בואו נגלה מתכון חצ'פורי לעצלנים מושלם וממכר
הריח המושלם של בצק פריך שמשתלב עם גבינות נמסות בתוך מראה של חצ'פורי לעצלנים פשוט עוצר נשימה. לצד כוס קפה וספר טוב, תנו לי לספר לכם איך להכין את המעדן הזה בקלות כך שתרגישו כאילו אתם מבשלים עם סבתא גאורגיאנית.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ולכמה מנות או אנשים המתכון מספיק
○ זמן הכנה: כ-1 שעה.
○ רמת קושי: קליל.
○ מנות: 4-6 אנשים.
נתאר עכשיו איזה חוויה זו להכין חצ'פורי לעצלנים. תחשבו שאתם נכנסים למטבח אחרי יום קשה בעבודה, ורוצים משהו טעים, נמוך במאמץ אבל בהחלט עונה על הקריטריונים של אומנות קולינרית. אז הנה אנחנו מגיעים לרגע המיוחד שמלאים בריח ברור של גבינה חמימה שממלא את האווירה. תדמיינו את הביס הממכר הראשון שמחזיר אתכם לילדות, בדיוק כמו המנה של מתי שהייתי קטן.
הרכיבים הדרושים
– 500 גרם בצק פיצה מוכן
– 300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
– 200 גרם גבינת פטה מפוררת
– 2 ביצים
– 50 גרם חמאה מומסת
– מעט מלח ופלפל שחור גרוס
– 1 כף פטרוזיליה קצוצה לקישוט
ההכנה מתחילה בבחירת הבצק. אם יש בינינו כאלה שמבינים, סטורלינג מהמדף והביתה – בצק פיצה מוכן הוא חבר טוב של מי שמחפש לתפוס את הדרך הקצרה למטבח גאורגי. אבל אם אתם שואלים אותי, כדאי להכין כמה שיותר מהר כי הוא מתמכרים ברגע.
שלבי ההכנה
אז איך אנחנו עושים את זה בדיוק?
הכינו בצק מושלם תוך שעות ספורות
1. מחממים תנור מראש ל-200 מעלות צלזיוס.
2. מוציאים את בצק הפיצה מנייר האפייה, מקררים מעט ומשטחים אותו על מגש אפייה.
3. מערבבים בקערה את הגבינות עם ביצה אחת, מלח ופלפל לפי הטעם.
4. מורחים את תערובת הגבינות על הבצק ומשאירים שוליים ריקים.
5. יוצרים סהרונים מבצק הפיצה כך שתערובת הגבינות נמצאת במרכז.
6. מברישם את הבצק בחמאה מומסת.
7. עושים חור קטן במרכז כל חצ'פורי ושבקלמנותרים הכנסת ביצה נוספת בזהירות.
8. מכניסים לתנור ואופים כ-20-25 דקות, עד שהבצק זהוב והגבינה נמסה ומשגעת.
9. מוצאים מהתנור ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל.
ועכשיו העניין הפשוט והחשוב ביותר – לאכול! ברגע שהחצ'פורי מוכן, לא תצליחו להשתלט על הריח או לעמוד בפני הפיתוי לצלול ישר לתוך הגלים הרכים של בצק וגבינה שחותכים עם טעם מדהים.
תוספות או שדרוגים אפשריים
– אפשר להוסיף תרד טרי לתערובת הגבינות לעוד שכבת טעם ורעננות.
– גרסה טבעונית? פשוט החליפו את הגבינות בגבינות טבעוניות והביצים בתחליפים שמתאימים לכם.
– רוצים חצ'פורי פחות מסורתי? הוסיפו לתערובת הגבינות גם חתיכות בשר מעושן לקצת קראנץ' ובשרניות.
שאלות ותשובות
כמה זמן צריך להכין את החצ'פורי?
זמן ההכנה הכולל הוא כ-1 שעה כולל הזמן בתנור. אבל, תראו, זה כל כך שווה את זה!
האם אפשר להשתמש בבצק ללא גלוטן?
בוודאי! בצק ללא גלוטן עדיין יעבוד בצורה מושלמת. פשוט תבחרו את הבצק האהוב עליכם ואפו בהתאם להוראות על האריזה.
האם אפשר להקפיא את החצ'פורי?
כן, אפשר להקפיא אותו לפני האפייה. פשוט עוטפים היטב בנייר אלומיניום או בניילון נצמד לפני ההקפאה.
האם יש גרסאות שונות לחצ'פורי?
כן, ישנם כמה סוגים כמו חצ'פורי מגורם, חצ'פורי ממולא תרד ומגוון של גבינות שונות.
עם מה הכי טוב להגיש את החצ'פורי?
כוס תה חם או אפילו יין לבן יבש משתלב בצורה מדהימה עם החצ'פורי האוורירי והנמס בפה.
איך יודעים שהבצק מוכן?
כאשר הבצק זהוב והגבינה נמסה בצורה שהבצק עדיין שומר על מוצקותו, אתם יודעים שהחצ'פורי מוכן.
מה עושים אם הגבינה נשפכת החוצה?
לא לדאוג! פשוט תאכלו עם גבינה מסביב – זה עדיין מעלף וטעים לא פחות.
האם אפשר להתאים את המתכון לילדים?
בוודאי. פשוט תכניסו פחות תבלינים ותוסיפו גבינות רכות שילדים אוהבים.
האם צריך לעבוד לפי הזמנים המצוינים במתכון?
כן, מומלץ לשמור על זמני האפייה כדי לוודא שהבצק והגבינות נאפים במידה המושלמת.
מה אפשר לעשות אם הבצק לא גדל כמצופה?
בדקו אם השתמשתם בבצק טרי ולא קפוא עם שמרים פעילים. אם הכל תקין, תנו לו עוד קצת זמן להתפחות.
הנאה מובטחת!
בסיום המתכון, אני מבקש מכם לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהפיץ את המתכון לאנשים האהובים עליכם! כך שכולם יהנו מהמנה האגדית והטיפול הנפלא שתוכלו להעניק במטבח הבית שלכם.