צ'ימיצ'ורי מתכון חיים כהן שיוסיף טעמים חדשים

הרגשה של בירן, של חופש – לגמרי כאן

בואו נדבר רגע על רוטב שמח, על שילוב של טעמים שמלהיב את החושים ופשוט משגע את הלשון. כשמדובר בצ'ימיצ'ורי, זה לא סתם רוטב. מדובר בפעולה של חיבור בין מרכיבים חיוניים שמוצנעים קשות לפעמים במטבח הביתי. מי מאיתנו לא אוהב לדמיין את השמש הקורנת על בשר צלוי, וזהו המתכון המושלם שיוסיף לו את הכשרון המדהים שיש בגואס המפורסם – מה שמשאיר את האורחים שלכם זורמים בטעם ובשמחה!

צ'ימיצ'ורי הוא רוטב שמגיע ממרכז ודרום אמריקה, והכוח שהוא מוסיף לכל מנה הופך אותו לתוסף חובה לכל מי שאוהב לאכול טוב. זהו רוטב שמרענן כל ביס ומקנה לו אופי מקורי, ובאמת אין כמו שלטון הטעמים שלו כדי לשדרג כל על האש או אפילו מנה צמחונית – לכל אחד יש שמה משהו שהוא יוכל להרגיש במדויק!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולמספר מנות

– **זמן הכנה:** 15 דקות
– **רמת קושי:** קל מאוד
– **מספר מנות:** מספק כ-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כשהרכיבים מדברים בעד עצמם, מדובר פה בשילוב של שאיפה למסורת עם טעם של חדשנות. רוטב הצ'ימיצ'ורי שלנו דורש את הדברים הבאים:

– פטרוזיליה טרייה – 1 חבילה קטנה, קצוצה דק
– שום – 2 שיניים, קצוצות דק
– מלח – על פי הטעם
– קמצוץ של פפריקה מתוקה
– חומץ יין אדום – 100 מ"ל
– שמן זית – 150 מ"ל
– מיץ לימון – מ-2 לימונים בינוניים
– פלפל שחור – על פי הטעם
– עלי אורגנו טריים – במיוחד אם אתם מצליחים למצוא!

דרך הכנה

לשאלה איך לבצע את כל זה, התהליך פשוט מאוד ותכלס לוקח קצת יותר מהזמן שלוקח לסגול את השום!
1. נתחיל בקוצצים היטב את הפטרוזיליה הטרייה.
2. נוסיף את השום הקצוץ ונערבב שהשום והירק יתאגדו לשניים.
3. מפזרים מעל את המלח, הפפריקה השום האהוב והפלפל השחור.
4. בכלי נוסף נערבב את המיץ לימון, החומץ והשמן זית.
5. נוסיף לסיר את התערובת של הירקות ונתחיל לערבב.
6. לטעום ולראות אם יש צורך להוסיף מלח או פלפל. לא לשכוח לגמוא לא מעט יחד עם הבשר שלכם!
7. מכניסים לקירור למינימום של שעה, ועדיף כמה שעות כדי שהטעמים יספגו ביחד.

האמת שכאן אנחנו בעצם נגענו בקלף המנצח, שיאפשר לכם לשדרג כל מנה, אפילו מקטגוריית הממדב. ניתן גם לשנות את הרוטב: ויהיה יבש, עם פפריקה חריפה, להשיג גוונים ולטפח את המעניין!

שדרוגים ותוספות מגניבות

בואו נלך על זה – לא כל מנה חייבת להישאר בגבולות הקונבנציונלי! אפשר לשדרג את הצ'ימיצ'ורי שלנו בכמה דרכים.
– אפשר להוסיף אותו על מנת דגים, למשל, דג בורי עם רוטב צ'ימיצ'ורי זה אגדי ואין מילים על מידת ההנאה.
– אם אתם אוהבים חריף, שימו פלפל חריף קצוץ, ותראו איך זה משנה את כל המשחק!
– מעניין לדעת – ניתן גם לשדרג את הצ'ימיצ'ורי וליצור ממנו דיפ במינימום מאמץ.
– מי רוצה להרגיש עוד יותר בריאות? הוסיפו אבוקדו קצוץ לתוך הצ'ימיצ'ורי – מועיל ובריא!

שאלות ותשובות

מה ניתן להוסיף אם אין לי פטרוזיליה?
יופי, יש את הבזיליקום! אפשר לשים גם קורנשון אם אתם אוהבים לעוף על סלטים.

האם הצ'ימיצ'ורי נשאר טוב במקרר?
כן, הוא מדהים במקרר למשך חמישה ימים ואפילו שבוע.

האם אפשר לשים לרוטב שמן רגיל?
הייתי ממליץ לשים שמן זית. הוא מתגייס לתערובת הטעמים בצורה הכי טובה שיש.

ומה עם רוטב חריף?
כמובן! שימו פפריקה חריפה או חזרת דחוסה, זה נהדר!

האם אפשר להגיש את צ'ימיצ'ורי עם סלטים?
בטח שכן! הוא מאוד פופולרי על ירקות צלויים כמו חצילים, קישואים או פלפלים.

מהי המנה המומלצת ביותר עם צ'ימיצ'ורי?
סטייק צלוי הוא המסלול המושלם, זה פשוט מעלף!

לוותר על הלימון זה בסדר?
לא, זה לא מומלץ כי הלימון מאפשר טעמים מתפרצים.

האם אפשר להכין את הרוטב יום מראש?
בהחלט! זה גם שדרוג כי הטעמים מתחדדים עם הזמן.

האם יש גרסה טבעונית?
בהחלט! כל מרכיב פה הוא טבעוני ומשגע!

מהי המידה המומלצת להיות בחשבון?
תמיד כדאי להתחיל ממעט, לטעום ואז להוסיף. זה מעניין לגלות מה הדרך המדויקת של כל אחד!

לא לשכוח לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים על מנת שגם הם ייהנו מהטעמים המושלמים והמשגעים של הצ'ימיצ'ורי שלנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top