מי שמתחם בחוסמי הכניסה למסעדה הביתית שלהם? רוצים לרענן את הארוחה עם כניסה קולינרית שאף אחד לא יישכח? בואו נצלול לתוך מתכון סלק בוואקום שממיס את הפיתות, מפוצץ בטעם ושובה את הלבבות. דרך הכנת המנה הזו היא לא רק מופלאה אלא גם מכילה המון הומור, סיפורים ועובדות מעניינות – אין מצב שתפספסו בכך לרגע!
זמן הכנת המתכון
• 2 שעות כולל זמן הכנה ובישול (והמון סיפורים בדרך)
• רמת קושי: קל עד בינוני (כי מי לא יכול לפרוס סלק?)
• מספיק ל-4-6 מנות (תלוי כמה אוהבים סלק במשפחתכם)
כדי להתחיל, חשוב לדעת שסלק הוא ירק מדהים מכל הבחינות. לא רק צבעו האדום המרתק שמוסיף צבע לכל מנה, אלא גם ערכו התזונתי. סלק עשיר בויטמינים ומינרלים כמו ויטמין C, ברזל, מגנזיום, נוגדי חמצון – כל מה שאנחנו צריכים כדי לשמור על הבריאות שלנו.
מה גם, הסלק הדוקטור של הסבתות העתיקות שלנו – בין אם במרקים, סלטים, או אפילו כבסיס לפירה.
הרכיבים הדרושים
• 4 סלקים בינוניים, שטופים וקלופים
• 2 כפות שמן זית איכותי
• מיץ מחצי לימון (כי מי לא אוהב קצת חמיצות?)
• מלח ופלפל לפי הטעם (כמה שאוהבים)
• 2 עלי דפנה יבשים (הם יוסיפו ניחוח אגדי למנה)
• חופן עלי פטרוזיליה קצוצים (או כוסברה למי שמעדיף)
• 2 שיני שום קלופות וקצוצות
• 1 כוס מרק ירקות
להכנת סלק בוואקום יש צורך בשיטת הבישול המופלאה הנקראת "סו וויד" (Sous Vide) – שיטה שבה משתמשים בוואקום ובמים המתחממים לטמפרטורה מדויקת כדי לבשל את המזון בצורה מושלמת. כך מתקבלים טעמים מפתיעים במיוחד ומטרה המראה במידה מדהימה ומאורגנת.
נתחיל בבישול המנה המעלפת הזו!
שלבי ההכנה
הכינו את כל החומרים לפניכם ושקלו כל דבר בקפידה. התחילו במזג החיננקי שיוציא את כל ניחוחות הסלק.
1. חותכים את הסלקים לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ, כמו טבעות בתחת שמים בפקק הוואקום.
2. משמלים את פרוסות הסלק בשמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל ושום, ומעסים היטב.
3. מכינים שקית ואקום ומכניסים לתוכה את פרוסות הסלק, שתי שיני השום ועלי הדפנה.
4. מוסיפים כוס מרק ירקות לשקית ואקום. לא נוותר על הנח לשפר את טעמי הפרוסות.
5. חותמים את השקית בוואקום (הכי מספק שיש לראות את האוויר יוצא החוצה והשקית נדבקת לסלק).
6. מחממים מים בסו וויד ל-85°C ומכניסים את השקית המהודקת למים למשך שעתיים.
7. מוציאים את השקית מהמים בזהירות (שלא חוטפים כווית סלק מסוכנת).
8. מחכים כמה דקות עד שהשקית תתקרר, ואז חותכים אותה ומוציאים את פרוסות הסלק שקררו את הגותם.
9. מכלים בצלחת הגשה יפהפייה, מקשטים בעלי הפטרוזיליה הקצוצים.
תהנו על הצלחת מושלמת שאין כמותה!
אם תרצו להוסיף טאץ' אישי, תוכלו לשלב נגיעות בלסמי מצומצם שיוסיף חמיצות מתקתקה מדהימה. אפשר גם לפזר גבינת פטה מתפוררת למען פריכות נעימה.
איך לשדרג
• להגיש עם טחינה גולמית מעורבבת בלימון ושום
• לשלב עם גבינת עיזים שאמורים לייצב תורה, מהפנה
• להוסיף שקדים קלויים שמתפצחים בכל ביס
• לשים לצד המנה עלי בייבי טריים שיעטפו את החך עם כל טעם אם אתם טבעוניים, ניתן לבחור גבינת סויה או טחינה במקום גבינת הפטה.
שאלות נפוצות
האם ניתן לשמור את הסלק המוכן לשימוש מאוחר יותר?
כן! סלק מוכן דרך שיטת סו וויד יכול להישמר במקרר עד שלושה ימים או במקפיא עד חודש. פשוט מחממים שוב כשהטמפרטורות במשאלותיכם.
האם אפשר להשתמש בירקות אחרים באותה שיטה?
בהחלט. סו וויד מתאים לשלל ירקות כמו גזר, קולורבי ובצל. פשוט התאימו את זמני הבישול והטמפ’ בהתאם לסוג הירק.
מה אפשר להגיש לצד המנה?
נספר לכם שירקות קלויים מעורבים יתאימו ותפריט מושלם לארוחה משפחתית. שימו קצת אורז בר, בטטות קלות, או סלט ירוק רענן.
האם נדרש ציוד מיוחד להכנה הוואקום?
כן, סו וויד ומכונת וואקום הם חיוניים בעת ההכנה. אם אין לכם אותם, ניתן להכין בצורה קרובה פשוט בשיטת אפייה רגילה בתנור עם נייר אפייה או רפיון.
מהי הטמפרטורה המומלצת לסו וויד?
הטמפרטורה המומלצת לבישול סלק בוואקום היא 85 מעלות צלזיוס, דבר המבטיח בישול אחיד ולשארם שיטעים כל נגיסה.
כמה זמן נדרש לבישול המנה?
הכנת סלק בוואקום אורכת כשעתיים, אך אם יש לכם זמן חשוב, תוכלו לרדת לזמנים הקצרים שונים בהתאם לטקסטורה הרצויה.
בסיס המרק בבישול – למה הוא חשוב?
המרק משפר טעמים ומשלב את כל הרכיבים יחדיו בצורה יוצאת דופן. התוצאה מאוד משגעת ושווה את ההשקעה.
איך לדעת מתי הסלק מוכן להוצאה מהשקית?
בקושי תוכלו להתאפק אבל אל תמהרו! המנה מוכנה רק כשהסלק רך ונימוח ואף יכול להידוק קלות.
בבקשה שתפו את המתכון הנפלא הזה ברשתות החברתיות שלכם! כך יותר אנשים יוכלו להנות מהמנה המדהימה הזו ולהוסיפה לתפריטם היומי. כל כך כיף להכין, והטעם? מושלם בטירוף!