פתאום, מצאנו את עצמנו עומדים מול המתכון המדהים הזה, שעשוי לגרום לכל בית ריח של מסעדה איטלקית משובחת. ניוקי פטריות מעלף ומושלם, נמס בפה וממכר שכדאי כל כך לנסות להכין. הניוקי הזה משגע בטעם, פשוט אגדי, והוא מדהים עד כדי כך שסבתא שלי הייתה מוסיפה אותו לתפריט המשפחתי הקבוע. אם מתחשק לכם לנסות משהו חדש ומעניין, ואתם מומחים או חובבים נלהבים של בישול, המתכון הזה בדיוק בשבילכם.
### זמן הכנת המתכון
– זמן הכנה כולל: שעה וחצי
– רמת קושי: בינונית
– מספר מנות: 4
אין משהו שגורם ליותר שמחה על השולחן מאשר ניוקי פטריות מהביל וטרי. הניוקי עצמם קלילים, אווריריים ונמסים בפה, והפטריות נותנות להם טעם עמוק, ארומטי ומרענן. ההכנה אולי דורשת קצת זמן וסבלנות, אבל התוצאה בהחלט שווה את המאמץ.
### המרכיבים הדרושים
כמובן, כדי להכין את המנה המדהימה הזו נזדקק למרכיבים הבאים:
– 800 גרם תפוחי אדמה (עדיף ממותג מתאים לבישול ואפיה)
– 200 גרם קמח לבן, ועוד קצת לקימוח המשטח
– 1 חלמון ביצה
– מעט מלח
– 300 גרם פטריות שמפיניון טריות, פרוסות דק
– 50 גרם חמאה
– 2 שיני שום קצוצות דק
– 3 כפות שמן זית
– 200 מ"ל שמנת מתוקה (או תחליף לשמנת עבור גרסה טבעונית)
– מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם
– עלי תימין טריים לקישוט (אופציונלי)
– גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה אבל משדרגת)
### שלבי ההכנה
כדי להגיע לתוצאה הכי מושלמת, נקפיד על שלבי ההכנה המדויקים:
1. נבשל את תפוחי האדמה שלמים עם קליפתם במים רותחים עד שהם מתרככים, בערך 25 דקות.
2. נשאיר את תפוחי האדמה להתקרר מעט, ולאחר מכן נקלף אותם ונמעך אותם למחית חלקה.
3. נטעם ונמדוד כ-800 גרם ממחית תפוחי האדמה. נעביר לקערה גדולה.
4. נוסיף את הקמח למחית תפוחי האדמה בשלבים ונערבב היטב, עד שהקמח נטמע היטב בתערובת.
5. נוסיף את חלמון הביצה למרכז התערובת, ונערבב בעדינות עד שהתערובת מתקבלת חלקה ואחידה.
6. נלש את הבצק מספר דקות עד שהוא רך וגמיש, ומעט דביק.
7. ניצור ממחית תפוחי האדמה והקמח גלילים בעובי של 2 ס"מ, ונחתוך אותם לקטעים בגודל 2 ס"מ.
8. נקפל כל קטע של ניוקי על מזלג בצורה שתקבלו פסים קטנים ונאים. כך הניוקי יספוג את הרוטב בצורה הכי טובה שיש.
9. נחמם סיר מים גדול עם מלח עד לרתיחה. נטגן את ניוקי המוכנים במים המים הרותחים עד שהם צפים, כ-2-3 דקות.
10. נסנן את הניוקי ונעביר אותם למשטח מרוח בשמן זית מעט כדי למנוע הידבקות.
### הכנת רוטב הפטריות
בשביל רוטב הפטריות הנהדר נצטרך לסיים במעט יותר תשומת לב ואהבה אמיתית לבישול:
1. נחמם מחבת גדולה על אש בינונית עם החמאה ושמן הזית.
