רוקי רואד: המתכון האגדי שיעשה לכם את היום!
מי לא אוהב לנשנש משהו מתוק כשמגיע הלילה? והכי טוב – מה אם יהיה משהו שגם יביא עימו זכרונות ילדות נפלאים? ובכן, בדיוק בשביל זה אני רוצה לשתף אתכם במתכון מדהים להכנת רוקי רואד, אחת מהעוגיות הכי ממכרות שתמצאו אי פעם. המתכון שלנו ישלב טעמים מושלמים של שוקולד, מרשמלו ואגוזים בסטייל משגע. אז בואו נתחיל בהרפתקה קולינרית שמבטיחה להיות מעלפת!
זמן הכנת המתכון
◉ סה"כ זמן: שעה וחצי
◉ רמת קושי: בינונית
◉ מספיק לכמות: כ-20 עד 25 מנות
רוקי רואד הוא אחד המתכונים הקלאסיים של עוגיות שמביאים עימם זכרון של ימות הילדות. נסו לדמיין את ההרגשה של קוביית שוקולד רכה שמתמוססת בפה עם חתיכות קטנות של מרשמלו ואגוזים קראנצ'יים. המנה הזו לא רק מושלמת לכל אירוע, אלא גם מחזירה אותנו בזמן לאותם ימים קסומים אצל סבתא.
הרכיבים הדרושים
לפני שניגש לשלבי ההכנה, חשוב שנבין מה אנחנו צריכים כדי להכין את הרוקי רואד הכי טעים שיש:
◉ 400 גרם שוקולד מריר, איכותי שאוהבים
◉ 100 גרם חמאה רכה
◉ 200 גרם מרשמלו קטן (אפשר להשתמש באלו הלבנים הקטנים או לחתוך גדולים לחתיכות קטנות)
◉ 150 גרם אגוזי מלך קצוצים (אפשר להחליף בפקאן או אגוזים שאתם אוהבים)
◉ 150 גרם עוגיות פתי בר מפוררות
◉ 80 גרם אגוזי לוז קלויים
◉ 1 כף דבש או סירופ מייפל (לתוספת מתיקות)
לפני שנמשיך, אשתף אתכם בטיפ ששמעתי אצל אחת מאמהות הפורום השכונתי: אם אתם רוצים להוסיף טוויסט עונתי, נסו להכניס חתיכות קטנות של קרמל מלוח או פירות מיובשים כמו חמוציות או דובדבנים מיובשים.
שלבי ההכנה
לפני שניכנס לפרטים, נשמח שתכינו את כל הרכיבים מראש ותקפידו על השלבים, כדי שתקבלו תוצאה מושלמת וממכרת באמת.
1. המיסו את השוקולד והחמאה בקערת זכוכית מעל אדים (באן-מארי) או במיקרוגל בפולסים קצרים (20-30 שניות כל פעם).
2. ערבבו את השוקולד והחמאה המומסת עד שהמסה חלקה ונעימה למגע (בלי גושים!).
3. הוסיפו לתערובת השוקולד את הדבש או סירופ המייפל, וערבבו היטב עד לקבלת מסה אחידה ומתוקה.
4. במקביל, הכניסו את המרשמלו, האגוזים הקצוצים ועוגיות הפתי בר לקערה גדולה (זה הזמן להוסיף גם פירות מיובשים אם בחרתם בכך).
5. שופכים את תערובת השוקולד המומסת לתוך הקערה עם המרכיבים היבשים וערבבו בעדינות עד שהכל מצופה בשוקולד.
6. הכינו תבנית מרובעת בגודל כ-20 ס"מ, רפדו אותה בנייר אפייה ושפכו את התערובת פנימה. היה מי שסיפרה לי שהיא משתמשת בתבניות סיליקון קטנות לצורות משגעות – רעיון משגע!
7. הדקו את התערובת בעזרת גב כף כך שתהיה אחידה ושווה בגובהה.
8. הכניסו למקרר למשך מינימום שעה, עד שהרוקי רואד מתקשים ונעשים נוחים לחיתוך.
9. כאשר התערובת התקשחה והתייצבה, הוציאו מהתבנית וחתכו לריבועים (בערך בגודל 5 על 5 ס"מ, או כפי שתעדיפו).
10. בשלב הסופי, אם תרצו, ניתן לפזר אבקת קקאו או אבקת סוכר מעל – כמו בסיפורי האגדות, רק שזה יוסיף קצת יופי וטעם.
