רוטב יוגורט לסלט שיקפיץ כל ארוחה בריאה

דמיינו את עצמכם יושבים בשמש הנעימה של אחר צהריים אביבי, באווירה כפרית וריח טרי של ירק באוויר. אנחנו הולכים להכין רוטב יוגורט לסלט שמרענן ומפנק כל ביס, משדרג את כל הסלט לרמה של סלט גורמה הבית, והכי חשוב – בריא ודל פחמימות! אז תחזיקו חזק, כי בעוד רגע תגלו את הרוטב הממכר והמדהים הזה שיגרום לכם ללקק את האצבעות ולרצות להכין אותו שוב ושוב.

זמן הכנה, רמת קושי, וכמות המנות

• זמן הכנה: 10 דקות
• רמת קושי: קל
• כמות מנות: מספיק ל-4-6 אנשים (תלוי עד כמה אתם מגרבים את הרוטב!)

בואו נתחיל עם קצת סיפור קטן על הרוטב. בתור מי שגדלה בבית מלא אהבה לאוכל, למדתי מהר מאוד שהרוטב הנכון יכול להפוך כל סלט למושלם. והפעם, עם רוטב יוגורט זה, אנחנו נשדרג כל סלט, אפילו את הכי פשוט ויומיום, לסלט שמזכיר לנו את אלה של סבתות ואמהות שלנו – כל ביס הוא חוויה של טעמים שיכולה לעורר רגשות וזיכרונות ילדות מתוקים.

השילוב של היוגורט הקרמי והעשיר עם המיץ הלימון החמוץ והקצת ברוטב שלנו יעניק לסלט תחושה מרעננת וקלילה. תוסיפו כמה עשבי תיבול טריים ומשגעים וזה כבר רוטב אגדי באמת.

הרכיבים הדרושים

• 250 מ"ל יוגורט טבעי, עדיף יווני (למקרים בהם רוצים קראמיות יוצאת דופן)
• 2 כפות שמן זית איכותי (עבור הערך הבריאותי והטעם הנהדר)
• מיץ מחצי לימון טרי (הנה, מקבלים את הויטמין C רק מגיע אליכם בסלט!)
• כפית חרדל דיז'ון (נותן את הטוויסט הנחוץ ברוטב)
• 2 שיני שום קטנות כתושות (אוהבים שום? תשימו אפילו יותר.)
• חופן פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
• חופן שמיר טרי קצוץ דק (רעננות במיוחד)
• מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

ועכשיו לתוספים שלנו: זה הזמן לשחק בטעמים! רוצים רוטב ללא לקטוז? השתמשו ביוגורט סויה או קוקוס. מעדיפים מוצר מסוים? אל תהינו לנסות חמאה מזוקקת, זה יעניק לרוטב ניחוח מעלף.

שלבי ההכנה

כל הרוטב הנפלא הזה שלנו מתחיל בכמה שלבים פשוטים וקצרים. אז קדימה, נתחיל לעבוד!

1. שתפסו קערה בינונית, התמודדו את כל היוגורט לתוכה.
2. הוסיפו את שמן הזית והחרדל, וערבבו בעזרת כף עץ.
3. סחטו את החצי הלימון על הרוטב, הוסיפו את השום הכתוש.
4. בעזרת המלח והפלפל התאמו את הטעמים לפי ההעדפה האישית שלכם.
5. לבסוף, כפפו פנימה את הפטרוזיליה והשמיר.

כעת, כל שנותר הוא לערבב את כל הרכיבים היטב עד שהרוטב הופך לאחיד וקרמי.

השיפורים האפשריים לרוטב הזה הם מגוונים כך שתוכלו לשחק איתו לפי הצרכים וההעדפות שלכם. ניתן להוסיף יוגורט פרוביוטי בשביל יותר ערכיות בריאותית, ניתן להחליף את החרדל ברוטב סויה לקבלת טעם נוסף ונגיעות סיניות על הסלט שלכם.

שאלות ותשובות

איך ניתן לשמור את הרוטב?
מבחינתי, הרוטב הזה נשמר מצוין במקרר. פשוט הניחו אותו בתוך צנצנת זכוכית אטומה והוא יחזיק מעמד כשלושה ימים.

האם הרוטב מתאים לכל סוגי הסלטים?
זהו רוטב גמיש מאוד. תוכלו להשתמש בו גם לסלטי ירקות וגם כסלטי פסטה. אפילו כסלט קינואה הוא ישתלב נפלא. אני ממליצה לנסות ולראות באיזה שילוב הכי מתאים לכם!

אני שונא חרדל. האם אפשר להימנע ממנו?
בטח! החרדל מוסיף טוויסט אבל לא חייבים לשים אותו. ניתן להחליף אותו בדבש או אפילו רכיבי פלפל חריים למי שאוהב חריפות עדינה.

האם אפשר להפוך את הרוטב ליותר קרמי?
לחלוטין. תוכלו להוסיף קצת שמנת חמוצה כדי להעשיר את הקרמיות ועדיין לשמור עליו בריא יחסית.

כמה זמן לוקח להכין את הרוטב?
רק 10 דקות! זהו זמן ההכנה של הרוטב ואני בטוחה שזה זמן מספיק קצר לכל מי שבמהרה רוצה לשדרג את הסלט שלו.

האם הרוטב מתאים גם לגריל?
כן, רוטב כזה מתאים למרינדה לעוף או דגים על הגריל. פשוט הפדרו את הבשר ונותנים להזעת היט טוב לפני הצלייה.

האם ניתן להשתמש ברוטב גם כרוטב לשוארמה ביתית?
לגמרי! אגב, זה הכי טעים עם לחם מחמצת והנגיעה של שמיר מוסיפה טעם מדהים.

מה אפשר להוסיף בנוסף לשדרוג טעמים?
אנחנו ממליצים להוסיף עוד קצת מלימון סחוט, או אולי גזרים מגורדים למרקם יותר פריך. קצת אגוזי מלך קצוצים יכולים להפתיע גם כן.

האם הרוטב מתאים גם לאנשים בדיאטה?
הרוטב בהחלט מתאים לדיאטות דלות פחמימות וגם אינו מכיל סוכרים נוספים. פשוט תזכרו לבדוק את הערכים התזונתיים של היוגורט שבו אתם משתמשים.

ואיך ניתן להפוך את הרוטב לטבעוני?
אין שום בעיה להפוך את הרוטב לטבעוני. פשוט השתמשו ביוגורט המיוצר מאלטרנטיבות כמו סויה או שקדים.

לאחר ההכנה, אין שום סיבה שלא להעלות תמונה של הרוטב הנהדר שלכם ברשתות החברתיות! שתפו את המתכון עם החברים שלכם, וספרו להם איך הצלחתם להכין את הרוטב המהמם והפשוט הזה שממש מעלף את הסלט.

כעת, כל שנותר לכם הוא לצאת לשוק (או לגינה) ולמצוא את הירקות הכי טריים ונפלאים ולשדר את הסלט שלכם עם הרוטב האגדי!בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top