מה אם היינו אומרים לכם שיש לכם סיכוי להכין לחם טחינה טבעוני מדהים ששובר את כל הסטריאוטיפים על לחם פשוט ורגיל? לחם כזה שיעשה מעלף את כל האורחים שלכם וישגע אתכם בגרסתו הייחודית והבריאה! לחם שאינו רק טעים אלא גם צפוף בריאות, ללא גלוטן, דל בפחמימות, כל כך ממכר עד שאתם תמצאו את עצמכם מתכוננים לו בשביל כל ארוחה ותזכרו בו שנים אחרי שתטעמו ממנו. נשמע כמו פנטזיה, נכון? ובכן, הגיע הזמן לגלות את הסוד ללחם הכי טעים שיש, שמי שיודע להכין אותו הופך לאגדה בפני עצמו.
זמן הכנת המתכון
• 45 דקות
• רמת קושי: קל
• מספיק לכ-6 פרוסות
זה נשמע לא ממש אמיתי, אבל תנו לנו להוכיח לכם שזה אפשרי. עם כמה רכיבים פשוטים וכמה שלבים קלילים וידידותיים, נלמד אתכם איך להכין לחם טחינה טבעוני שהוא גם נימוח, גם מרענן וגם פשוט מושלם. איך כמו כל אמא או סבתא הטובים שמתכוננים לאירוע משפחתי תמיד יודעים לספק את הפריטים האידיאליים ביותר, גם אתם תהיו לשפים של הבית.
הרכיבים הדרושים
לעולם לא תניחו כמה קל להכין את זה:
• 250 גרם טחינה גולמית איכותית (לא נוזלית מדי)
• 4 ביצי פשתן (מחליפים ביצים רגילות בתערובת של זרעי פשתן ומים)
• 2 כפיות מיץ לימון (שיהיה מרענן!)
• 1 כפית סודה לשתייה
• קמצוץ מלח
• 1/4 כוס דבש תמרים (או כל ממתיק טבעוני אחר)
• 1/2 כוס מים
שלבי ההכנה
הנה מה שצריך לעשות:
1.ראשית, נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס
2.בעוד התנור מתחמם, ניקח קערה גדולה ונשלב בה את הביצי פשתן, טחינה, מיץ לימון, סודה לשתייה ומלח
3.נוסיף את המים והדבש התמרים ונערבב היטב עד שנקבל תערובת חלקה
4.נשמן תבנית אפייה בגודל המתאים לתנור
5.נשפוך את התערובת לתוך התבנית ונחליק מעט את העליון כדי להיות בטוחים שהכל חלק
6.נאפה בתנור שחומם מראש למשך כ-30 עד 35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי
7.נוציא את הלחם מהתנור ונניח לו להתקרר במשך כמה דקות לפני שנחתוך אותו לפרוסות
היופי בלחם הזה הוא שהשלבים פשוטים ומוכנים במהירות! אפילו אותו נועם של סבתא שכשירה לכם זכורות יוכלו לבצע את זה.
מרכיבים חלופיים ופניות נוספות
כמובן, אם אתם רוצים לשדרג את המתכון. נסו להשתמש בסירופ אגבה במקום דבש תמרים אם אתם אוהבים טעמים יותר מתוקים, או אפילו סירופ מייפל.
מעוניינים בגרסה ללא גלוטן? פשוט וותרו על גלוטן, כי במתכון זה אין גלוטן בכל מקרה!
רוצים להפוך את הלחם לממולא בחלבונים? הוסיפו כף מחית חלבון צמחי לקערת המרכיבים.
ומוזר אתה כמה דמיון וגיוון אלה יכולים לשדרג את הלחם. דמיינו את הטעמים המגוונים של אגוזים, שקדים או גרעיני חמנייה. או שקית תערובת זרעים מעל! אנשי הסדר המוחלטים יופתעו בנות טעמים של התבלינים האהובים עליכם – אולי קצת שבי, קימל או פתיתי שום.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בביצים רגילות במקום ביצי פשתן?
כן, בהחלט. אתם יכולים להשתמש ב-4 ביצים רגילות אם אתם לא טבעונים. הביצים יעבדו גם מעולה.
האם אפשר להחליף את הדבש תמרים במתכון?
כן, ניתן להחליף את הדבש תמרים בסירופ מייפל, סירופ אגבה או כל ממתיק טבעי אחר שאתם אוהבים.
האם אפשר להוסיף תוספות ללחם הטחינה?
כמובן! ניתן להוסיף אגוזים, שומשום, גרעיני חמנייה ואפילו פתיתי שום מעל.
כמה זמן הלחם נשמר טוב מחוץ למקרר?
הלחם נשמר בצורה הטובה ביותר לשבוע אם שומרים אותו בקופסה אטומה במקרר.
האם אפשר להקפיא את הלחם?
כן, ניתן להקפיא את הלחם עד חודשיים בשקית אטומה. כדי לשמור עליו טרי, הפשרו אותו במקרר ולא בטמפרטורת חדר.
מה הייחודיות של הלחם הזה?
לחם הטחינה הזה ללא גלוטן, דל פחמימות, טבעוני ובריא! וגם מאוד טעים ומשגע!
מה מחליף בעיות רגישות לצליאק?
כאמור, המתכון הזה כבר מתאים לרגישים לגלוטן. אין שום דאגה.
האם אפשר להשתמש בטחינה רגילה מהסופר?
כן, אבל חשוב לבדוק שהטחינה היא טהורה ולא מכילה חומרים נוספים.
איך הטעם של הלחם הזה?
הוא מאוד עדין ומתקרב לטעם של לחם חיטה רגיל, עם טיפה של טעם אגוזי מהטחינה.
איך אפשר לשבור את הטחינה?
אפשר להוסיף בעדינות קצת מים חמים לתוך הצנצנת ולנער בעדינות.
ועכשיו תזכרו, כל הסוד מדבר בלחמניה הזאת – היא לא סתם לחמניה, היא לחם לחם טחינה מעליפה! מוזמנים לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהפיץ את האהבה לחם טחינה טבעוני מושלם!