מתכון למוקפץ ירקות ועוף שתכינו ב-15 דקות

מה יותר טוב ממתכון שיכול להפוך כל ארוחה לאירוע מיוחד? כל פעם שאני נזכרת בריח המשגע של מוקפץ ירקות ועוף, עולה בי חיוך נוסטלגי. כשהיינו ילדים, סבתא שלי הייתה מכינה את המתכון האגדי הזה בכל שישי בערב, וזה היה הטעם של הבית.

במילים אחרות, זהו המתכון המושלם בשבילך! מדובר במוקפץ ירקות ועוף – מתכון מדהים, ממכר ומעלף שיגרום לכולם לדבר עליו עוד הרבה אחרי הארוחה. והכי חשוב, המנה הזו משגעת בקשת העצומה של צבעים וטעמים, שמפעילים כל חיישן טעם וחוש שלכם!

זמן הכנת המתכון

• זמן כולל: 40 דקות
• רמת קושי: קל
• מספיק ל-4 מנות נדיבות

מוקפץ ירקות ועוף הוא מסוג המתכונים שכל פעם מצליח להפוך את היום שלכם ליותר שמח. אני מבטיחה לכם, תכינו פעם אחת – וכל המשפחה תבקש את זה שוב ושוב!

הרכיבים הדרושים:

אפשר להתחיל להכין את המנה המדהימה, הרי כמות המרכיבים פה מרשימה במיוחד, אבל כל מרכיב כאן הוא קריטי כדי לקבל את הטעם האגדי של המנה הזו.

• חזה עוף טרי – 400 גרם, חותכים לקוביות קטנות
• שמן זית – 2 כפות, כדי לשמור על בריאות
• שום – 3 שיניים, כתושות היטב
• ג'ינג'ר טרי – כף אחת, מגוררת דק
• גזר – 2 חתוכים לרצועות דקות
• פלפל אדום – 1 חתוך לרצועות
• קישואים – 2 חתוכים לטבעות דקות
• ברוקולי – כוס אחת, פרחים קטנים
• בצל ירוק – 4 יחידות, קצוצים דק
• פטריות שמפיניון – 200 גרם, פרוסות דק
• רוטב סויה – 3 כפות, כדי להקפיץ את הטעמים
• דבש או סילאן – כף אחת, בשביל לבנייה המתוקה
• שמן שומשום – 2 כפיות, להשלמת הטעמים
• שמן חרדל (אופציונלי) – טיפה, למי שאוהב טעמים יותר פיקנטיים
• שומשום קלוי – כף אחת, לקישוט מעל

המתכון מלא בירקות צבעוניים ובריאים. כל ירק שנבחר עשיר בוויטמינים ומינרלים, והעוף מספק חלבון נקי וטעים. המטבח שלכם הולך להפוך לזירת יצירה אמיתית!

שלבי ההכנה:

תפסו את הסכינים והמחבתות, כי אנחנו מוכנים להתחיל את המסע הקולינרי שלנו עם המתכון המשגע של סבתא!

1. מחממים שמן זית במחבת רחבה ומוסיפים את השום והג'ינג'ר.
2. מטגנים קלות עד שהשום והג'ינג'ר מפיצים ריח מעלף.
3. מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים עד שהעוף מזהיב ומשנה צבעו.
4. מוציאים את העוף המוקפץ ושומרים בצד.
5. מוסיפים למחבת את כל הירקות לפי סדר הבישול של כל ירק (קשים כמו גזר ופלפל ראשון, רכים יותר כמו קישואים וברוקולי שני).
6. מקפיצים עד שהירקות מתחילים להתרכך אבל עדיין שומרים על פריכותם.
7. מחזירים את העוף למחבת ומוסיפים את רוטב הסויה, הדבש ושמן השומשום.
8. מקפיצים יחד עד שהכל מתחבר לטעמים נמסים בפה.
9. מפזרים מעל השומשום הקלוי ומקשטים בבצל הירוק הקצוץ.

תוספות ושדרוגים תמיד יכולים להוביל למנה ברמה חדשה. נסו להוסיף אטריות אורז שבושלו מראש, או אפילו חתיכות של אננס בשביל טוויסט מתוק ומיוחד.

לגרסה טבעונית, אפשר לוותר על העוף ולהוסיף טופו חתוך לקוביות. אפשר להשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן בשביל להפוך את המנה לידידותית לצליאקים.

שאלות ותשובות:

כמה זמן נשאר מוקפץ הירקות והעוף טרי במקרר?
המוקפץ יישמר טרי במקרר כ-3 ימים בקופסה אטומה. אני ממליצה לחמם את המנה על מחבת לפני הגשה חוזרת כדי לשמור על פריכות הטעמים.

האם אפשר להחליף את עוף בחזה הודו?
בהחלט! חזה הודו מתאים מושלם למתכון הזה, ואפילו יכול להוסיף טעם חדש ומיוחד למנה.

מה לעשות אם אין לי ג'ינג'ר טרי?
אפשר להשתמש בג'ינג'ר כתוש יבש, אבל הקפידו לשים פחות – כ-חצי כפית. לא תאמינו איך הטעם עדיין נשאר אנרגטי ומרענן!

אפשר להוסיף פירות ים?
תמיד! ניסיתי פעם עם שרימפ וזה היה מעלף. רק תקפידו להוסיף אותם אחרי הירקות כדי שלא יתייבשו.

האם ניתן להכין את המנה הזו בלי גלוטן?
כן, על ידי שימוש ברוטב סויה ללא גלוטן ושינוי המרכיבים בהתאם לצרכים שלכם.

איך אפשר להפוך את המנה הזאת לפיקנטית יותר?
הוסיפו פלפל חריף פרוס דק או טיפת שמן חרדל בזמן טיגון העוף. יתקבלו טעמים חריפים ומרתקים.

אפשר להכין את המנה מראש ולהקפיא?
כן, אך הירקות יאבדו קצת מפריכותם בזמן ההקפאה. אישית, אני ממליצה להקפיץ טרי, זה שווה את ההשקעה במאמץ המינימלי.

מהם הירקות שאפשר להחליף בירקות עונתיים?
כל ירק שתשימו במוקפץ יכול להשתנות לפי העונה. באביב למשל, אספרגוס הוא בחירה נהדרת!

האם ילדים יאהבו את המנה?
מניסיון אישי עם הילדים שלי, המנה הזו היא להיט. אבל אם יש ילדים שמתנגדים לירקות, אפשר להתחכם ולחתוך אותם קטן יותר.

איך אפשר להוסיף עוד מנת חלבון?
אפשר להוסיף אגוזים כמו קשיו קלוי בעדינות. בנוסף לחלבון, תקבלו גם קריספיות מטריפה.

נסו את המתכון, ופנקו את כל המשפחה בארוחה הכי טעימה שיש. אל תשכחו לשתף אותי איך יצא ולשתף את המתכון ברשתות החברתיות. בואו נהפוך את העולם למקום קצת יותר טעים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top