הסוד של עוגת שוקולד צ'יפס קרין גורן נחשף

לילה אחד, בדיוק כשאתם עוטפים את היום הארוך בשמיכה חמה, קופץ לכם זיכרון עגלגל ומפנק מהילדות: עוגת שוקולד צ'יפס מושלמת. האורחים שלכם לא ישכחו את הטעם הזה, וגם אתם לא.

זמן הכנת המתכון

– 45 דקות

רמת קושי

– בינונית

לכמה אנשים המתכון מספיק

– 10-12 מנות

זוהי עוגת שוקולד צ'יפס שמזכירה לנו ימים פשוטים יותר. יש בה את השוקולד הממכר, המרקם הנמס בפה והעניין שכל אחד מאיתנו אוהב – שוקולד צ'יפס בכל ביס. היא עוגת חלומות של קרין גורן, שידעה היטב איך להוציא ממנו את המיטב. מדהים איך שכל ניחוח של העוגה שהיא מכינה מחזיר אותנו לזיכרונות מתוקים של ילדות.

עכשיו, נתחיל במסע הזה. למה? כי החיים קצרים מדי בשביל לא לאפות עוגה מעולה, מעלפת, ושתגרום לנו ללקק את האצבעות. כבר מזילים ריר? בואו נתחיל.

הרכיבים הדרושים

* 250 גרם חמאה רכה (ניתן להשתמש במרגרינה לגרסה פרווה)
* 1 כוס סוכר חום כהה
* 1 כוס סוכר לבן
* 2 ביצים גדולות
* 1 כפית תמצית וניל אמיתי (לא תחליף!)
* 3 כוסות קמח (אפשר לבחור קמח ללא גלוטן לגרסה ללא גלוטן)
* 1 כפית אבקת סודה לשתייה
* 1 כפית מלח
* 2 כוסות שוקולד צ'יפס איכותיים (שחור או חלב – על פי בחירתכם)
* 1 כוס אגוזי מלך קצוצים (לא חובה, אבל מעניק קראנץ' מענג)

קל להכין את העוגה, עם הכלים שברשותנו. בואו נראים למה אני מתכוון.

שלבי ההכנה

מערבבים יחד בקערה חמאה וסוגי סוכר עד שמתקבלת תערובת קרמית.

מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב, ומפנקים עם וניל בנדיבות.

בקערה שנייה, מערבבים קמח, סודה לשתייה ומלח.

מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הרכה בהדרגה, ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.

מוסיפים שוקולד צ'יפס ואגוזי מלך – כל מי שמעוניין בשכבה נוספת של קראנץ' כבר התמכר.

שופכים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות לכ-25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש, אך קינוחים רכים.

נותנים לעוגה להתקרר לפני שחותכים אותה לכוכבים קטנים של אושר.

תאמינו לי, זה תענוג בל יתאר שיגרום להמיס כל עצב בלבם.

העוגה מוכנה, אז מה נעשה עכשיו? בואו נשדרג אותה אפילו יותר. אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל בצד, לפזר קצת אבקת סוכר או להוסיף למעלה מעדן שוקולד חלב.

שאלות ותשובות

כמה זמן העוגה יכולה להישאר טרייה?
העוגה יכולה להישמר במקרר למספר ימים טובים, ואם שומרים אותה בקופסה אטומה היא תשאר כמו שזה עתה נאפתה.

האם אפשר להפחית את כמות הסוכר בעוגה?
כן, אפשר להפחית קצת מכמות הסוכר. אני ממליץ לצמצם בכוס אחת – עדיין תהנו מחוויה מתוקה.

מה יכול לקרות אם משתמשים בשוקולד צ'יפס חלב במקום בשחור?
השוקולד בצ'יפס חלב מתמוססים מהר יותר ויוצרים יותר משחים בעוגה, במקום להתפזר. שניהם מעולים, תלוי בטעמכם.

האם העוגה יכולה להיות קפואה?
בהחלט! אני ממליץ לעטוף אותה היטב בנייר אפייה ולשמור במקפיא. ככה תהיה לכם פינוק חלומי בכל רגע שתצטרכו.

האם חובה להשתמש באגוזי מלך?
לא חובה, אבל אגוזי מלך מוסיפים טעם וקראנץ' מיוחד. ניתן להחליף באגוזים אחרים או להשמיט אותם לגמרי.

האם אפשר להמיר את החמאה בשמן?
לא הייתי ממליץ, כי החמאה מעניקה למרקם ולא יודענו לה באופן מושלם.

איך עושים את העוגה טבעונית?
קל! החליפו את החמאה במרגרינה טבעונית, את הביצים בתחליף ביצים להקרמה, ואת השוקולד והוניל לוודא שאין בהם מוצרים מהחי.

מה אם אין לי סוכר חום?
אפשר להשתמש בעוד כוס סוכר לבן. הסוכר החום מעניק לעוגה לחות נוספת, אבל זה עדיין יהיה טעים.

האם ניתן להוסיף שוקולד מומס לתערובת?
בהחלט כן! זה יוסיף נדבך נוסף של טעמי שוקולד מעודן.

האם ניתן להוסיף פירות יבשים לעוגה?
כן, אפשר להוסיף חתיכות קטנות של צימוקים, חמוציות או כל פרי יבש שאוהבים.

אני מאמין שהעוגה הזו תפתח לכם את הדלתות לנוסטלגיה ותעורר זיכרונות מתוקים. שתפו את המתכון, נהנו והפיצו לשאר האוהבים שלכם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top