עלי גפן דרוזים שמתמכרים אליהם מהביס הראשון

האם אי פעם רציתם להכין מנה שתגרום לאנשים לשוב הביתה רק בשביל לטעום ממנה? דמיינו את עצמכם מתעטפים בניחוחות של עלי גפן שעוטפים מילוי משגע שישאיר את האורחים שלכם בפיות מלאי פליאה, ורק תרצו עוד נגיסה.

המנה שאלמד אתכם להכין היום היא עלי גפן דרוזים – מושלמים, עם טעם מדהים שמפיל כל אחד לרצפה, פשוט בלתי ניתן לעמוד בפניה. המנה הזאת לא רק מרשימה את העיניים, אלא גם את החיך, והיא כזו שתזכרו לעוד הרבה זמן. עלי גפן דרוזים הם מנת מסורתית עשירה, מלאה במרקמים וטעמים. אז קדימה, בואו נצא למסע קולינרי אל עבר מחוזות אגדי הטעם.

זמן הכנת המתכון

• זמן כולל: 2.5 שעות
• רמת קושי: בינונית
• מספיק ל-8 אנשים

עלי גפן הם מרכיב יוצא דופן שמחייב אתכם לקחת חלק פעיל בתהליך ההכנה. יש אנשים שמתארים את זה כסוג של מדיטציה קולינרית. אתם בעצם מגלגלים את כל אהבה וההשקעה שלכם שקופונה קטנה וירוקה. הסיפור של עלי הגפן מגיע היישר ממטבחי הדרוזים, שמתמחים בהכנה הקפדנית והאהבה הבלתי נגמרת לעלים הירוקים המלאים בטעם עז וחזק.

אז על מה כל הסיפור? מה הופך את עלי הגפן הדרוזים לכל כך מיוחדים? בד"כ מדובר בעלים צעירים ורעננים, שכאשר מגלגלים אותם נכון ועוטפים במילוי עשיר – הם הופכים לפנינת טעם בלתי נשכחת. לאלה שמעוניינים לנסות משהו באמת ייחודי ולהרגיש את האותנטיות במיטבה, עלי גפן דרוזים הם התשובה.

הרכיבים הדרושים

• 500 גרם עלי גפן טריים או מוחמצים
• 1 כוס אורז בסמטי
• 1 בצל גדול קצוץ דק
• 3 כפות שמן זית איכותי
• 2 כוסות רסק עגבניות
• 2 עגבניות מגורדות
• 2 שיני שום כתושות
• 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
• מלח ופלפל שחור לפי הטעם
• פטרוזיליה קצוצה (חופן גדול, אל תתקמצנו!)

אם אתם בעניין של שינויי גרסאות, כדאי שתדעו שאפשר להכין את המנה גם בגרסה טבעונית, פשוט החליפו את האורז בקינואה, וודאו שאר הרכיבים הם ללא מרכיבים מהחיות.

ועכשיו לחלק המרגש ביותר – שלבי ההכנה.

שלבי ההכנה

תפרשו את עלי הגפן על משטח נקי ושטוח

מבשלים את האורז בקצת פחות מים מהרגיל כך שיהיה יותר נוקשה

בסיר גדול מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים עד שהם שקופים

מוסיפים את העגבניות המגורדות ואת רסק העגבניות, מבשלים כ-10 דקות נוספות

מוסיפים את האורז המבושל, מערבבים היטב ומכניסים את פטרוזיליה הקצוצה, מיץ הלימון, מלח ופלפל

מניחים על כל עלה כף נדיבה מהמילוי ומגלגלים היטב כך שעלה הגפן יכסה את המילוי כפי שצריך

מניחים את העלים המגולגלים בסיר בצפיפות, כך שהם מחזיקים אחד את השני

שופכים מעל מים כך שיכסו את כל עלי הגפן ומביאים לרתיחה

מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה

כמובן, אין תחליף לטעם האמיתי של עלי הגפן הטריים, אבל אם אתם נתקלים בקושי להשיג עלים טריים, אפשר בהחלט להשתמש בעלי גפן מוחמצים שמוכרים ברשתות.

