מתכון לארטיק בננה מדהים!
בואו נדמיין רגע את הסיטואציה: יום חם בקיץ, השמש קופחת, ואתם יושבים בחוץ עם חברים או משפחה. פתאום, אחד החברים שולף ארטיק בננה שהכין לאחרונה, וכל העיניים מתחילות לנצנץ מרוב אימפולסיביות. הוא מציע לקחת ביס, והביס הזה מתגלגל לכם בפה, מענג, קריר ומזכיר את הילדות. אתם מבינים שאתם לא יכולים להפסיק – זה פשוט טיפול מושלם בימים החמים. והאמת? את הממתקים האלה אפשר להכין בקלות ותוך מספר דקות בלבד.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן קירור: 4 שעות
- רמת קושי: קל
- מנות: 6-8 ארטיקים
הרכיבים הדרושים
חשוב לציין שהארטיק הזה לא רק שהוא מדהים אלא גם מהווה פתרון בריא ומזין לימים החמים. המתכון הזה הוא אחד מהאוצרות של אמא, שדאגה תמיד שיהיה לנו מתוק ובריא בו זמנית. אז הנה מה שצריך:
- 4 בננות בשלות גדולות
- ½ כוס (120 מ"ל) חלב קוקוס (לגרסה טבעונית אפשר להשתמש בחלב שקדים)
- 2 כפות דחוסות של דבש או סירופ מייפל (לגרסה טבעונית ניתן לדלג על השימוש בדבש)
- ¼ כוס (40 גרם) שוקולד מריר קצוץ (אופציה: שוקולד חלב או שוקולד ללא סוכר)
- ½ כוס (60 גרם) אגוזי לוז קצוצים (או אגוזים אחרים על פי בחירתכם)
- קמצוץ קינמון לתוספת טעם (לא חובה)
עכשיו, אם אתם רוצים לשדרג את המתכון, אתם יכולים להוסיף גם תוספות כמו פירות יער מגובשים, פקאנים קלויים, או אפילו גרגרי גויבה אם אתם רוצים לתת טוויסט.
שלבי ההכנה
הכנת הארטיקים הללו היא פשוטה ונעימה, ממש כמו חווית הקיץ עצמה.
- אבל לפני שמתחילים, חשוב לקלף את הבננות ולחתוך אותן לחתיכות קטנות.
- לשמן את הבלנדר ולהעביר לתוכו את הבננות, חלב הקוקוס ודבש.
- לטחון הכל עד שהמרקם ייראה כאילו אתם מקבלים גלידה מהחנות – סמיך, קרמי ומעלף.
- בהמשך, אם תרצו, אפשר להוסיף קינמון כדי להעניק טעם נפלא.
- למלא את התערובת שהתקבלה בכוסות קטנות ולהניח מקלות של ארטיק במרכז כל כוס.
- להעביר את הכוסות למקפיא למשך 4 שעות לפחות, או עד שהארטיקים קפואים לחלוטין.
- כאשר אתם מוכנים, להמיס את השוקולד לכמה שניות במיקרוגל, לערבב עד שהוא נמס לחלוטין.
- להוציא את הארטיקים בכוסות מהקפאה ולצלול כל אחד לתוך השוקולד המומס.
- לפזר מעל את קציפות האגוזים ולאחר מכן להחזיר להקפאה ל-15 דקות נוספות.
קיבלתם לא רק ארטיק – אתם מקבלים חוויה קיצית של פלאים! עכשיו כשתהיתם איך מכינים את הקסם הזה, אני בטוח שתחזרו על זה שוב ושוב.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן שאפשרות השדרוגים היא אינסופית – אפשר לשלב תוספות שונות כמו שוקולד לבן או חלב מרגישים קינוח מתוק במיוחד. פירות כמו תותים או פסיפלורה יכולים לתת טוויסט של אקזוטיות.
לכל ציבור האוכלים טבעוניים שבכם, אני ממליץ על חלב סויה או חלב בקנאביס. תוכלו גם לשדרג את הארטיק עם מבחר פירות טריים שיכולים להתפרסם בליבכם – אגסים, דובדבנים או גרגרי יער.
שאלות ותשובות על המתכון
איך אדע שהבננות שלי בשלות טוב לתהליך ההכנה?
שימו לב, בננות צריכות להיות רכות, עם כתמים כהים וחן שבולט בהם.
האם אפשר להכין את הארטיק מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הכל יום קודם או אפילו לשמור במקפיא למשך שבועיים.
שוקולד צלוי – הוא חייב להיות מריר?
לא, אתם יכולים להשתמש בשוקולד חלב, מריר, או אפילו שוקולד נטול סוכר אם אתם רוצים לשמור על דיאטה.
האם אפשר להשאיר את הארטיקים מחוץ למקפיא?
אחרי שהארטיקים קפויים, אני ממליץ לשמור אותם במקפיא עד שמגיע הזמן להגיש אותם.
האם יש לי אפשרות לצפות את הארטיקים אחרי שהכנסתי להם שוקולד?
בהחלט! אפשר להוסיף קקאו לדחוס טעם נוסף או אפילו פזרי קוקוס רוויים מעל לפני הקפאה, ועל כך תודו לי אחר כך!
אם אני רוצה שהארטיקים יהיו פחות מתוקים, מה עלי לעשות?
צמצמו את כמות הדבש או השתמשו בחלב קוקוס עם מתיקות פחותה.
האם אפשר לשלב טעמים נוספים כמו תמציות?
כמובן! תמצית וניל או תמצית מנטה ישדרגו את החוויה.
האם ניתן לשמור את הארטיקים במקפיא לזמן ארוך?
כן, הארטיקים יכולים להישאר עד חודש במקפיא אם הם ממולאים טוב.
מה אני יכול לעשות אם אין לי מקלות ארטיק?
אם אין מקלות, תוכלו להשתמש בכפות חד-פעמיות או פשוט לשים מיכלים קטנים ולכסות עם מכסה.
האם ילדיי יאהבו את הארטיקים הללו?
באופן אישי, אני יכול לומר בשמחה, ילדים בהחלט מתמכרים לטעם המדהים והמרשים של הארטיקים!
אחרי כל ההסבר הזה, אתם חייבים לנסות את המתכון המושלם הזה, כי זה ברור – כל ביס הוא חוויה עשירה. אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם, כי כשטעים, חייבים לשתף!