איך להכין פידלוט ביתי בצורה פשוטה וטעימה

מה שמעלף בפידלוט? ריח המפנה לרחובות מדהימים!

אין דבר יותר משגע ממנה שתיתן לכל אחד – ואפילו לכל צמח בתבלינים – להרגיש את עצמו במטבח של סבתא. פידלוט הוא אחד מאותם מתכונים עשירים בכל טוב, שיגרמו לכם לעזוב את החופשה בטרקים, ולשמוח כאילו זכיתם בלוטו. דמיינו שאתם טועמים בתה של סבתא, כשכל נגיסה מגיעה עם נגיעה של נוסטלגיה שממלאת אתכם באושר. הפידלוט שלנו בעבודת יד יכול להיות דל פחמימות, וכך נכן משחקים את המשחק של האוכל הבריא, אך תוך כדי טעמים אגדייים שגם יגרמו לכם ללקק את האצבעות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

• זמן הכנה: 30 דקות
• רמת קושי: קלה
• מכיל כ-4 מנות

הרכיבים הדרושים

פידלוט הוא בעצם חגיגה של טעמים, צבעים ומרקמים. הנוכחות של רכיבים טריים ואיכותיים היא קריטית להצלחת הפידלוט. להלן רכיבי המתכון:

• 400 גרם קמח חומוס
• 200 מ"ל מים
• 1 כפית כורכום
• 1 כפית מלח
• 50 מ"ל שמן זית
• 200 גרם ירקות חתוכים (גזר, קישוא, תפו’ אדמה)
• 100 גרם פטריות מטוגנות
• חופן כוסברה קצוצה

**שדרוגים**:
הפידלוט יכול להשתדרג בעזרת גבינות שונות, תוכלו להוסיף מוצרלה נימוחה או אפילו פרמזן למי שאוהב את הגבינות. ניתן גם לשדרג עם רטבים שונים כמו רוטב עגב tomatoes או אפילו רוטב סויה להענקת טוויסט אסייתי.

שלבי ההכנה

1. ממלאים קערה עם קמח חומוס, מוסיפים מים, כורכום ומלח.
2. מקציפים היטב עד שהתערובת אחידה וללא גושים.
3. נותנים לתערובת לנוח כחצי שעה.
4. מחממים מחבת עם שמן זית על חום בינוני.
5. כשהשמן חם, יוצקים רבע מהתערובת למחבת ומפשטים אותה לשכבה דקה.
6. מבשלים כ-5 דקות מכל צד עד שהפידלוט מתייצב ומתקבל גוון זהוב.
7. חותכים את הירקות לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית עד שהופכים לרכים.
8. מגישים את הפידלוט עם הירקות המטוגנים והכוסברה הקצוצה מעל.

אחרי שהכנתם את הפידלוט הראשון, אתם בוודאי תמצאו את עצמכם מתמכרים למומחיות הזו.

**מרכיבים חלופיים**:
אם אתם מחפשים גרסה ללא גלוטן, נשתמש בקמח תפו”א או קמח מצה. כמו כן, אתם יכולים להפוך את המתכון לטבעוני על ידי שימוש בשמן קוקוס במקום שמן זית.

שדרוגים אפשריים

מדהים איך כמה תוספות יכולות לשדרג את הפידלוט שלנו. ניתן להוסיף גבינת פטה מפוררת או לביבות בטטה לצד הפידלוט, וכך להגיש מנות נוספות לשולחן. אל תשכחו לרוטב – רוטב טחינה עם לימון, שום וזעתר יכול להעניק טוויסט מקסים.

שאלות ותשובות

איך שומר?>
פידלוט שומר היטב במקרר עד שלושה ימים, וכמובן, ניתן גם לחמם אותו במיקרוגל או על מחבת.

האם אפשר להקפיא?>
בוודאי! הכינו כמות כפולה והקפיאו בשקיות אטומות. כשבא לכם, פשוט חימום לזה נימוח בפה.

אפשר לשנות רכיבים?
בהחלט! אתם יכולים לשלב ירקות אחרים בהתאם לעונה. ברוקולי, פלפלים או תפו”א מרוסק הם בחירות מצוינות.

מה מתאים כתוספת?
לצד הפידלוט תוכלו להגיש סלט ירקות קצוץ דק עם רטבים על בסיס טחינה, וזה ישדרג כל ארוחה.

האם זה מתאים לטבעונים?
כמובן! עם קמח חומוס ושמן צמחי, מדובר במנה טבעונית לחלוטין.

איך אני יודע שהפידלוט מוכן?
אם הצבע שלו זהוב ויפה, זה סימן מצוין. הפידלוט צריך להיות פריך מהחוץ ורך מבפנים.

עלות המנה הזאת?
בעיקרון מדובר במתכון זול, ניתן ליצור מנגד מספר מנות ולגרום לכיף אמיתי בסעודה משפחתית.

האם אפשר להוסיף תבלינים נוספים?
כמובן! פפריקה, כמון או אפילו קמצוץ של קינמון יכולים להוסיף טעמים חדשים מדהימים.

איך תוכלו לשדרגו את המנה?
למשל על ידי הוספת צהרים ממולאים בפידלוט יחד עם חומוס רענן בצד!

כיצד מגישים את הפידלוט?
הכי טוב להגיש את הפידלוט חם, ולטפח עם רוטב שולי ללקק את האצבעות.

אז קדימה, אל תהססו! שתפו את המתכון עם חברים ובני משפחה. הם ייהנו ויבקשו שוב ושוב להכין את הפידלוט הזה. בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top