האם אי פעם טעמתם משהו שמשגע את החושים? פאני פורי זה בדיוק המנה הזו! בואו נדבר על אחד הממתקים האגדים והאהובים בעולם האוכל ההודי. הפאני פורי, המוכר גם כ“פאני טיקה” או “גביה פורי”, הוא נשנוש קטן ומדהים, מלא בטעמים, צבעים וריחות שממכרים את כל מי שטועם בו. המנה הזו, שמשלבת את הקריספיות של הפוריט עם מילוי טעים ורטוב, תגרום לכם לרצות ללקק את האצבעות. היא קרובה לליבם של רבים, ולכל אחד יש את הגרסה האישית שלו, מה שעושה אותה למנה מושלמת לאירועים, מפגשים משפחתיים או אפילו סתם ערב בבית. הפאני פורי הוא שילוב טעים ומעלף, שמבטיח שלא תפסיקו לחייך בכל Bite!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ומספר מנות
– **זמן הכנה:** 40 דקות
– **רמת קושי:** בינוני
– **מספר מנות:** 6 מנות
הרכיבים הדרושים
נעבור עכשיו למרכיבים הנפלאים שיבנו את המילוי המדהים הזה, ונתחיל לצלול לתוך ההכנה! ככל שנבחר מרכיבים איכותיים יותר, כך הסיפור ייתפר לנו טוב יותר על הצלחת.
– 300 גרם של חומוס מבושל
– 2 תפוחי אדמה בישול קלויים, מרוסקים
– ½ כוס בצל קצוץ
– 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
– 2 כפות כוסברה קצוצה
– 2 כפות פירות רימונים (לגעת בנגיעים החמוצים שהם חוויה בפני עצמה)
– 1-2 כפות מיץ לימון
– מלח לטעם
– ½ כפית כמון טחון
– ½ כפית פפריקה מתוקה
– פאני פורי מוכן לרכישה
המרכיבים כל כך מגוונים, הם מעניקים לנו אפשרויות נוספות להוסיף ולא פריז, כמו לגרום לכל הנוכחים לאהוב את הגרסה שלכם. ניכנס לסוד הקסם של הפאני פורי: לאור כל החמצמצות והמרקמים השונים, תבחינו שהסודמת לשדרוג שיטה עוד ממתיקים, בדיוק כמו בצימוקים או מלפפונים חמוצים. תנו לדמיון שלכם למלא את המחסן!
שלבי ההכנה
אחרי שצברנו את כל החומרים, הגענו לשלב המרגש: ההכנה עצמה! הולכים ללמוד איך לשלב כל טעם וליצור קסם.
1. נתחיל בלזרוק את החומוס המבושל לקערה גדולה.
2. נוסיף את תפוחי האדמה המרוסקים ונערבב היטב עד שהתערובת מתאחדת.
3. נקצוץ את הבצל, הג'ינג'ר והכוסברה ונסיף אותם לתערובת.
4. נוסיף את הרימונים הטריים כדי להעניק קיץ לנחמה שלנו.
5. נשפוך פנימה את מיץ הלימון, המלח, הכמון והפפריקה, נערבב שוב.
6. נאסוף את התערובת לכדורים קטנים, בגודל דובדבן – אם לא הלכו לכם על המילוי, הקפדנו על התמצקות!
7. נכין את הפאני פורי, ונמלא כל פורי עד שיתמלא היטב.
8. למי שאוהב את היכולת לשדרג את הפאני פורי: הוסיפו מעט יוגורט מעל, או רוטב צ'אטני חריף, והמנה כבר כאן!
מתכון מעולה שיגרום לכם להתאהב בכל Bite הוא היתרוןשלנו!
שדרוגים ואפשרויות
לאחר שעשינו את המילוי שלהם, יש עוד המון דרכים לשדרג את הפאני פורי שלמדנו להכין!
– להוסיף פרוסות של אגסים או תפוחים – בשביל טעם מתוק ונפלא.
– להכין רוטב תמר/תמרים, לגרסה יותר מזרחית ומתקתקה.
– שימוש במילוים שונים – כמו תערובת טונה עם גזר קצוץ.
– עבור גרסה טבעונית, ניתן להשמיט את יוגורט הבננה וללכת על שמן זית.
אם תרצו להרגיש באוויר מידי ובאותו הסגנון עם המגע המיוחד שלהם שונה!
שאלות ותשובות
מהו המילוי הכי קלאסי לפאני פורי?
מילוי קלאסי הוא בעיקר חומוס ותפוחי אדמה, אך כל אחד יכול להוסיף על פי טעמו האישי.
האם ניתן להכין פאני פורי ללא גלוטן?
כן! פשוט השתמשו בחומרים ללא גלוטן בפאני פורי, כמו קמח תפו”א.
באיזו דרך ניתן לשדרג את הרוטב?
תוספת של נענע ורכיבים כמו יוגורט עם גזר קצוץ.
מתי כדאי להגיש את הפאני פורי?
למכונת ערבים, חגים, מפגשים משפחתיים או סתם כאשר רוצים להתפנק!
באמצעות מה ניתן למלא את הפאני פורי?
כל מה שתרצו! חומוס, קטניות, ירקות – הגבול הוא הדמיון.
כיצד מאחסנים את המילוי?
כדאי לשמור במקרר בקופסה סגורה.
מהו הטעם הייחודי של הפאני פורי?
השילוב של מרקמים שונים – הקראנצ’ים והמרקמים הרכים כולם יחד יוצרים ניסיון טעימה ייחודי.
האם כדאי לאכול אותם חמים או קרים?
פאני פורי הכי טעימים חמים, לאחר שהמילוי קר, זה טעים אף יותר!
מהו הסוד להצלחה?
כל רכיב מוסיף לנשנוש, ואתם יודעים את הסוד: ללב, עם חיוך ואהבה!
מה אפשר לשתף עם הפאני פורי?
שימו בצד רטבים נוספים – יש גם המון אופציות חריפים שלא תרצו לפספס!
מומלץ!! תשתפו את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה, כדי שגם הם יחוו את החוויה המדהימה של הפאני פורי ויתלהבו ממנה כמו שאתם. אם תחליטו לנסות את המתכון הזה, תהיו בטוחים שזהו אחד מהדברים הכי טובים שתעשו!