מרק שעועית לבנה הונגרי – המתכון המושלם לחורף

אחד הסיפורים האהובים עליי מילדותי הוא הריח המשגע של מרק שעועית לבנה הונגרי שמתבשל במטבח של סבתא שלי. בכל פעם שהיא הייתה מכינה את הקדרה המדומה הזאת, כל הבית היה מתמלא בניחוח מדהים וחורפי שהיה ממכר את כולנו מחדש. אז בואו נכניס אתכם לעולם מעלף של טעמים עשירים ועומקים בלתי נגמרים עם המתכון הכי טעים שיש למרק שעועית לבנה הונגרי!

זמן הכנת המתכון:

• זמן ההכנה: 45 דקות
• זמן הבישול: 2 שעות
• רמת הקושי: בינונית
• מתאים ל-6 אנשים

הסוד האגדי של המרק הזה טמון בבנייה המושלמת של השכבות והטעמים. המרק הזה עשיר בטעמים ועמוק בצליות, ממש מה שמאפר להם להיחשף במלוא עוצמתם. השעועית הלבנה שלנו עוזרת למנה הזאת להיות לא רק מספקת מבחינת טעם אלא גם מבחינת תחושה. כן, אתם הולכים להתענג על כל כף ממנו.

הרכיבים הדרושים

• 300 גרם שעועית לבנה (מושרת במים למשך הלילה)
• 2 כפות שמן זית
• 1 בצל גדול, קצוץ דק
• 3 שיני שום, מעוכות
• 2 גזרים, קלופים וחתוכים לעיגולים
• 3 גבעולי סלרי, קצוצים
• 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
• 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
• 2 עלי דפנה
• 1 כפית פפריקה מתוקה
• 1 כפית פפריקה חריפה (אופציונלי לאוהבי החריף שביניכם)
• מלח ופלפל לפי הטעם
• 1.5 ליטר ציר ירקות או מים
• פטרוזיליה קצוצה להגשה

ומה לגבי חלופות? יש לנו:
אם אתם טבעונים, אפשר לוותר על הציר העוף ולהשתמש בציר ירקות בלבד.
אפשר גם להוסיף כמה טיפות מיץ לימון לשדרוג טעמים.

אז הנה אנחנו מגיעים לחלק המרתק באמת, שלבי ההכנה! האמת, זה החלק שאני הכי אוהב – לראות איך כל המרכיבים מתחברים יחדיו ויוצרים משהו אגדי.

שלבי ההכנה

תמיד חשוב להתחיל במחשבה ובהבנה של מה שעתיד לבוא. הנה הם, שלבי הכנת המרק המדהים שלנו:

1. נחמם שמן זית בסיר גדול על אש בינונית.
2. נוסיף את הבצל הקצוץ.

ריח הבצל המתבשל הוא גירוי נעים לאף, מבשר על התחלה טעימה.

3. נטגן את הבצל עד שיהפוך שקוף.
4. נוסיף את השום ונמשיך לטגן עוד דקה.
5. נכניס את הגזר, הסלרי והפלפל האדום לסיר ונבשל הכל יחד כ-10 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך.
6. נניח את השעועית המושרת בסיר ונערבב הכל בעדינות.
7. נוסיף את הפפריקה המתוקה ואת הפפריקה החריפה (אם השתמשתם), ונמשיך לבשל כ-2 דקות, כדי לאפשר לטעמים לחדור.
8. נוסיף את תפוחי האדמה, עלי הדפנה והציר הירקות.
9. נביא את המרק לרתיחה ולאחר מכן ננמיך את האש ונבשל על אש קטנה למשך שעה וחצי עד שעתיים, עד שהשעועית נהיית רכה.
10. נסיר את עלי הדפנה ונוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.

השלב הזה תמיד ממלא את הבית בריח כל כך מזמין, שבטוח יגרום למשפחה או לחברים לבוא לבדוק מה המטרד.

11. נכבה את האש ונניח את המרק להתקרר מעט.
12. נגיש את המרק עם פטרוזיליה קצוצה מעליו ומעט מיץ לימון לפי הטעם.

ולפני שתצאו למטבח להתנסות, יש לנו כמה תוספות ושדרוגים שאפשר לשלב במנה המהממת הזו:

תוספות או שדרוגים אפשריים:

• תוספת של קבנוס חתוך לפרוסות דקיקות יעשיר את המרק בעומק טעמים נוסף.
• הוספת עלים ירוקים כמו תרד או כרוב תקבל את פני הבריאים שביניכם.
• תבלינים נוספים כמו כמון או זרעי כוסברה יקפיצו את הטעמים לרמות חדשות.
• לחם שחום וטרי לצד המרק יהפוך את המנה למושלמת לארוחה מלאה ומשביעה.

ועכשיו, כמה שאלות ותשובות שיעזרו לכם להבין יותר טוב את תהליך ההכנה ואיך לשפר את התוצאה הסופית:

שאלות ותשובות:

כמה זמן לשמור את השעועית במים?
בהמלצה שלי, יש להשרות את השעועית למשך הלילה, כלומר לפחות 8-10 שעות. זה עוזר לה לרכך ולהכין אותה לבישול.

האם אפשר להשתמש בשעועית משומרת?
כן, ניתן להשתמש בשעועית משומרת, אבל יש להקפיד לשטוף אותה היטב כדי להיפטר מהנוזלים השימורים. כמו כן, זמן הבישול יתקצר משמעותית.

איך ניתן להפוך את המרק לחריף יותר?
למי שאוהבים חריף, אני ממליץ להוסיף פפריקה חריפה או פלפל צ'ילי קצוץ דק בשלב הוספת התבלינים.

איזה ירקות נוספים אפשר להוסיף למרק?
ניתן להוסיף כרובית, קישוא או דלעת כדי להעשיר את הטעמים ואת המנה.

איך ניתן לשמור את המרק למאוחר יותר?
המרק נשמר נהדר בקירור עד 3 ימים בקופסה סגורה. אפשר גם להקפיא אותו לחודשיים!

האם אפשר להפוך את המרק לטבעוני?
בהחלט, מומלץ להשתמש בציר ירקות במקום ציר עוף ולוותר על תוספות בשר אם קיימות.

מה לעשות אם המרק יצא דליל מדי?
אפשר להוסיף עוד שעועית או להמשיך לבשל את המרק על אש קטנה, כך שנוזלים יתאדו ותתקבל מרקם סמיך יותר.

האם חשוב לקלוף את הירקות?
קליפת הירקות תורמת המון לטעם ולמרקם של המרק. עם זאת, אם הירקות אינם טריים מאוד או אם אתם מעדיפים מרקם חלק יותר, אפשר לקלוף.

איזה תוספת הכי מתאימה להגיש ליד המרק?
לחם טרי ושחום או קרקרים פריכים הם בחירה מושלמת. אפילו אפשר להכין כמה לקשט את המרק בשמן זית ואילו מלח גס.

האם אפשר להוסיף בשר למרק?
כן, מי שאוהבים לבשל עם בשר יכולים להוסיף קוביות עוף או חלקי שוקיים כדי להוסיף טעם עשיר ומלא יותר.

אז מה אתם חושבים על המתכון המדהים הזה? אם אהבתם, אני מזמין אתכם לשתף אותו עם כל מי שאתם רוצים לעשות לו הפתעה מעלפת! ספרו לנו איך יצא ומה היו השדרוגים שלכם! לחיי מרקים חורפיים ומשגעים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top