השאלה הבאה – איך יודעים שהכל כבר מוכן? בדרך כלל כשישנו ריח נפלא מסביב, ואז בטח תרצו להסתכל בסיר. עלי הגפן צריכים להיות רכים ונימוחים, אך לא מפורקים.

להגיש את עלי הגפן עם טחינה בצד או עם קצת יוגורט קר, והרי לכם – מנה מנצחת.


תוספות ושדרוגים

• הוסיפו בשר טחון למילוי לקבלת גרסה בשרית יותר.
• זרזיפי שמן זית על המנה המוכנה מגדילים את הפן הים-תיכוני.
• עשבי תיבול שונים כמו נענע או בזיליקום לתיבול נוסף.

אם יש לכם זמן ורצון להעשיר את הטעמים אפילו יותר, אתם מוזמנים לפרוס פרוסות לימון בין השכבות של עלי הגפן המגולגלים. זה לא רק מוסיף מימד חמצמץ מרענן, אלא גם מעלה את הערכים התזונתיים של המנה. אפשר גם להוסיף למי הבישול מעט קינמון או מקלות ציפורן לקבלת ניחוח ותיבלון מיוחד.

שאלות ותשובות שהשכיבו אותנו מצחוק על השיש (סתם)

האם אפשר להשתמש באורז אחר במקום בסמטי? כן, אפשר בהחלט להשתמש באורז עגול או אורז פרסי אם תרצו. סמטי פשוט נותן מרקם עדין יותר ומפזר את הניחוחות והטעמים באופן מושלם.

כמה זמן עלי הגפן יכולים להחזיק במקרר? עלי גפן מבושלים יכולים להחזיק עד 5 ימים במקרר בשקית אטומה. הכיף הוא שאם תשאירו אותם קצת יותר, הטעמים רק ישתבחו.

אפשר להכין את העלים מראש ולהקפיא? בהחלט! אפשר להקפיא את העלים לאחר שהם מבושלים ולחמם שוב בשעת הצורך. ככה תוכלו להפתיע את האורחים בקלות.

מה לעשות אם אין לי עלי גפן טריים? כפי שציינו, אפשר בהחלט להשתמש בעלי גפן מוחמצים מהשוק. רק תזכרו להשרות אותם במים לפעם אחת להסיר עודפות מלח.

האם אפשר להוסיף אגוזים למילוי? כמו צנוברים? וואו, רעיון משגע! הוספת אגוזים כמו צנוברים יכולה להעניק קריספיות וטעם עשיר עוד יותר למנה.

אפשר לשדרג את המנה עם רוטב נוסף? אפשר, כמובן! רוטב יוגורט נענע או רוטב עגבניות חריף יכולים להוסיף עניין נוסף ולהתרכז על השולחן.

האם אפשר לבשל את עלי הגפן בתנור במקום על הגז? בהחלט. לשים את כל העלים בתבנית, לכסות בנייר כסף היטב ולבשל בתנור בחום של בערך 160 מעלות כשעתיים.

האם המנה היא דל פחמימות? לא בדיוק, אך ניתן להמיר את האורז בקינואה או כוסמת כדי להפחית את הכמות הפחמימות.

מה עושים אם המילוי נשפך בזמן הבישול? כנראה שחייבים לגלגל טוב יותר – חשוב מאוד להדק את הגליל, אחרת המילוי יברח והשולחן יתמלא חתיכות אורז קטנות ומעצבנות.

האם המנה מתאימה לאורחים בכל גיל? כן, בהחלט! גם ילדים וגם מבוגרים ימצאו כאן טעמים משגעים שהם לא יוכלו לעמוד בפניהם.

אז קדימה, הכנסו למטבח ונסו בעצמכם. כולנו יודעים שהמאכל הזה יהפוך למתכון אהוב בקרבכם. תשתפו אם אהבתם ושיהיה בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top