הרוקי רואד שלכם מוכן לנסיון הראשון! עכשיו הגיע הזמן להתפנק ולטעום את כל הטוב הזה. לאורך השנים, יצא לי לנסות לא מעט גרסאות למתכון הזה, וכל פעם אני מופתע מחדש כמה שהוא ממכר ומשגע.
שדרוגים ותוספות אפשריות
ברור שאפשר לגוון ולהתאים את הרוקי רואד לפי טעמכם האישי או לפי המרכיבים הזמינים:
◉ רוצים גרסה טבעונית? אין בעיה! ניתן להשתמש בשוקולד מריר טבעוני ובחמאה טבעונית, ולהחליף את המרשמלו במרשמלו טבעוני.
◉ רוצים גרסה ללא גלוטן? השתמשו בעוגיות פתי בר ללא גלוטן.
◉ אוהבים ממתקים? ניתן להוסיף חתיכות קטנות של סוכריות צבעוניות, כפתורי שוקולד או אפילו עדשים צבעוניות.
שאלות ותשובות
מהי השיטה הכי טובה להמיס שוקולד בלי לשרוף אותו?
השיטה שלי היא להשתמש בבאן-מארי. כלומר, קערת זכוכית מעל סיר עם מים רותחים אבל מבלי שהקערה תיגע במים. יש לערבב בעדינות. אם בזמן קצר תשימו לב שהתערובת לא נוזלית דייה, אפשר לשים חזרה ולהוסיף קצת חמאה לערבוב נוסף.
האם יש תחליף למרשמלו?
בהחלט! אם לא אוהבים מרשמלו או מעדיפים לעשות גרסה פחות מתוקה, אפשר להחליף בשבבי קוקוס או קרם קוקוס מיובש. יספק גם מרקם וגם טעם נהדרים.
כיצד אפשר לוודא שהרוקי רואד לא יתפרק בזמן החתכה?
הסוד הוא לקרר את התערובת היטב לפני החיתוך. אחרי שמקררים, אפשר להשתמש בסכין חדה מאוד ולטבול אותה במים חמים מידי פעם – זה עוזר לחתוך בצורה שווה ונקייה.
כמה זמן הרוקי רואד נשמר וכיצד לשמור אותו?
ברוקי רואד שלו מתגשש אפשר לשמור במקרר בקופסה אטומה כשלושה שבועות. אם רוצים לשמור זמן ארוך יותר, אפשר גם להקפיא לחודשים ספורים. רק כדאי לזכור להוציא מהמקרר כמה דקות לפני ההגשה לטמפרטורת החדר.
מה לעשות אם התערובת נוזלית מדי?
אם התערובת נוזלית, אפשר להוסיף עוד קצת עוגיות פתי בר, או לצנן במקרר למשך זמן ארוך יותר. זה בדרך כלל יפתור את הבעיה.
מה השיטה הכי טובה לקצוץ אגוזים?
אני אישית אוהב להשתמש במעבד מזון בזריקות קלות – כך הם נמעכים באופן שווה ולא יותר מדי קטנים. לניקוי, אשתמש במעט שמן בכדי לאסוף את השאריות בקלות.
האם אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום בשוקולד מריר?
אפשר, כמובן! אבל חשוב לציין שהטעם של הרוקי רואד יהיה יותר מתוק ופחות עמוס בטעם השוקולד המרוכז. זו בהחלט אופציה טעימה שמומלצת לילדים.
האם החמאה חייבת להיות רכה?
מאוד מומלץ. חמאה רכה מתמזגת יותר קל עם השוקולד ונוצרת תערובת חלקה ומושלמת. אם משתמשים בחמאה קשה, ייתכן שקשה יהיה לערבב וליצור אחידות.
איזה סוג של עוגיות מתאים לפתי בר במתכון הזה?
עוגיות "דייג'סטיב" האנגליות גם מתאימות נהדר, אבל כל עוגיה פשוטה ופציחה תתאים. אפשר אפילו לנסות ביסקוויט תוצרת בית.
איך יודעים שהרוקי רואד מוכן למאכל?
הכי חשוב להמתין עד שהתערובת מתקשה טיפה במקרר. כשמרגישים שהיא יציבה מספיק להחזק בידיים, היא מוכנה למאכל.
אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם – מי יודע, אולי תמצאו את עצמכם מכינים אותו שוב ושוב בהזדמנויות שונות, כי כשהות גבור, לא נשארים אדישים!
מקווה שתיהנו מהמתכון המשגע והאגדי הזה!