האם אי פעם חשבתם מה אפשר לעשות עם פצפוצי אורז מלבד לאכול אותם עם חלב בבוקר? יש לי מתכון פשוט מדהים, ממכר ומושלם בשבילכם – פשטידת פצפוצי אורז שאני מבטיח שתרצה להכין כל הזמן ולשתף עם כל הקרובים שלכם. פשטידה זו משלבת את קלילות הפצפוצים עם טעמים עשירים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות! נסו ותתאהבו!
זמן הכנת המתכון
◦ סה"כ זמן הכנה: כ-60 דקות
◦ רמת קושי: קל
◦ מנות: 8-10
הפשטידה הזו ממש מושלמת לארוחת בוקר, ארוחת ערב משגעת, או אפילו לארוחת ביניים מרעננת. זהו מתכון אגדי של סבתא עם טוויסט עכשווי, יש בו את כל מה שצריך כדי להמיס את הלבבות של משפחתכם וחבריכם. החלק הטוב ביותר הוא, שזה מתכון כל כך פשוט להכנה – גם מי שנוהג לשרוף טוסטים יצליח! אז בואו נתחיל!
הרכיבים הדרושים
בואו נתחיל בחומרים. כדאי להכין את כל הרכיבים מראש כדי שההכנה תהיה חלקה ומהירה:
• 4 כוסות פצפוצי אורז
• 2 כוסות גבינה קשה מגורדת (אפשר לשלב בין גבינת צ'דר למוצרלה)
• 1 כוס חלב
• 200 גרם גבינה לבנה (רחבת מרקם)
• 2 ביצים
• 1 בצל גדול, קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה
• 2 כפות קמח תופח
• מלח ופלפל לפי הטעם
• אגוז מוסקט מגורר (לבחירתכם)
• חמאה לשימון התבנית
הנה באמת עונג צרוף שמחכה לכם בפלטת עשירים של טעמים.
שלבי ההכנה
עכשיו בואו נראה איך מכינים את הפשטידה המהממת הזו:
1. חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ושמנו תבנית אפייה (בקוטר כ-24 ס"מ) בחמאה.
2. בקערה גדולה, ערבבו את פצפוצי האורז עם החלב. תנו להם לספוג את החלב כ-10 דקות עד שהם מתרככים מעט.
3. בזמן שהפצפוצים סופגים את החלב, טגנו את הבצל עד להזהבה יפה ואחידה.
4. הוסיפו לקערה עם הפצפוצים את הבצלים המטוגנים, הגבינה המגורדת, הגבינה הלבנה, הביצים, הקמח התופח, המלח, הפלפל והאגוז המוסקט אם החלטתם להשתמש בו.
5. ערבבו הכל היטב עד שהתערובת תהפך לאחידה.
6. העבירו את התערובת לתבנית המשומנת, יישרו את החלק העליון בעזרת כף.
7. אפו בתנור החם כ-30-35 דקות עד שהפשטידה תתייצב ותזהב מלמעלה.
8. הוציאו מהתנור ותנו לפשטידה קצת מנוחה ולהתקרר (אם תצליחו להתאפק!) לפני שפורסים אותה.
זהו זה! יש לכם פשטידה חמה ונימוחה, עם טעמים עשירים ומדהימים שאי אפשר להפסיק לאכול.
אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית או נטולת גלוטן, יש כמובן מספר אפשרויות.
אפשרויות להחלפות
• לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הגבינה הלבנה בממרח טופו וגבינה טבעונית מגורדת.
• לרגישים לגלוטן, ניתן להשתמש בקמח שקדים במקום קמח תופח.
הנה לכם המתכון האלטרנטיבי. כל אחד יכול למצוא את הגרסה שמתאימה לו!
תוספות ושדרוגים
לפשטידה המדהימה הזו יש כמה וכמה דרכים להפוך אותה למתכון מיוחד במינו:
• אם אתם אוהבים טעמים חזקים יותר, תוכלו להוסיף קצת בצל מטוגן ופלפלים חריפים קצוצים לתערובת.
• ניתן לשלב בתוך הפשטידה גם ירקות שונים כמו גזר מגורר, שום קצוץ או קישוא מגורר – זה יוסיף רעננות וערכים תזונתיים.
• נוסף אפשר להשתמש בגבינות שונות – רוקפור, ברי, או גבינה בשנתיים – כדי להעניק ט גיוון נוסף בטעמים.
• להגשה ייחודית, נסו לפזר מעט פרז'ן מגורר מעל הפשטידה ממש לפני ההגשה. זה ייתן נקודות חזקות של טעם קירסקי וממכר.
שאלות ותשובות
כיצד ניתן לשמור את הפשטידה לאחר ההכנה?
את הפשטידה ניתן לשמור במקרר עד שלושה ימים. מומלץ לחמם מחדש בתנור כדי לשמור על המרקם הקריספי והטעם הממכר.
האם אפשר להקפיא את הפשטידה?
כן, ניתן להקפיא את הפשטידה. חשוב לעטוף אותה היטב בניילון נצמד ובאלומיניום כדי למנוע חדירת ריחות. ניתן להפשיר ולחמם בתנור לפני ההגשה.
מה אפשר להציע כתחליף לפצפוצי אורז?
ניתן להשתמש בקינואה מבושלת או בכרובית מגוררת ומבושלת קלות כתחליף דל פחמימיות יותר ובריאותי.
מה אפשר להוסיף למעלה לפני ההגשה?
המלצתי היא פטרוזיליה קצוצה או בצל ירוק טרי. זה יוסיף צבע ורעננות למנה.
האם אפשר להכין את הפשטידה עם רכיבים אחרים?
כן, כל גבינה מגורדת שתבחרו, כל סוג ירקות שאתם אוהבים, כל שילוב אישי שתוכלו לחשוב עליו.
האם ניתן לשמור את הפשטידה בחוץ?
לא מומלץ להשאיר את הפשטידה מחוץ למקרר יותר מכמה שעות, במיוחד בימים חמים.
האם אפשר להכין פשטידה אישית בגודל קטן יותר?
בהחלט! אפשר להשתמש בתבניות קטנות או תבניות מאפינס כדי ליצור פשטידות אישיות.
האם אפשר להכין את הפשטידה מראש ולהשאיר בתנור עד ההגשה?
ניתן, אבל חשוב להתאים את זמן האפייה כך שהפשטידה תהיה חמה ומוכנה אך לא תתייבש.
האם אפשר לשלב פירות יבשים לפשטידה?
פירות יבשים יכולים להוסיף רכות ויופי. נסו צימוקים או חמוציות.
האם הפשטידה מתאימה לילדים?
בהחלט כן! זו פשטידה קלה ונעימה שטעמים פשוטים וילדים מאוד אוהבים.
אל תתייאשו מלעשות ניסויים. זכרו, מתכונים נועדו להיות תחילת הרפתקה ולא סוף דרך. וכמובן אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהפיץ את הטעמים הנפלאים לחברים!