פטריות מתכונים טעימים לכל ארוחה שתאהבו

פטריות מוקפצות עם שום ובזיליקום: מנת הצד המושלמת

אי פעם חלמתם על מנת צד כל כך מדהימה שהיא מעלפת את כל מי שטועם אותה? טוב… הנה היא! המתכון הממכר והאגדי הזה לערמת פטריות מוקפצות עם שן שום נאות וזרי בזיליקום ריחניים. כל ביס נמס בפה ומשאיר תחושת שלמות שאי אפשר להתעלם ממנה. הקסם של המתכון הזה הוא בפשטותו, אך בו זמנית ייחודיותו ברמה יוצאת מן הכלל. רוצים להרשים את החברים או המשפחה? תמשיכו לקרוא ולגלות איך מכינים את המנה המשגעת הזאת.

זמן הכנת המתכון:

רמת קושי של המתכון:

ולכמה מנות או אנשים המתכון מספיק:

⦁ זמן הכנה: כ-30 דקות
⦁ רמת קושי: קליל ומהנה
⦁ מספיק לכ-4 עד 6 מנות

אני אוהב לתאר את המתכון הזה כאילו הוא ספק מוסיקלי שנותן ביט ללב הפטריות, השום והבזיליקום. הפטריות העסיסיות נצפות בחמאה איכותית, נקרמות בשום טרי ומגע קסם של בזיליקום מקנה למנה טעמים בלתי נשכחים. כבר מהשנייה הראשונה שתתחילו לטגן את הפטריות, הניחוח הטרי של השום והבזיליקום ימלא את המטבח, ותרצו לקחת ביס מיד עם סיום ההכנה.

הרכיבים הדרושים:

⦁ 500 גרם פטריות שמפיניון טריות (מומלץ לחתוך לרבעים אבל תבחרו את הצורה שתשעשע אתכם)
⦁ 4 כפות חמאה איכותית (למי שמעדיף גרסה טבעונית, אפשר להחליף בשמן קוקוס)
⦁ 6 שיני שום קלופות וחתוכות דק
⦁ חופן בזיליקום טרי (קצוץ גס)
⦁ קורט מלח ים
⦁ קורט פלפל שחור גרוס
⦁ כף שמן זית מובחר (לטיגון קל ומהנה)

אם ברצונכם לגרום למתכון להרגיש עוד יותר מעלף, הוסיפו נגיעה של פרמזן מפורר או פרוסות דקיקות של שקדים קלויים. חשוב לזכור שהמטרה היא לא קינוח, אלא מנת צד שמספקת בוסט טעמים ייחודי.

אוקיי, עכשיו שיש לנו את כל הרכיבים הדרושים, בואו נעבור לחלק המרגש: ההכנה!

שלבי ההכנה:

⦁ התכם את שמן הזית והחמאה במחבת גדולה על חום בינוני.
⦁ כאשר החמאה נמסה והחלה להזהיב, הוסיפו את שיני השום ולטגונו עד להתרככות זהובה.
⦁ הוסיפו את הפטריות ושטפו היטב במחבת על חום גבוה, כך שיספגו את ניחוחי השום החמאה.
⦁ תקטינו את החום ותנו לפטריות לטגן על חום בינוני לכמה דקות עד שהן תספגנה טעמים.
⦁ כעת, פזרו את הבזיליקום הטרי על הפטריות, מלאו במלח ים עדין ופלפל שחור גרוס לפי טעמכם.
⦁ המשיכו לטגן עוד כ-5 דקות עד שהבזיליקום נמס מעט והפטריות התקבלו כאורחים המרכזיים של החגיגה.

מרכיבים חלופיים ושדרוגים:

📌 לגרסה טבעונית, כמו שהזכרתי קודם, ניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס. לחובבי הטעם האסיאתי, ניתן להוסיף מעט סויה במקום מלח ולהוסיף נגיעות של זינג'ר טרי מגורד.

📌 רוצים שזה יהיה אפילו יותר מרשים? הוסיפו מעט שברי אגוזי מלך קלויים מעל וזפו בתשבוחות.

📌 מחפשים משהו ללא גלוטן? ובכן, כל המרכיבים פה כבר טבעיים וללא גלוטן! אין צורך לדאוג!

כשמדובר במנות צד, חשוב לזכור שגם הפשוטות ביותר יכולות להיות האגדייות ביותר אם עושים אותן נכון. הפטריות האווריריות משגעות, השום המדויק ובזיליקום הריחני יוצרים יחדיו חוויה בלתי נשכחת.

שאלות ותשובות:

כמה זמן אפשר לשמור את הפטריות המוקפצות במקרר?
אפשר לשמור את הפטריות המוקפצות במקרר במשך 3-4 ימים בקופסה אטומה. אך מומלץ ליהנות מהן מיד אחרי ההכנה, כשהן הכי נימוחות ואווריריות.

האם אפשר להקפיא את המנה הזו?
זה לא מומלץ מכיוון שהמרקם של הפטריות עלול להשתנות ולהיות פחות מגרה אחרי הקפאה.

האם אפשר להשתמש בסוגי פטריות אחרים?
בהחלט! ניתן להשתמש בפטריות פורטובלו, מלך היער או כל סוג פטריות טרי אחר. כל עוד הפטריות טריות, הן ייקלטו היטב בטעמים.

מה אפשר להגיש לצד הפטריות האלה?
מזמינים את המנה עם פרוסות לחם כפרי טרי, או מעל פסטה פרמזן. כמובן שאפשר גם להגיש לצד סטייק טוב או עוף צלוי.

מה אם אין לי בזיליקום טרי?
אין בעיה, אפשר להשתמש בבזיליקום יבש או להחליף בעשבי תיבול אחרים כמו טימין או רוזמרין.

איך אפשר להפוך את המנה הזו לעיקרית?
אפשר להוסיף לפטריות פסטה מבושלת או חזה עוף פרוס דק ולטגן יחדיו.

האם זה מתכון דל פחמימה?
בהחלט! הוא גם קלאסי ומתאים מאוד לאנשים שמחפשים מנה דל פחמימה ומזינה.

כמה קלוריות יש במנה הזו?
כל המנה מכילה בערך 250-300 קלוריות, תלוי בכמות החמאה והשמן שתשתמשו.

האם אפשר להכין את המנה הזו מראש?
אפשר, אבל הכי טוב ליהנות ממנה טרייה אחרי ההכנה. כך היא תהיה הכי טעימה ונמסה בפה.

מה עושים אם המנה התייבשה לי?
אם זה קורה, אפשר להוסיף מעט חמאה נוספת או שמן זית ולחמם שוב על חום נמוך.

שיהיה לכם בתיאבון! ממתין לראות את התמונות שלכם של המנה המדהימה הזאת! אנא שתפו את המתכון ברשתות חברתיות כדי שגם החברים והמשפחה ייהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top