מתכון קליל ומהיר: ספגטי ברוטב שמנת עשיר

אסור לפספס את המתכון הזה! בדמיינו שפגשתם את החיים במרקם קרמי ומתוך סיר קופצת סימפוניה קולינרית זו לזו בתיכשור שמנתי מושלם המשתלב נהדר עם ספגטי אל-דנטה. כן, אנחנו מדברים על המתכון המדהים הזה של ספגטי ברוטב שמנת. מדובר במשהו מעלף, אגדי וממכר, כדי שתבינו עד כמה מדובר במתכון מרגש, במנה מעלפת שמשתחרר מהסיר ריחות משגעים שלא תאמינו כמה קלה ההכנה! בואו נעצור כאן כדי שתוכלו לחוות כל רגע מהתחלה ועד הסוף.

זמן הכנת המתכון

• זמן הכנה כולל: 30 דקות.

• רמת הקושי: קל.

• כמות: לכל המשפחה (בודה לפחות 4 מנות)

הכינו את עצמכם למשהו שיוציא גניחות הנאה משף לייעודכם התא הכדרתי הנסתר של סבתא שמבשלת בסופי שבוע. זהו הרטוב הכי מעלף שיש, השילוב המושלם של שמנת מתוקה ואהבה. אם אי-פעם שאלתם את עצמכם איך להכין את טיובי הדומות על כל נגיסה – זה המתכון המושלם בשבילכם!

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הרוטב המדהים הזה, נצטרך כמה רכיבים פשוטים אך קרמיים להפליא:

• 500 גרם ספגטי (משהו דק ומעורבן)

• 2 כוסות שמנת מתוקה (32% שומן, ל"קרמי")

• 50 גרם חמאה (הזהב החבורה הללו של סבתא)

• 1/2 כוס פרמז'ן מגורד (זה שמוסיף לכל!)

• 3 שיני שום כתושות (המגע המסתורי)

• מלח ופלפל לפי הטעם (המניעה של הרומן השמנתי שלך)

• אגוז מוסקט מגורד טרי (לשפונפן למעלה)

• פטרוזיליה קצוצה (הירק המקפיץ בהדלקה ידנית)

אם יש קרייבינג אחר משהו מסוים, או אולי נדרשים לשדר את המתכון בגרסה טבעונית או נטולת גלוטן? ניתן להשתמש בשמנת סויה (לא להאמין כמה זה טעים!), ושוב – להחליף את הספגטי לפסטה נטולת גלוטן. מרגישים הרמת ריכוז מוגברת? גם אפשר לצרף לקרטון את העפוצים של התות בנעלי מסיבה.

שלבי ההכנה

זה הרגע שמתחילתם לשפוך את הדייסה במטבח! קחו נשימה לשנייה, ואחרי זה הכינו את עצמכם לשכשוך ממש:

1. הביאו סיר מים לרתיחה והוסיפו כף מלח.
2. הוסיפו את הספגטי ובשלו לפי הוראות המדריך עד שיהיו אל-דנטה.
3. סננו ותשמרו מעט ממי הבישול של הפסטה.
4. בזמן שהספגטי מתבשל, המיסו חמאה במחבט גדולה על להבה בינונית.
5. הוסיפו את השום הכתוש וטגנו עד שהוא מזהיב מעט ומפיץ ניחוחות מדהימים.
6. הוסיפו את השמנת המתוקה למחבט והביאו לידי בעבוע קל.
7. הפחיתו את האש ובשלו את השמנת במשך 5 דקות עד שהיא מסמיכה מעט.
8. הוסיפו את הפרמז'ן המגורד. המשיכו בערבוב עד שהוא נמס ומשתלב בצורה מושלמת ברוטב.
9. תבלו במלח, פלפל ואגוז מוסקט מגורד טרי לפי הטעם האישי.
10. הוסיפו את הפסטה המבושלת למחבט עם הרוטב והתחילו לערבב בעדינות.
11. אם הרוטב סמיך מדי, הוסיפו מעט ממי הבישול של הפסטה עד שתגיעו למרקם הקרמי המושלם.
12. הוסיפו את הפטרוזיליה הקצוצה וערבבו שוב.

