הסוד לקובה במיה מושלמת – כך תכינו בבית!

האם אי פעם מצאתם את עצמכם מפנטזים על מנה מהמטבח הארצישראלי, אבל משהו שבאמת ישגע את כל מי שטועם אותה? משהו מושלם גם ליום חורפי כשאתם מחפשים חום ביתי? ובכן, קובה במיה זו המנה שאתם חייבים לנסות! זו מנה כל כך עשירה בטעמים, כל כך מעלפת ומדהימה, שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניה. וכדי שהחוויה תהיה מושלמת, אנחנו רוצים לשתף אתכם במתכון שמקפל בתוכו את כל הרגעים הטובים של המטבח הביתי.

זמן הכנת המתכון

• סה"כ זמן: 2.5 שעות
• רמת קושי: בינוני
• מספיק לכ- 6 מנות

קובה במיה הוא מאכל מסורתי ובעיקרון נחשב מנה חמה ומנחמת. הקובה העשוי מבצק סולת עדין ונימוח, ממולא בבשר מתובל ושוחה ברוטב אדום עז ומתובל עם במיה רכה וממש ללקק את האצבעות. המנה הממכרת הזו היא תשובה מושלמת לערבי חורף קרירים או לימי שישי חמים כשהכל מוצף בריחות מדהימים של אוכל של אמא או סבתא.

הרכיבים הדרושים

– 500 גרם סולת
– 200 גרם בשר טחון (אפשר לבחור בשר בקר או כבש, תלוי בהעדפות אישיות)
– 1 בצל בינוני, קצוץ דק
– 2 כוסות במיה טרייה או קפואה
– 3 עגבניות בשלות, מקולפות וקצוצות דק
– 2 כפות רסק עגבניות
– 3 כוסות מים
– מלח ופלפל לפי הטעם
– 1 כף פפריקה מתוקה
– 1 כף כמון
– מיץ מלימון 1
– עלים מכ- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה

כמו שאתם רואים, אלו מרכיבים פשוטים וזמינים יחסית, ואתם יכולים למצוא אותם בכל סופר או שוק קרוב. וכעת, נעבור לשלב הבא: הכנת הבמיה והקובה.

שלבי ההכנה

לפני שנתחיל, חשוב לזכור שההכנה דורשת קצת סבלנות, אבל התוצאה המדהימה בהחלט שווה את ההשקעה!

– לשים את הסולת בקערה גדולה מאוד ולהוסיף מעט מלח
– שופכים מעל את המים בהדרגה ומתחילים לערבב. משתמשים בכף עץ עד שהמים נספגים וסופגת היטב בלונדינית.
– מכסים את הקערה ומשאירים לנוח כחצי שעה.
– בינתיים, מטגנים את הבצל עד שהוא נעשה זהוב ומוסיפים אליו את הבשר הטחון.
– מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וכמון ומטגנים עד שהבשר מוכן.
– כעת נפנה להמסת הרסק בבצל והוספת העגבניות. מבשלים כ-5 דקות עד שהעגבניות מתרככות.
– ממשיכים לרוטב – מוסיפים את הבמיה ומבשלים עוד כ-10 דקות עד לריכוך הבמיה.
– בזמן שהרוטב מתבשל, נתחיל בהכנת הכדורי הקובה. לוקחים מהבצק הקטן עם הידיים השקועות במעט מים, ודוחסים לתוכו מעט מהבשר המוקפץ.
– ממשיכים להכין את הכדורים ומסדרים אותם בקערה.
– כאשר הבמיה מוכנה, מוסיפים לכדורי הקובה בעדינות.
– מבשלים עוד 30 דקות נוספות עד שהכדורים מתבשלים במלא הרוטב ונהיים נימוחים.
– וטא דה! יש לכם את הקובה במיה הכי טעים שיש, ממש לצלחת שלכם!

בשלב הזה, המנה שלכם כבר כמעט מוכנה. קחו לכם דקות ספורות לנוח על הספה, הריחים המתפזרים בבית יעוררו את כל החושים.
אהה, כן, ומה לגבי רוטב?
הרוטב של הבמיה – כיוון שיש אפשרות להוסיף חריפות לרוטב באמצעות פלפל חריף לפי הטעם האישי שלכם אז אני ממליץ לחשוב פעמיים על הכיוון שבו תלכו כי הילדים באנרגיות חריפות עלולים לשגע!

תוספות אפשריות

הקובה במיה היא כבר מנה עשירה, אבל אם תרצו לשדרג אותה, הנה כמה רעיונות:

• הוספת גרגרי חומוס לרוטב תעניק מרקם נוסף ומליחות מעודנת.
• הוספת משמשים מיובשים למילוי הבשר – ישדרג ויתן מתיקות מעניינת.
• אם אתם עמיתים לטבעונות, אפשר להמיר את הבשר בעדשים.
• ניתן להוסיף אל הרוטב כמה קישואים או חצילים. זוהי תוספת נהדרת.

הכנת הסלט בשילוב עם הקובה במיה: סלט ירקות טרי לצד המנה הזו רק יוסיף לרעננות ומבניות.

שאלות ותשובות

כמה זמן שומר הקובה במקרר?
הקובה יכול להחזיק במקרר עד שלושה ימים בלבד. שימו לב שהבמיה יכולה להתרכך יותר במשך הזמן.

האם אפשר להקפיא את הקובה?
בהחלט! אפשר להקפיא את הקובה המוגמר בקופסה אטומה ולחמם במיקרוגל או בסיר על אש קטנה שמגיעים לרתיחה. זה בדיוק מה שאמא שלי עושה בכל שבת.

אפשר להחליף את הסולת בקמח אחר?
אפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל, אבל זה ישנה את המרקם לגמרי.

מהן התבלינים החיוניים ביותר למתכון?
בפפריקה המתוקה והכמון. הם אלו שמעניקים את הטעמים החזקים והייחודיים של המנה.

מה עושים אם המילוי מתייבש?
אם המילוי של הבשר מתייבש, תוסיפו מעט מים או מעט שמן זית ותחממו לבקשה.

הבמיה תהיה לא מבושלת מספיק?
לא לדאוג! אם התייבשה, כדאי לשים לשעה עד שעה וחצי בתוך סיר הרותח.

האם ילדים יאהבו מנה כזו?
בהחלט, עובדת! ילדים אוהבים במיוחד אם אפשר להפוך לקצת מתוק ע"י הוספת מעט תמצית רימונים לרוטב.

מה אפשר לשים בנוסף כקישוט לצלחת?
לימון פרוס דווקא יפה, ערמה קטנה של הפטרוזיליה הקצוצה ושלוח עלים עם האורז המלבן שנסדר.

האם ניתן להשתמש במי קרח להכנת הבצק?
מומלץ! זה ייתן מרקם יותר קטיפתי.

איך אפשר לגרום למנה לעשות בלב כל כך?
האהבה היא הקסם! תביאו את חוםכם ואהבתכם סערה למנה – הסבלנות והקפדה על הפרטים הקטנים.

אז חברים, עלו על המטבח והכינו לעצמכם ולאהוביכם את הקובה במיה הכי טעים שיש. אני מבטיח לכם שזה יהיה ממכר ומשגע כמו בסיפורים של סבתא. אם אהבתם את המתכון הזה, תשתפו אותו עם חברים ומשפחה ברשתות החברתיות ותזכרו שתמיד יש משהו מרגש במגע ביתי.

תבלו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top