמחשבה הזאת מחממת את הלב – וואו, כמה שזה מעלף!

מלאכת המילוי דורשת אומנות מיוחדת, כמו ציור עוגה שלא רוצים לגרוע ממנה שום פרט. מדובר על מתכון של אמא, של סבתא, שדורש סבלנות, אהבה ואפילו קצת דיוק.

זמן הכנת המתכון (סה"כ: 90 דקות), רמת קושי ובכמות

◦ זמן הכנה: 90 דקות

◦ רמת קושי: בינונית

◦ כמות מנות: 4-6 אנשים רעבים

להכין קישואים ממולאים זו חוויה שמתחרה במופעים הגדולים של השפים בטלוויזיה, רק עם הרבה יותר אהבה ותחושת ביתיות. תיכף אתם תבינו למה זו המנה הכי טעימה שיש, מה שנקרא "WOW!!!".

הרכיבים הדרושים

הכנה למילוי:
– 6 קישואים בינוניים, מחוצים מעט מבפנים.
– 2 כפות שמן זית להגשה

המילוי:
– 200 גרם אורז, שטוף ומסונן
– 1 בצל גדול, קצוץ דק
– 2 עגבניות, קצוצות קוביות קטנות
– 1 כף רסק עגבניות ממכר
– 2 כפות שמן זית לתיבול
– בצל ירוק, קצוץ דק (חופן)
– שמן לכפר (שקדים, צנוברים…)
– מלח ופלפל לפי הטעם
– פטרוזיליה, קצוצה דק (חופן)

הכנה לרוטב:
– 2 כפות רסק עגבניות
– 500 מ"ל מים
– מלח ופלפל לפי הטעם
– 3 כפות שמן זית איכותי
– 2 שיני שום, כתושות

שלבי ההכנה

כדי להכין את הקישואים הממולאים שלכם לפי השיטה הישנה והטובה של סבתא, כדאי להתחיל בשלב מילוי הקישואים בקישות.

1. חותכים את ראשי הקישואים בעזרת סכין חדה ומרוקנים את תוכנם בזהירות (לא לזרוק – אפשר לנצלו לסלט בריא או למנה אחרת).
2. מחממים שמן זית במחבת מעליף, מטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות ומוסיפים את העגבניות להמשך כייפן.
3. מוסיפים את האורז, רסק העגבניות והתבלינים ומפזרים את כל התערובת במתת קטן של אהבה רבה.
4. מוסיפים את הבצל הירוק, הכפרים, הפטרוזיליה ומערבבים היטב.
5. ממלאים כל קישוא בתערובת האורז הממולא שלנו.
6. מסדרים את הקישואים המוכנים בסיר שטוח ורחב.

עכשיו הגיע תורה של סבתא לעשות את הקסם שלה עם הרוטב הנהדר הזה, שיכניס אתכם לשוק רעיוני מהממכרות.

7. מערבבים את הרסק, המים והשום בקערה ומוסיפים שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.
8. יוצקים את הרוטב על הקישואים תוך כדי שנוגעים בקצוות של הסיר.
9. מחממים על להבה גבוהה ביותר למשך 5 דקות ואז מקטינים את החום.
10. מלטיפים, מבשלים על כיסוי רך במשך שעה, תוך הקפדה על האדים שמתפלאים בחדר.

אתם לא תאמינו כמה שהתוצאה היא יומהההה שצריך לשלב סיפור קטן כדי שהניחוחות פשוט ימריאו.

גרסאות חלופיות

לחובבי הטבעונות –
אפשר להחליף את השמן הרגיל בשמן קוקוס או שמן חמניות לאורגניות. ניתן לוותר על האורז ולהשתמש בקינואה, שהיא מקור חלבון צמחי מהמדהים!

לרגישים לגלוטן –
תוכלו לבחור בדקלדת נושקת לשימוש בנוד FROM ייחודית או לשחק עם כוסמת לדל פחמימות שתעשה לכולם טוב בבואו.

שדרוגים ותוספות אפשריות

9. לזקלי פיקנטיות – סמכו על עצמכם והיישמו טיפה ג'ינג'ר או פלפל חריף קצוץ דק.
10. להוסיף קצת גרגרי חומוס מבושלים או פרחי ברוקולי לרענן את הטעם הכללי.
11. לסיום הסיום, לפזר מלמעלה שמון זית איכותי שמעניק טעם עז ועמוק.

ועכשיו הגענו לשלב הכיפי ביותר – השאלות והתשובות, שיוסיפו לנו חן ורקע מקיף את המתכון.

שאלות ותשובות לגבי המתכון

כמה זמן משך הבישול של הקישואים הממולאים?

יש לבשל את הקישואים הממולאים על חום נמוך משך שעה שלמה עד שהם נמסים בפה וניסיונות המחקר שלנו דולפים ניחוחות מדליין.

האם ניתן להקפיא את הקישואים ולהשתמש בהם במועד מאוחר יותר?

כן, כמובן! מתכון קישואים ממולאים הוא לא פחות ממכונס אגדי, ואם רוצים ליהנות ממנו שוב, ניתן להקפיא במרקמו המעודי.

באיזה סוג קישואים כדאי להשתמש?

הכי טוב להשתמש בקישואים בינוניים וטריים מצושיה כדי לקבל טעם מושלם ונימוח במהלך האפיה.

מה אפשר לעשות עם התוכן הריק של הקישואים?

תוכן הקישואים יכול לשמש למנות נוספות, כמו סלטים בריאים, קציצות קישואים או אפילו להחנות לעוד מילוי שמשומנים.

האם יש תחליפים לאורז במילוי?

כן, ניתן להשתמש בקינואה, כוסמת, עדשים או דלעת מרוסקת כתחליפים נפלאים לבריאות.

האם המתכון הזה מתאים למי שמקפיד על תזונה קטוגנית?

המתכון העיקרי אינו מיועד לתזונה קטוגנית, אך ניתן להכניס שיפור בזמינות הירקות ולהשתמש במקומות אורז במיכליפת דקלשטים.

האם צריך להשתמש ברוטב עגבניות בצורה אחרת?

הרוטב הזה הוא סוד הקסם של המנה. הוא מעניק עשירות ומותיר חותם. בכל זאת, אם אתם מעוניינים לנסות רוטב בולגרי או לבנוני בביס, הבפו-וו יודע!

איך אפשר לתת למנה נגיעה ים תיכונית נוספת?

אפשר להוסיף לגמר את קישואים ממולאים. זאת באותם טעמים של זיתים, עלי בזיליקום טריים ופרוסות לימון. גם טיפה זעתר תתן תחושת המתנה.

האם המנה נוחה לקחת לעבודה?

בהחלט, קישואים ממולאים הם טעימים גם לקר במתכונת הפרונטלינדרית, ומעוררים את קיבתם לכל הפתיחה.

האם צריך להשתמש בקישואים חריפים?

לא, אין צורך. אבל אם אתם חובבי חריפים, ניתן להוסיף כמות מקובלת של פלפל לקישואים שמשגעים בחוויות.

נסו את המנה, תהינו מהנה מדהים ותספרו לנו! שתפו את החברים וגם אנחנו נשמח לשמע איך הלך לכם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top