כשתה בשלב הזה, כדאי לתת למחבת לטפטף שמנת. הרוטב המדהים של הפסטה אמור להיות קרמי ולחבר כל חוט ספגטי באופן מושלם לרכיבות. קל להיסחף בהונאה הזאת ולשכוח שמדובר בארוחה יומיומית – שתפו עם כל המשפחה ואולי אפילו הזמינו את השכנים המזוויעים!

תוספות ושדרוגים

• גרסה טבעונית: כפי שציינו, השמנת סויה היא החלופה הטבעונית המושלמת, ומשלים עם גבינת פרמז'ן טבעונית.

• תוספות אפשריות: הוספת חמאה בטיחון ללבה סיר של עוף מעופף, בייקון המוסיף טעם עישון מענג, או אפילו לוויתן צלויה לחובבי הדגים.

• בעלי דמיון יצירתי – אם נותר לכם ניחוש הדמיון עם האנטי פסטי שנשאר במגע מידית מרוממת, תוסיפו כמה חתיכות אפויים של ירק!

שאלות ותשובות

מה אפשר להחליף בשום אם אני לא כל-כך אוהב?

מניסיוני האישי, בצל או כרישה שנקלעים מהווים תחליף נפלא לשום ויוצרים טעם מתקתק ונעים יותר. בחמאה ובשמנת, יוכלו להשתלב בצורה מושלמת!

איך לשמור על פסטה אל-דנטה?

נסו לא להשתמש במדוד זמן רגיל במחברת הפסטה שאתם קונים, תטעמו מדי פעם ומיד כאשר היא הכל בחוזק קל לעיס אך לא קשה חולשים!

הקשר הרם של החמאה באמבט השמנתי?

במשפחתי יש אמונה שהחמאה ממילא נמסה לחלוטין ושוחברת את הטעם לשמנת, ממסרה לבביות ובהמשך מתפשטת מהריח במזון. אם תרגישו שבישול הוא כמו מנגינה, שמן וחמאה הם הכלים הראשיים של טקס טעמים חגיגי!

מה כדאי ללוות לספגטי בריטוב הזה?

בחרו ביין לבן קריר ויבש, כמו סוביניון בלאן או פינו גריג'יו, וכמובן שמדובר בשמנת קרמית עשירה שהיא מלכה מרשה לצדה של סלט ירוק מרענן להעניק הרענון העלפתי!

האם אפשר לשלב ירקות נוספים?

מרובם של בידור מיוחד, כמובן שיש הרבה ירקות שאפשר לשלב. ברוקולי, אפונה, תרד או אפילו ארטישוק למגרש השילובים המרגשים!

האם זו מנת ילדים?

ללא ספק! אם כי כדאי להציע את השלבים אם אתם מכינים לילדים, נגיסה יחסית של פסטו בצדי הפסטה הדקיקה הזו יבטיח שאין פה תכולה קפדנית.

האם אפשר להכין מראש?

אפשר להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר לכמה ימים. חימום עדין על מחבט לפני ערבוב עם הפסטה מבושלת טרייה יעשה את העבודה.

אפשר להקפיא את הרוטב?

מניסיוני, הרוטב השמנתי לא מסתדר טוב בתנאי הקפאה והתקלות עלולות לפגוע במרקם הנהדר.

אלו כלים מיוחדים הם צריכים להכין ספגטי ברוטב שמנת?

סיר גדול לפסטה ומחבט עמוקה וסיומת, ומטבח פנוי זה הכל!

איך אני יכול להוסיף עוד טעמים?

מלח ים מתובל, פלפלים קלויים – תוספת המניף הקדמיים התבלינים לאבקת רוטב, ממש ישבש לכם משגע!

מוזיקה על תהודתה במטבח נחותה תכלית של כלים הנצמדים לצלחת ספגטי ולרائحة השמנת. אל תשכחו לשתף את התוצרת ברשתות החברתיות ולהפיץ את המתכון הממכר והמדהים הזה לחברים! בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top