2. נוסיף את הפטריות הפרוסות למחבת ונבשל עד שהן מתרככות ומתחילות להשחים, כ-8 דקות.
3. נצרף את השום הקצוץ ונבשל עוד דקה אחת נוספת.
4. נוסיף את השמנת למחבת ונערבב היטב. נתבל במלח ופלפל לפי טעם.
5. נביא את הרוטב לרתיחה קלה ונבשל על אש בינונית-נמוכה עד שהרוטב מסמיך מעט, בערך 5 דקות.
### שילוב הכל יחדיו
נחזור לניוקי המבושל, נוסיף אותו וצפנו ברוטב הפטריות החמים ונבשל למשך 2 דקות נוספות. כך, כל טעם יספוג לתוך הניוקי ויהווה חווית טעם מעלפת.
### גרסת טבעונית וכנגד אילוצים נוספים
רק למקרה שתעדיפו גרסה טבעונית או ללא גלוטן:
– אפשר להשתמש בקמח תפו"א או קורנפלור במקום קמח לבן.
– לגרסה טבעונית, ניתן להחליף את השמנת המלאה בקרם קוקוס.
– יש להחליף את החלמון בביצה טבעונית או תערובת מים-קמח חומוס.
לא לשכוח, תוספות ושדרוגים הם דרך מצוינת להוסיף טאץ' אישי למנה שלכם:
– ניתן לפזר כמה עלי תימין טריים לקישוט.
– גרדו מעל הגבינת פרמזן מעט בשביל תוספת טעם יוקרתית.
– עוד רעיונות? נסו להוסיף כמה עלי תרד טריים לרוטב הפטריות או פטריות יער לאקסטרה פינוק.
### שאלות ותשובות
איך מבטיחים שהניוקי ייצאו אווריריים ולא כבדים?
סוד אחד מתפסף: שימוש בכמות מינימלית של קמח ושמירה על יחס נדוק בין תפוחי האדמה לחלמון.
כמה גמישות יש לנו עם סוגי הפטריות?
אין סוף! תרגישו חופשי לנסות שילובים: יער, פורצ'יני, צ'נטרל והכל לפי העדפותיכם.
אפשר להכין ניוקי מראש ולשמור?
בהחלט. עדיף להכין ולהקפיא בעודם טריים. מחזיקים יפה במקפיא עד שבועיים. יישארו נמסים ונפלאים.
מה השיטה הכי טובה לאחסון ושימוש עתידי בניוקי?
לאחר הקפאה, פשוט להכניס ישירות למים רותחים עם מעט חמאה ושום!
אפשר להכין בצורה דומה רוטב גם לפסטה?
בטח. אותו רוטב משגע ישתלב נהדר גם מעל פסטה איכותית.
מה עוד ניתן להוסיף לניוקי כדי לייעל טעמים?
זיתים קצוצים, עגבניות מיובשות או אפילו נתחי ברוקולי קטן שעובדו קלות.
מה ההבדל בין ניוקי תעשייתי לניוקי ביתי?
ארומה, מרקם, וטעימות שאין דומה לה. ניוקי ביתי כמו של אמא פשוט מעלה הכל רבה!
האם אפשר להכין את הניוקי בכמאות קטנות כדי לשמור על טריותו?
כמובן. כמו כל דבר טוב בחיים, כוללים להנות במנות קטנות וטריות.
מהי המשהו הכי חשוב בתהליך ההכנה של ניוקי?
דיוק ובאהבה. כשמשקיעים בכל שלב, בבצק וברוטב, מקבלים תוצאה מדהימה!
מהן דרכים נהדרות להגיש ניוקי?
לצד סלט ירוק מרענן או כוס יין לבן צוננת – חווית חורף במטבח בניחוח איטלקי.
יקרים, קחו רגע או שניים לשתף את זה ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים. ארזו באהבה גדולה ושתפו את כל טובם של המתכון הזה. בהצלחה ובתיאבון!