עוגיות גבינה מלוחות שמתמוססות בפה בכל ביס

יש ריחות שמחזירים אותנו ישר למטבח של סבתא, ויש טעמים שמזכירים לנו את האושר הטהור של ימים פשוטים יותר. המתכון הזה הולך בדיוק לקחת אתכם לשם – עוגיות גבינה מלוחות מדהימות, ממכרות, מגולמות בטעמים מעלפים ושבורות שגרה בצורה משגעת!

נגיעה של נוסטלגיה – החום הנפלט מהתנור, והניחוח המשגע שממלא את הבית, לא ישאיר אף אחד אדיש. עוגיות גבינה אלו הן בדיוק מה שצריך כדי לפנק את המשפחה והחברים בדרגת חוויה של מושלם!

זמן הכנת המתכון

• סך הכל זמן: 1 שעה ו-15 דקות
• רמת קושי: קל
• מיועדות ל: 20 עוגיות

עוגיות גבינה מלוחות לא חייבות להיות דבר גנרי ומשעמם. המתכון הזה לוקח את האפשרות המוכרת והאהובה ומחדש אותה בצורה מרעננת, עם טוויסטים קטנים ושינויים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות.

הרכיבים הדרושים

לפני הכל, בואו נדבר על מה שדרוש:

• 250 גרם גבינה צהובה מגורדת (אפשר גם לשלב סוגי גבינה שונים לטעמים מגוונים)
• 100 גרם חמאה מרוככת
• 1 ביצה גדולה
• 2 כוסות קמח תופח
• 1 כף שמנת חמוצה
• 1 כף חלב
• מלח ופלפל לפי הטעם
• שומשום ו/או קצח לפיזור מעל (לא חובה, אבל מומלץ!)
• עלי תבלין כוסברה/פטרוזיליה/שמיר קצוצים דק (או כל דבר אחר שמעשיר את הטעם)

ונעבור להתכונן. שימו לב שתהליך ההכנה דורש מידה מסוימת של סדר וארגון, אבל התוצאה המצפה לכם שווה כל רגע.

שלבי ההכנה

הנה הדרך אל התענוג:

1. נתחיל בלחפש את כל הכלים הדרושים: קערה גדולה לערבוב, מטרפה, תבנית אפייה, כלי לעוגיות (אם לא, גם גבעול קטן יביא תוצאות מגניבות).
2. נערבב בקערה גדולה את החמאה המרוככת יחד עם הגבינה הצהובה המגורדת. התהליך המהיר הזה יכול להיות מטעה, אבל כן, זה מתחיל ככה.
3. נוסיף את הביצה ונערבב היטב. כאשר אתם טורפים את הביצה עם החמאה והגבינה, דמיינו את הבית מתמלא בריח המדהים הזה.
4. נוסיף את השמנת החמוצה והחלב לתערובת ונמשיך לערבב בעדינות, עד שהכל מתמזג היטב.
5. נעבור לאחד השלבים החשובים – נוסיף את הקמח התופח בהדרגה ונערבב עד שהתערובת הופכת לבצק רך ונעים למגע. לא להתרגש אם הבצק נדבק מעט לידיים; זה חלק מהעניין.
6. להוסיף קורט מלח ופלפל איתנים, כי הרי אנחנו מדברים על עוגיות שצריכות לענג את הפה בכל ביס.
7. אם אתם אוהבים עוגיות עם קצת טוויסט, זה הזמן שלכם להוסיף את עלי התבלין הקצוצים. כוסברה, פטרוזיליה או שמיר – הבחירה כולה שלכם.
8. נכסה את הבצק ונכניס אותו למקרר למנוחה קצרה של 20 דקות. במהלך הזמן הזה, נוכל לנקות קצת ולהתארגן לשלב הבא (או לקפוץ על פוסט באינסטגרם ולספר שאתם עובדים על מתכון אגדי).
9. נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. לקחת נשימה עמוקה ולהמתין בסבלנות מעולם לא היה כל כך שווה את זה.
10. נוציא את הבצק מהמקרר ונקמח את המשטח עבודה.
11. נרדד את הבצק בעזרת מערוך לעובי של כ-1 ס"מ ונחתוך לעוגיות בצורה הרצויה. זו ההזדמנות שלכם להתפרע עם הצורות – לבבות, כוכבים או אפילו דינוזאורים.
12. נפזר מעל כל עוגיה מעט שומשום או קצח אם מתחשק לכם.
13. נניח את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
14. נאפה בתנור שחומם מראש למשך 15-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות ונראות מדהימות.
15. נניח לעוגיות להתקרר מעט לפני שאנו טורפים אותן. הניחוח שימלא את המטבח יהיה פשוט מעלף.

