**המתכון שישגע אתכם: חזה אווז עם זיגוג תפוזים ודבש**
מי שמכיר אותי יודע כמה שאני אוהב אוכל. ומי שמכיר את המטבח שלנו יודע שחזה אווז זה פשוט מאכל אגדי שאנחנו לא יכולים לומר לו "לא". הוא כל כך מושלם שהחלטתי לשתף את המתכון המיוחד הזה איתכם. תתכוננו – מדובר במנה המדהימה, ממכרת, ללקק את האצבעות ובטוח שתשאיר רושם בלתי נשכח על כל מי שטועם אותה.
זמן הכנת המתכון
– זמן כולל: שעה וחצי
– רמת קושי: בינונית
– מתאים ל-4 אנשים
חזה אווז הוא לא רק מנה יוקרתית, אלא גם מחזה מרהיב שממלא את המטבח בריח מדהים ומעלף בזמן שהוא מתבשל. תוסיפו לזה זיגוג תפוזים ודבש, וקיבלתם ארוחה ברמה אחרת לגמרי. המנה הזאת כל כך מגניבה שהיא מתאימה גם לארוחת חג משפחתית או לערב רומנטי מתפתי. ובינינו, היא אפילו יותר טעימה כשמכינים אותה עם סיפור רקע טוב.
הרכיבים הדרושים
– 2 חתיכות חזה אווז, כל חתיכה כ-250 גרם
– 3 כפות דבש טבעי
– קליפה מגוררת ומיץ מסל תפוזים
– 2 כפות סויה דלת נתרן
– 2 כפות שמן זית מעולה
– 2 שיני שום קצוצות היטב
– מלח ים ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
– 1/2 כוס מרק עוף איכותי
– עלים מצריים לקישוט (אופציונלי)
ולמי שמעדיף גרסה טבעונית, אפשר להשתמש בטופו קשה במקום חזה אווז וזיגוג מייפל במקום דבש! ולחובבי המתכונים ללא גלוטן, פשוט להחליף סויה דלת נתרן ברוטב תמיר בלעדי גלוטן.
שלבי ההכנה
לפני שניגש למנה עצמה, קחו רגע והתארגנו. כדאי להכין את כל הרכיבים מראש שיהיה לכם קל להתנהל ומתוקתק.
1. חורצים בעדינות את שכבת השומן של חזה האווז בעזרת סכין חדה, יוצרים צורת ריבועים קטנה כדי שהזיגוג יחדור טוב יותר.
2. מתבלים במלח ים ופלפל שחור גרוס על שני הצדדים של חתיכות האווז ומניחים בצד.
3. בינתיים, על מחבת כבדה מחממים שמן זית מעל חום גבוה ומניחים את חזה האווז עם העור כלפי מטה.
4. מטגנים עד שהשומן מתמוסס והעור הופך לקריספי – זה יקח כ-5 דקות.
5. הופכים ומטגנים בצד השני כ-2-3 דקות נוספות. עוטפים בנייר אלומיניום לשמירת החום.
6. באותה מחבת מחממים את הדבש עד שהתמוסס.
7. מוסיפים את קליפת התפוז והסויה, ומבשלים מספר דקות כדי שהטעמים יתעצמו.
8. מכניסים את מיץ התפוזים, מרק עוף ושום קצוץ, ממשיכים לבשל על חום נמוך עד שהרוטב מסמיך.
9. מחזירים את נתחי האווז למחבת יחד עם זיגוג הדבש-תפוזים ומבשלים עוד מספר דקות מכל צד.
10. מגישים חם, עם זיגוג תפוזים בלתי נשכח וריח משגע מעל – פשוט נמס בפה.
כמה חשוב זה להסב את תשומת הלב לרוטב. הרוטב הקרמליזציה שלו נותן תחושה חמימה ומתוקה שמשלימה את הטעמים העשירים של חזה האווז בצורה הכי אגדה שיש. אפשר להוסיף קישוט עלים מצריים למראה יוצא דופן. גם נגיעת גרגרי מלח ים יכולה להקפיץ את המנה לגובה נוסף, תרתי משמע.
שאלות ותשובות
האם אפשר להחליף את חזה האווז בבשר אחר?
בהחלט! אפשר להשתמש בחזה עוף או אפילו בטופו לגרסה טבעונית. הטעמים של הזיגוג יהיו מהממים בכל מקרה.
האם אפשר להכין את המנה בגריל?
גם כן. אפשר להתחיל במחבת כדי להתחיל את התהליך ולסיים בגריל להוספת טעם מעושן מטריף.
מה אפשר להגיש לצד חזה האווז?
פירה תפוחי אדמה עשיר נימוח או ירקות קלויים בתנור ישתלבו בצורה מושלמת. אפשר גם סלט קליל ומרענן לשבור את הכבדות.
כמה זמן ניתן לשמור חזה אווז אחרי ההכנה?
ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים, אבל הכי טעים לאכול טרי ועסיסי.
האם ניתן להכין את הזיגוג מראש?
בטח! אפשר להכין את הזיגוג ולשמור במקרר עד שעתיים לפני השימוש. רק שתתחממו אותו קלות לפני שהוספיתם אל המנה.
מה עושים אם אין מיץ תפוזים טרי?
אפשר להשתמש במיץ תפוזים ממותק במקום, אבל זה ישנה מעט את טעמים. טרי תמיד עדיף.
איך לדעת שהחזה אווז מוכן מבפנים?
חזה אווז מוכן כאשר הוא מעט ורוד במרכז, אבל לא דם. טמפרטורה פנימית מומלצת היא 65 מעלות צלזיוס.
מה הטמפרטורה האידיאלית לבשל בו חזה אווז?
הכי טוב לבשל בחום גבוה בהתחלה להפוך את העור לקריספי, ואז לבשל בעדינות עם הרוטב.
האם אפשר להוסיף תבלינים נוספים?
כמובן! אפשר להוסיף ג'ינג'ר מגורד, צ'ילי קצוץ ללכת על קו יותר פיקנטי.
איך ניתן לשדרג את המנה עוד?
אפשר להוסיף גם גרגרי אשכולית בתוספת הזיגוג להעצמת המתיקות. ״שדרוגים קטנים מאודי כאלה עושים את ההבדל!
אם נהניתם מהמתכון ואתם מרגישים שהוא יעשה פלאים בטעמו על שולחן החג שלכם, שתפו אותו עם חברים ברשתות החברתיות. אנחנו תמיד אוהבים לשמוע את התגובות שלכם ולעודד אתכם להמשיך להכיר ולשתף מתכונים טעימים ומשמחים!