יודעים מה מתחשק לנו? פינוק ממכר שיכול לשגע את כל החושים. צ'יפס בטטה דק בתנור הכי מושלם שיש! לא, זה לא סתם צ'יפס רגיל. מדברים פה על יצירה אמיתית – כזה שמצליח להביא את "וואו" של סבתא אבל בגרסה משודרגת שתחייך אליכם מהתנור שלכם. מוכנים להיות מתמסרים? בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון
• סה"כ זמן: 45 דקות
• רמת קושי: קל
• מספיק לכ-4 מנות
בטטה היא ירק בעל היסטוריה ארוכה ומרתקת, שמוסיף עונג לכל מנה שהכנסנו אליו. הצבע הכתום המשגע, הטעם העמוק והמתקתק – יחד עם הקריספיות כשהוא נאפה – מה עוד אפשר לבקש?! המתכון שלנו לא סתם פשוט להכנה: הוא מדהים, ממכר, בלתי ניתן להסברה מרוב שהוא מעלף. כל כך טעים שהפיתוי לאכול את הכל לבד יהיה גדול. אבל אל דאגה, גם אם תשתפו, אף אחד לא יקפיד.
הרכיבים הדרושים
• בטטות גדולות (כ-600 גרם)
• 3 כפות שמן זית כתית מעולה
• 1 כפית מלח גס
• 1/2 כפית פלפל שחור טחון
• 1/2 כפית פפריקה מתוקה
• 1/4 כפית שום גבישי
• 1 כפית רוזמרין טרי קצוץ דק
• 1 כף גבינת פרמזן מגוררת דק (אופציונלי)
כשהבטטה האגדי הזה יתפזר בתנור וימלא את הבית בריחות מטורפים, תבינו למה התכוונו. אבל לפני שנתחיל, כמה מילים לגבי הרכיבים. אפשר לשחק עם התיבול לפי טעמכם; תוספת פרמזן מגוררת תיתן לבטטה טעם נוסף ואגדי. לרעבים שביניכם, כדאי לשקול להכין כמות נוספת!
שלבי ההכנה
כעת, נתכנס כולנו סביב משימת ההכנה. הנה הצעד הראשון: קלפו וחתכו את הבטטות לפרוסות דקות מאוד, בעובי של כ-3 מ"מ.
אל תשכחו: הפרוסות חייבות להיות אחידות כדי שהן יתבשלו בצורה שווה.
1. חממו את התנור לחום של 200 מעלות צלזיוס (על חום עליון ותחתון אם יש אפשרות).
2. הקפצו את פרוסות הבטטה עם שמן זית זך, כך שכל פרוסה תצופה טוב.
3. פזרו את המלח, הפלפל, הפפריקה והשום הגבישי וערבבו שוב הכל בתשומת לב.
4. סדרו את הפרוסות בתבנית מרופדת בנייר אפיה בשכבה אחת, כך שכל פרוסה תקבל מקסימום זמן שמש שלנו.
5. אם נוסיף רוזמרין ופרמזן מגוררת, נפזר אותם בשלב הזה.
6. הכניסו לתנור ואפו במשך כ-20 דקות, עד שהפרוסות מתחילות להשחים ונהיות קריספיות.
7. בזמן האפייה, חשוב להפוך בעדינות את הפרוסות פעם אחת כדי לודא קריספיות מושלמת.
8. הוציאו מהתנור ותנו לצ'יפס להתקרר על התבנית למשך כמה דקות על מנת שיגיע לקראנצ'יות נמסה בפה.
אז זהו, יש לכם צ'יפס בטטה ממכר ומתוק בתחושה, עם פריכות שגורמת לכל ביס להתפוצץ בטעמים עילאיים. התלהבתם? אי אפשר להפסיק לאכול!
מרכיבים חלופיים
המתכון ניתן להמרה לגרסה טבעונית, ללא גלוטן או דלת פחמימות:
• ניתן להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן זית.
• לפרמזן טבעוני, ניתן לגרד גבינת קשיו טבעונית.
• אפשר להוסיף תבליני חריף כמו קאיין לפלפול נוסף.
ולחובבי הבריאות המושבעים – להורדת הפחמימות אפשר להכין גרסה דלת פחמימות עם קורגטים במקום בטטות.
אי אפשר לפספס!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הצ'יפס בטטה עם תבלינים אחרים?
בוודאי! ניתן להשתמש בכל תבלין שאתם אוהבים – כמון, תימין או אפילו שום טרי מגורד.
כמה שווה פרוסות הבטטה להיות דקות?
כ-3-4 מ"מ זה מצוין! כך הן נאפות בצורה מושלמת ולא שורפות.
האם ניתן להחליף את שמן הזית?
כן, שמן קוקוס הוא אופציה נהדרת. הוא מוסיף טעם מתקתק משגע.
מה קורה אם לא הופכים את הבטטות בתנור?
הן עלולות לא להיות קריספיות מהצד התחתון. אז חשוב להפוך אותן!
האם אפשר להקפיא את הצ'יפס בטטה?
לא ממולץ. הם יאבדו מהקריספיות שלהם.
כמה זמן לוקח להכין את המתכון?
סה"כ זמן הוא בסביבות ה-45 דקות. ובכן, זה שווה את ההמתנה!
האם ניתן להוסיף רוטב?
כן, רוטב יוגורט או דבש חרדל יכולים להיות מעולים בתור שילוב!
האם הצ'יפס בטטה בריא?
בהחלט, מהוות מקור נהדר לסיבים תזונתיים וויטמינים רבים.
מה מומלץ להגיש לצד הצ'יפס בטטה?
אפשר לשלב עם סלט מרענן או מנות בשר קלות.
האם אפשר להכין עם בטטות סגולות גם?
כן, זה יוסיף צבע מקסים למנה ויופי חזותי מעלף.
אם המתכון שלנו עשה לכם תיאבון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולגרום לעוד אנשים להתאהב! תהנו ממה שאתם מכינים, ואל תשכחו ללקק את האצבעות!