פנקייק מקמח כוסמין: הקינוח הבריא שלא תרצו לפספס

אם אתם מחפשים את המתכון המושלם לפנקייק שהכי פחות מצפונית ירגיש לכם כשאתם מתענגים עליו בבוקר שבת – הגעתם למקום הנכון! הפנקייק מקמח כוסמין שלנו הוא כל מה שחלמתם עליו. טעים, מדהים ובריא להפליא – זהו המתכון שיגרום לכם ללקק את האצבעות.

זמן הכנת המתכון

• זמן הכנה כולל: 25 דקות
• רמת קושי: קל
• מספיק ל: 4 אנשים

הפנקייק הזה הוא תענוג אמיתי, כמעט אגדי. הפנקייקים שלנו אווריריים, נימוחים ונמסים בפה כמו חלום ושומרים על הטעם המוכר והאהוב של הפנקייק המסורתי, אבל עם נופך בריאותי מורגש. עם קמח כוסמין שעשיר בסיבים וברזל ודל בפחמימות, תרגישו שלא רק שהשבת שלכם התחילה הכי טוב שיש, אלא גם עם קצת פחות רגשות אשם בכל ביס וביס.

הרכיבים הדרושים

– 1 כוס קמח כוסמין מלא
– 1 כף אבקת אפייה
– 1 כף סוכר קוקוס
– קמצוץ מלח
– 1 כוס חלב סויה / שקדים (אפשר גם חלב רגיל או מים)
– 1 ביצה
– 2 כפות שמן קוקוס מומס
– 1 כפית תמצית וניל
– תוספות לבחירה: פירות טריים, סירופ מייפל, אגוזים קצוצים, רוטב שוקולד דל פחמימות

הכננו את כל המרכיבים על השולחן? יופי! תנו לי לספר לכם כמה עובדות על קמח הכוסמין – הוא עשיר בנוגדי חמצון, ברזל, ויטמיני B וסיבים תזונתיים. קמח כוסמין יכול להוות תחלופה מעולה לקמח לבן באפייה, והם מצוינים לשמירה על תחושת שובע לאורך זמן.

שלבי ההכנה

אנחנו כאן כדי להכין את הפנקייק הממכר שלנו! בואו נתחיל בשלבי ההכנה:

1. עורבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח בקערה גדולה.
2. בקערה נפרדת, מקציפים היטב את הביצה.
3. מוסיפים בהדרגה את החלב, שמן הקוקוס ותמצית הווניל לביצה הטרופה. מערבבים טוב טוב.
4. יוצקים את התערובת הרטובה לתוך הקערה עם החומרים היבשים. מערבבים רק עד שהתערובת מתאחדת (כן, השארנו קצת גושים – זה בסדר!).
5. מחממים מחבת על אש בינונית עם קצת שמן קוקוס או חמאה.
6. יוצקים כף של תערובת הפנקייק למחבת החמה.
7. מבשלים עד שהבועות הקטנות שמופיעות על פני הפנקייק מתפוצצות.
8. הופכים בזהירות את הפנקייק ומבשלים עוד כדקה עד שהצד השני זהוב ויפה.
9. מסירים מהמחבת וחוזרים על השלבים עם שאר התערובת.

יאללה, התחלנו! שטפנו את הכלים, סידרנו את השולחן ושקשקנו את הבצק – ממש כיף!

מרכיבים חלופיים לגרסאות נוספות

ולאלו מאיתנו שמחפשים את הגרסה הטבעונית לפנקייק המעלף שלנו, פשוט הוציאו את הביצה ותחליפו אותה ב-1 כף של זרעי פשתן או צ'יה מעורבבים עם 3 כפות מים. רוצים להגיש את הפנקייק ללא גלוטן? פשוט השתמשו בקמח שקדים במקום כוסמין. תוספות אפשריות כוללות גרגרי יער טריים, יוגורט חלבון, או גרידת לימון לתוספת רעננות.

תוספות ושדרוגים למתכון

בואו נרים את הפנקייק המושלם שלנו בעוד רמה!
חושבים על שדרוג? קחו פירות יבשים כמו חמוציות או צימוקים ותוסיפו לתערובת. תוצאה? הפתעה מתוקה בכל ביס. אולי אגוזים קלויים קלות? מוסיפים טעם וקרנצ'יות מעלפת. רוצים להפוך פנקייקים לחוויית קינוח משוגעת? הוסיפו מעל קצפת וגזרים מקורמלים – מדהים!

שאלות נפוצות

האם ניתן להחליף את קמח הכוסמין בקמח אחר?
כן! ניתן להשתמש בקמח שקדים לגרסה ללא גלוטן או בקמח חיטה מלאה לטעם דומה אך עם קצת יותר פחמימות.

מה עושים אם המשפחה שלי לא אוהבת קמח כוסמין?
נסו לערבב חצי כוס קמח כוסמין עם חצי כוס קמח לבן. יכול להיות שהם לא ירגישו בהבדל!

האם אפשר להכין את הפנקייקים מראש ולחמם אותם אחר כך?
כן, בהחלט! פשוט שמרו אותם במקרר למשך 2-3 ימים וחממו במחבת על אש קטנה או במיקרוגל.

מה אפשר להוסיף לפנקייק לטעים מוגבר?
יש כל כך הרבה אפשרויות! נסו להוסיף גרידת תפוז, חתיכות שוקולד מריר או אפילו קינמון טחון לתערובת הבצק.

האם אפשר להקפיא את הפנקייקים?
כן! הניחו אותם על נייר אפייה, כסו בנייר כסף והקפיאו. כשמתחשק לכם, שלפו אחד וחממו בטוסטר.

כמה זמן לוקח להכין את הפנקייקים?
כולל כל ההכנות והבישול, הזמן הכולל הוא כ-25 דקות.

האם אפשר להוסיף חלבונים לפנקייקים?
כן. הוספת כף אבקת חלבון איכותית לתערובת תגביר את הערך התזונתי.

האם אפשר להשתמש במרכיבים אורגניים?
כמובן! שימוש במרכיבים אורגניים תמיד מהווה שדרוג בריאותי.

יש לי אלרגיה לביצים, מה אפשר לשים במקום?
במקום ביצה, ערבבו כף זרעי פשתן או צ'יה עם 3 כפות מים והמתינו 10 דקות.

הילדים שלי לא אוהבים שמן קוקוס, במה אפשר להחליף?
נסו להשתמש בשמן חמניות או שמן ענבים. שניהם עדינים יותר בטעמם.

אז קדימה חברים, אין תירוצים! נסו את הפנקייק מקמח הכוסמין המדהים הזה ותופתעו כמה טעים ובריא הוא יכול להיות. אם אהבתם, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות והפיצו את בשורת הפנקייקים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top