אפשרויות חלופיות ושדרוגים

רוצים לשדרג את המתכון? הנה כמה רעיונות מאגדים לשדרוג:

• **גרסה טבעונית**: החליפו את החמאה במרגרינה, הביצה בתחליף ביצים והגבינה הטבעונית המועדפת עליכם.
• **ללא גלוטן**: השתמשו בקמח ללא גלוטן במקום הקמח התופח הרגיל.
• **גבינות אחרות**: במקום גבינה צהובה, נסו להשתמש בגבינת פטה, רוקפור, או גאודה לטעמים חדשים ומפתיעים.
• **תבלינים**: הוסיפו תבלינים כמו פפריקה, אורגנו, או טימין לטעמים עמוקים ומורכבים.

טיפים לתוספות ואחסון

אפשרויות להעשיר את המתכון:

* הוסיפו ירקות קטנים קצוצים, כמו עגבניות שרי, פלפלים, או זיתים לתוך הבצק לקבלת טעמים עשירים וצבעוניים.
* להכנת עוגיות יותר רכות ונימוחות, ניתן להוסיף יותר שמנת חמוצה לתערובת.
* אם רוצים שהעוגיות יישארו רעננות לאורך זמן, אפשר לאחסן אותם בקופסת מתכת אטומה היטב.

באמת, אין גבול לשדרוגים שאפשר לעשות עם המתכון הזה. העוגיות פשוטות, אבל כל כך מרגעות ואתם יכולים לשחק ולהוסיף כל מרכיב שיכול לזרום עם הטעם המלוח המושלם של הגבינה.

שאלות נפוצות

האם אפשר להשתמש בגבינה מסוג אחר?

כן! בהחלט. אני אוהב לשלב סוגי גבינות שונים – רוקפור, צדר, או אפילו גבינת עיזים מרוככת. כל גבינה שתבחרו תשדרג את הטעם.

כמה זמן אפשר לשמור את העוגיות?

אפשר לשמור את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת חדר למשך כשבוע. אם רוצים לשמור לטווח ארוך יותר, אפשר להקפיא ולחמם מחדש לפי הצורך.

אפשר להוסיף עשבי תיבול אחרים?

ביטח שזה יוסיף נופך מעניין! שמיר, פטרוזיליה, רוזמרין – הכל הולך לפי הטעם המועדף עליכם.

מה עושים אם הבצק נדבק לידיים?

תוסיפו מעט קמח בזמן שאתם עובדים איתו. זה יעזור לבצק להיות נעים וקל יותר לעבודה.

האם אפשר להכין את הבצק מראש?

בהחלט! אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור במקרר עד 24 שעות מראש. זה אפילו יעזור לבצק להתמצע ולספוג את כל הטעמים.

אפשר להמיס את הגבינה על גבי העוגיות?

רעיון מצוין! אם רוצים עוגיות גבינה נמסות ויותר קריספיות, אפשר לפזר גבינה מגורדת נוספת על גבי העוגיות לפני האפייה.

אילו ירקות הכי טובים להוסיף?

עגבניות שרי קצוצות, פלפלים קצוצים או זיתים יכולים להוסיף טעם וצבע לעוגיות. גם בצל ירוק קצוץ או מעט שום מגורד יכולים להעשיר את הטעם.

האם אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום קמח תופח?

כן, כמובן. קחו בחשבון להוסיף מעט יותר חומרי תפיחה כמו אבקת אפייה לתוצאה גבוהה ואוורירית.

אפשר להחליף את החמאה במשהו אחר?

כן, שמן קוקוס יכול להיות תחליף מצוין לחמאה, במיוחד בגרסאות טבעוניות של המתכון.

אפשר להוסיף קצת חריפות?

בטח! פפריקה חריפה, פתיתי צ'ילי או אפילו מעט טבסקו יכולים להוסיף טוויסט חריף ומרתק לעוגיות שלכם.

***

אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם ולהתפאר בתוצאה המושלמת שהשגתם. אני מחכה לשמוע איך יצא לכם, ובטוח שתתמכרו בדיוק כמו המון אנשים אחרים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top