מוקפץ ירקות עם נודלס מתכון מהיר וטעים

מוקפץ ירקות עם נודלס הכי טעים שיש בעולם הוא רעיון שמתחיל כשאנו סוחבים את הפסטה האגדי על גבי טוסקנה, אך עם טוויסט אסייתי מקסים ונגיעה ממכרת של סבתא שידעה לעשות פלאים במטבח. מדובר במנה שמעלפת חושים, ממלאת מזרן של טעמים, ובאה באהבה לכל המשפחה. זהו סיפור על מסע של טעמים וניחוחות שישארו איתנו לנצח.

זמן הכנת המתכון

• סה"כ זמן: 40 דקות
• רמת קושי: קל
• מנות: 4-6 אנשים

אם יש משהו שכולנו אוהבים, זה מנה של נודלס מוקפץ. הלב מתרחב מיד כשחושבים על קרשוק של ירקות מוקפצים, נודלסים אווריריים שמתערבבים בשלמות עם רוטב מדהים – ובמיוחד אם זהו מתכון משפחתי שנמס ברוך ממשפחתית לאנושות. לא משנה אם הכנתם את המתכון אתמול, או אם זו הפעם הראשונה שלכם – המנה תהיה פשוט משגעת, הדגמה מושלמת למטבח ירוק ובריא עם כל הוויטמינים החשובים שכולנו צריכים.

הרכיבים הדרושים

• 200 גרם נודלס ביצה או נודלס מאורז
• שלוש גזרים מגודרים דקים
• שני פלפלים (אדום וצהוב) חתוכים לרצועות דק
• בצל בינוני חתוך לחצאים ומאוחר לקוביות דקות
• כוס פטריות פרוסות דק
• בוק צ'וי או כל ירוק אחר קט
• שלוש כפות סויה
• שתיים כפות שמן שומשום
• כף שמן קנולה או שמן חמניות לטיגון
• כף סוכר או סוכר חום (להדגיש את הטעם)
• כף שום מגורד למעד קדימה
• כף ג'ינג'ר מגורד טרי (נותן ענבים מופלאים)

עברתם על רכיבים כאלה? אדוח רק מצחיק – כי זאת רק ההתחלה!

שלבי ההכנה

אם יש רגע שווה במיוחד בבישול זה השלב בו הכול מתחבר יחד למנה מהממת ומאוחדת בלב ובטעם, ולכן כדאי להתכונן להנות מהתהליך:

מערבבים את הרוטב: לוקחים את השום, הג'ינג'ר, הסויה ושמן השומשום ומשחררים אותם על כל העלים. לעבור לערבב זו חוויה מדהימה בפני עצמה.

מרתיחים נודלס: ממביאים סיר גדול עם מי מלח לרתיחה ומבשלים את הנודלס לפי ההוראות שעל האריזה. מושכם את החום, סוחטים היטב ומניחים בצד.

טיגון: מחממים שמן קנולה במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שהבצל משתנה לצבע זהוב שקוף ומתחיל להזהיב מעט.

מוסיפים את הפטריות והגזרים: בטיגון קל, עד שהירקות מכרים ומכסים את כל הבית בניחוח מדהים.

לבסוף, מוסיפים את הפלפל החתוך ואת הבוק צ'וי: מקפיצים בערבלנות טבעית עם כף עץ.

מוסיפים את הרוטב ומערבבים: זה הזמן האגדי בו הכל מתחבר – כל הטעמים נכנסים לקערה אחת ומקבלים את החום.

מכניסים את הנודלס: מערבבים אותם בתוך המחבת עם הירקות והרוטב, עד שהם סופגים את כל הטעמיים הנפלאים.

טיפים ממני: כל מתכון ניתן לשדרג עם קצת שמש יצירתית והשראה מהמטבח שלכם.

מרכיבים חלופיים לגרסאות שונות

טבעוני? אין בעיה
בקלות מחליפים את רוטב הסויה ברוטב סויה טבעוני, ושמים טופו במקום הביצים

אפשר לתת למנה זו טוויסטר נוסף ולהוסיפ כבר בקפיצה הבאה שלכם מרקדים שקר והוספת ירוקים נוספים כמו עלי תרד

שאלות ותשובות

מאין הגיע המתכון הזה?
המתכון הזה ביסודו הוא מוקפץ אסייתי, אך מרכיבים שונים הפכו אותו לאוניברסלי ומפתיע.

כמה זמן ניתן לשמור את הנודלס המוקפץ?
הנודלס נשארים במיטבם כשלושה ימים במקרר בכלי אטום.

מהם המרכיבים הבסיסיים בהכנת מוקפץ?
הביסיים הם: ירקות חתוכים, נודלס או אורז, רוטב סויה וכל רוטב בהתאם לטעם.

אפשר להשתמש ברכיבים אחרים?
כמובן! אפשר להוסיף חלקי עוף, דגיגים, טופו, לשחק עם הירקות ולהוסיף עשבי תיבול כמו בזיליקום או כוסברה.

איך כדאי להגיש את המוקפץ?
אפשר להגיש לבד בקערה עמוקה, או עם צד של מטבלים ולחם שום. הכל תלוי בטעם האישי שלכן.

מההאם אפשר לגוון עם סוגי הרטבים?
בוודאי! במקום רוטב סויה אפשר לנסות רוטב טאמארי גליאן, או רוטבים אחרים כמו רוטב אדום מתוק.

האם אפשר להשתמש בנודלס כוסמת?
כן! זה גם בריא ומזרן דל גליאן.

האם הנודלס יכולים להיות ללא גלוטן?
נודלס של כוסמת או אורז הם ללא גלוטן ומתכישים נפלא לנסיונות ללא גלוטן.

האם הילדים אוהבים את המנה הזו?
בטוח! הם מכנים את המנה "שערות קסם עם צבעים" – ונהנים מכל ביס.

האם אפשר להוסיף שדרוגים נוספים?
אשפר להוסיף אגוזים, חמאת בוטנים, אבקת שומשום ולחת לציפורן של טעמים נוספים.

המתכון שלנו הגיע לסיומו, ואני מזמין אתכם לשתף אותו עם כל המשפחה והחברים! תפרגנו לשאר השפים באתר, ותנו לכולם להנות ממנת המלכה המקפצת מהמטבח שלנו עד לסלון שלכם. כאן אתם מועפים לחוויה שבמקלחת הריחנית של הירקות המוקפצים והנודלס הנמס בפה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top