האם אי פעם חלמתם לקחת ביס ממאפה שמשגע את כל החושים? כזה שמשדר חמימות, טעם של בית של סבתא ומביא אתכם חזרה לילדות? אז זה הזמן להכיר את המעמול תמרים שלנו – מתכון מדהים, ממכר ומעלף לכל הדעות. התעוזה והטעמים המיוחדים שלו יהפכו אותו לשיח של השכונה ולפייבוריט של כולם עם כל ביס. רוצים לדעת איך כובשים את כולם עם מתכון אגדי? קדימה, בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון
• זמן כולל: כשעה וחצי
• רמת קושי: בינונית
• כמות מנות: 25-30 מעמולים
אז למה אנחנו עומדים להכין מעמול תמרים? בואו נדבר קצת על ההיסטוריה של הפלא הזה. מעמול הוא מאפה מזרח תיכוני קלאסי שמופיע בשולחנות חג ואירועים שונים. אפשר למצוא אותו במטבח הלבנוני, הסורי, הפלסטיני ועוד. כל אזור וכל משפחה מחזיקים את הגרסה והנוסחאות שלהם. השילוב בין הבצק המתוק והרך לבין המלית התמרים העסיסית פשוט מושלם.
גם לפריזיות באפיה האנושית יש תפקיד כאן – כל השכנות יהפכו לחברות הכי טובות כשהן יקבלו טעימה מהפלא הזה! טעים, ממכר ומשגע
הרכיבים הדרושים
אז הנה הרכיבים הדרושים להכנת מעמול התמרים המדהים שלנו:
לבצק:
• 500 גרם קמח
• 250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
• 100 גרם סוכר
• 1 כף מי ורדים או מי פרחים (תורמת לניחוח המעלף)
• 2 ביצים גדולות
• 1 כפית תמצית וניל
למלית התמרים:
• 500 גרם מחית תמרים (דבש תמרים)
• 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים (לא חובה, אבל מוסיף למרקם)
• 1 כפית קינמון טחון
לאבקה:
• אבקת סוכר לפיזור מעל
טיפים לגיוון וגרסאות אחרות:
רוצים גרסה טבעונית? החליפו את החמאה המרגרינה טבעונית ואת הביצים ברסק תפוחים.
לגרסה ללא גלוטן, פשוט החליפו את הקמח בקמח ללא גלוטן ובדקו שהמחית תמרים היא גם נטולת גלוטן.
הכנתם את הכל? יופי! עכשיו נגיע לחלק עצמו: שלבי ההכנה.
שלבי ההכנה
1. בתחילה, נשים את הקמח והסוכר בקערה גדולה.
2. נוסיף את קוביות החמאה הקרות ונערבב עם הידיים עד שמתקבלת תערובת חולית.
3. נוסיף את הביצים, מי הורדים ותמצית הווניל ונערבב שוב עד שהתערובת הופכת לבצק אחיד.
4. מניחים את הבצק למנוחה במקרר למשך כחצי שעה.
ניגש להכנת מלית התמרים. מלית זו, המשלבת תמרים עסיסיים עם קינמון משגע ואגוזי פקאן קצוצים, היא משהו פשוט אגדי. התמרים הם מקור טבעי ובריא לסוכר ועשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. הקינמון מוסיף ניחוח מטורף שמשרה אווירה של חורף וקינוחים של סבתא. יוצרים חתיכות קטנות מהמחית, בערך בגודל של אגוז מלך, ומניחים בצד.
5. נחזור לבצק המונח במקרר שלנו – מוציאים אותו וחותכים לחלקים שווים בגודל של כדורים בגודל אגוז.
6. משטחים כל כדור בעדינות בידיים או עם מערוך קטן עד שמתקבלת צורת עיגול.
7. נניח במרכז כל עיגול כמות קטנה מהמלית ונסגור את הבצק סביב המלית בעדינות.
8. בעזרת כלי ייחודי או פשוט תבנית חלולה ניקח כל כדור ונעצב את המעמול בצורה מרשימה ויפה.
כעת נותר לנו רק לאפות את המעמולים בתנור! חשוב לתת בצק ישן להחזירו לצורתו המושלמת ולהמתין לריח הנפלא שימלא את הבית.
9. מחממים תנור ל-175 מעלות צלסיוס.
10. מניחים את המעמולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות עד שהבצק נהיה זהוב. מחשבים שהבית מתמלא ריח, והטעם ימשוך כל שכן בחצר!
לאחר הוצאת המעמולים מהתנור, חשוב לקרר אותם מעט לפני הפיזור של אבקת הסוכר.
תוספות ושדרוגים
רוצים לשדרג עוד יותר את המעמולים?
• במקום מחית תמרים, ניתן למלא בגבינת קשקבל מתובלנת או טחינה מתוקה.
• אפשר לשלב גם פרג טחון עם דבש לציפוי חיצוני מעל לחתוך פלח קטן של מלית.
• ניתן לפזר אבקת קינמון או פרחי שקדים מתוקים מעל לאבקת סוכר.
שאלות ותשובות
כמה זמן מחזיקים מעמולים?
כאשר אני מכינה מעמולים, אני שומרת אותם בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע שלם. אם צריך לשמור אותם לפרקי זמן ארוכים יותר, אפשר להכניסם למקרר ולהחזיק עד חודש.
האם אפשר להקפיא מעמול?
בהחלט! אפשר להקפיא את המעמולים אחרי האפייה. פשוט יוצרים כדורים חמים, מקררים ומכניסים לשקיות הקפאה. מעמולים מוצאים מהמקפיא ומפזרים עליהם אבקת סוכר כשהם נמסים.
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
כן, בהחלט אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח כוסמין. יש להוסיף מעט נוזלים לתערובת הבצק בשל כמות הסיבים הכבדה של כוסמין. להבטיח שלא ייבש ולהוסיף כף ריבה.
מתי הכי טוב להכין מעמול?
מאוד שווה להכין מעמול בכל עונה, אבל החורף הוא הזמן המושלם, כשכל הבית מתחמם מהאפייה והריח מתפשט במהירות בחלל.
אפשר להוסיף שוקולד?
כן, אפשר לשדרג את המלית בשוקולד. מומלץ להוסיף 80% שוקולד כהה מחתיכות מוצקות לתערובת האבן תמר. למעוך כל אחד לבד בעוגייה או במעמול עצמך.
איך לבחור תמרים?
תמרים לחצות לא יראו יבשים ונעימים למגע ו יפות הדוקות סוג מסימן בריא.
אפשר להכין מעמול טבעוני מלא?
בהחלט! להחליף את הביצים ואבקת סוכר מאבקה וליישם אנשים טבעוניים לחלוטין.
מתכון מתאים לצלי סמים או חורשה?
כן, מיוחד נוהג זה פיקניקיו בידידים קרובים זוכר משפחת סבתא ילדות ודברים שאפשר לקחת עימה משפחתנו.
אם הגעתם עד כאן, אני בטוחה שבהווה ובעתיד תתחילו להתלהב באותם מעמולי תמרים, מעלפים שיתעסק בהם כל הבית עם המתכון המושלם שלנו. אנא השתפו אותו קרובי משפחה ברשתות חברתיות כפי שנהניתם שיש חברים את מביאים איתכם.