המנה הזאת עומדת לפתוח לכם את השבת או כל יום חגיגה מחדש. הרי בורקס פטריות זה לא סתם מאפה, זה שילוב מדהים של טעמים שעושים כבוד למטבח שלנו ולזיכרונות מסבתא. איך נוכל לסרב לארוחה כזאת מושלמת? קריספי מבחוץ, רך ונימוח מבפנים, ומעל לכל – פשוט ממכר. כשמבשלים עם אהבה, התוצאה באמת מעלפת.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות המתכון מספיק
• סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
• רמת קושי: בינונית
• מספיק לכ- 8 מנות
הרכיבים הדרושים
בורקס פטריות זה מתכון שיש לו נוסטלגיה. הפטריות נוסעות על ענן של בצק, גרעיני מצד אחד, מפוצץ בטעמים מצד שני. אז מה אנחנו צריכים בעצם?
• 450 גרם בצק עלים (מופשר)
• 200 גרם פטריות שמפיניון טריות (או פטריות פורטובלו, אם בא לכם להשקיע)
• 1 בצל בינוני (קצוץ דק)
• 2 שיני שום (כתושות)
• 2 כפות שמן זית
• 1 כף חמאה
• חצי כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
• כוס גבינת מוצרלה מגוררת
• מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
• קורט אגוז מוסקט (אופציונאלי, אבל יודעים איך סבתא הייתה נאנחת בנחת כל פעם שהיא הייתה מוסיפה את זה)
• 1 ביצה טרופה (למרוח על הבצק)
• מעט קמח לפיזור על המשטח
שלבי ההכנה
לפני שמתחילים, בואו נדבר קצת על המתכון הקסום הזה. הבורקס הוא בעצם מאפה עתיק יומין שמלווה את המטבח שלנו לאורך הדורות. זהו מאפה שמתפשט בניחוחו בכל פינה בבית ומעיר את הרגשות הישנים של אוכל של אמא וסבתא.
בואו נתעלם מכל הקשיים ונתחיל להכין את הבורקס שהכי טעים שיש. נכניס פנימה מעט הומור ונזכור תמיד שהדרך לא פחות חשובה מהתוצאה – לכן אם קצת נשרף או נשפך, קחו את זה בקלות. בואו נתחיל.
1. מתחילים עם חימום התנור ל-200 מעלות צלזיוס. זהו אחד הטיפים החשובים כדי לקבל את הבצק קריספי והזהוב הזה שתמיד מדמיינים.
2. עכשיו לטיפול בפרחים הקטנים שלנו – הפטריות. קוצצים אותן דק-דק. דרך אגב, אם תמיד רציתם לדעת למה פטריות מתכווצות כשהן מתבשלות, זה בגלל שהן מכילות הרבה מים.
3. מחממים שמן זית עם חמאה במחבת גדולה על חום בינוני. שילוב שמן וחמאה נותן לנו את הטעם המושלם ואת הארומה המעלפת.
4. מטגנים את הבצל והשום עד שהבצל נהפך לשקוף. אל תשכחו לערבב כל הזמן כי מה שנקרא, שום שרוף זה פשע קולינרי.
5. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן משחררות את כל הנוזלים שלהן ומצמצמות. מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט אם רוצים.
6. מכבים את האש ונותנים לתערובת להתקרר.
7. מפזרים מעט קמח על המשטח ומרדדים את בצק העלים לעובי של כ-3-4 מ"מ. חתכו את הבצק לריבועים בגודל של כ-10 ס"מ * 10 ס"מ.
8. מניחים כף מהתערובת בכל ריבוע בצק. מוסיפים פרמז'ן ומוצרלה מעל.
9. סוגרים את הריבועים לצורת משולשים ולוחצים היטב על השוליים עם מזלג כדי לדאוג שהשוליים יהיו סגורים היטב.
10. מעבירים את הבורקסים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים ביצה טרופה מעל כדי לקבל גוון זהוב ויפהפה.
11. אופים בתנור שחומם מראש כ-20-25 דקות או עד שהבורקסים זהובים ומשחררים ניחוחות משגעים.
רכיבים חלופיים
לא מעוניינים בגבינות? רוצים בורקס טבעוני? אפשר להמיר את הגבינות בתחליפים טבעוניים כמו גבינה טבעונית קשיו.
אם אתם מחפשים גרסה בריאה יותר, מומלץ להשתמש בקמח מלא לבצק עלים ואפילו אפשר להוסיף ירקות נוספים כמו תרד.
תוספות ושדרוגים
אפשר להוסיף ירקות נוספים כמו פלפל אדום קצוץ דק או תרד מטוגן.
לחובבי הבשר, ניתן להוסיף מעט בשר טחון לתערובת הפטריות. זה יעניק לבורקס טאץ' מיוחד ומפנק.
אם רוצים להקפיץ את הטעמים, נסו להוסיף גבינות עזים כמו רוקפור. זו טוויסט שבאמת ישדרג את המתכון.
ואם בא לכם בורקסים קטנים לנשנוש מהיר, פשוט חתכו את הבצק לריבועים קטנים יותר והקטינו את כמות המילוי בהתאם.
שאלות ותשובות
אפשר להקפיא את הבורקס לפני האפייה?
בהחלט! אפשר להכין את הבורקסים ולהקפיאם לפני האפייה. כשרוצים להגיש פשוט מפשירים ואופים כרגיל.
כמה זמן הבורקסים מחזיקים לאחר האפייה?
הבורקסים יכולים להחזיק במקרר עד 3 ימים. כדאי לחמם אותם בתנור לפני ההגשה כדי לשמר את הקריספיות.
אפשר להמיר את הפטריות למשהו אחר?
כן, בטח! אפשר להחליף את הפטריות במלית של תרד וגבינה בולגרית.
איזה סוג של בצק מומלץ?
בצק עלים מוכן מהחנות יעשה את העבודה, אבל אם אתם ממש רוצים להשקיע – בצק עלים ביתי זו חוויה מדהימה בפני עצמה.
אפשר להוסיף תבלינים נוספים?
כן, תוכלו להוסיף תבלינים כמו פפריקה מתוקה או חריפה, טימין או רוזמרין. הכל לפי הטעמים שלכם!
מה עושים כדי שהשוליים יהיו סגורים היטב?
חשוב ללחוץ היטב עם מזלג על השוליים לאחר הסגירה. אפשר גם להבריש מעט מים או ביצה טרופה על השוליים לפני הסגירה.
הבצק שלי לא זהוב, מה עשיתי לא נכון?
יכול להיות שלא הברשתם מספיק ביצה טרופה על הבצק, או שהתנור שלכם לא היה חם מספיק. שימו לב לחימום התנור מראש.
יש טכניקת רידוד מיוחדת לבצק עלים?
מומלץ לרדד את הבצק בעדינות כך שלא יישבר. קמחו את המשטח והבצק כדי למנוע הידבקות.
אפשר להכין את הבורקסים ללא גלוטן?
כמובן. יש כיום בצקי עלים ללא גלוטן בחנויות, הכינו את המתכון כרגיל עם בצק כזה.
איך מחממים את הבורקס שוב?
כדי לשמור על הקריספיות, מומלץ לחמם את הבורקסים בתנור ולא במיקרוגל. זה ייקח כמה דקות בלבד.
אז הנה סיימנו, אני ממש מקווה שתהנו מהמתכון ושתכינו אותו שוב ושוב! אם אהבתם, שתפו את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות ותייצרו את אהבת הבורקס נכון עכשיו. בתיאבון!