מתכון שפרדס פאי: המאכל הבריטי הקלאסי שתאהבו

שום דבר בעולם לא משתווה ליום קריר שבו כולנו מלקקים את האצבעות משפרדס פאי ביתי. מדובר במנה מדהימה, ממכרת ומעלפת ששווה כל רגע במטבח! השפרדס פאי נחשב לאגדי בזכות שכבות הפלא שבו – בשר עשיר ורך שמתחבא מתחת לשמיכה אוורירית של פירה תפוחי אדמה מושלם. נסו להיזכר בטעם הימי ילדות, כשסבתא ואמא היו מבשלות את המנה המשגעת הזו – מנת הנוסטלגיה האולטימטיבית!

זמן הכנת המתכון:

• זמן הכנת המתכון כולל: 1 שעה 30 דקות
• רמת קושי: בינונית
• מספר מנות: 6-8 מנות

מי ידע ששפרדס פאי כל כך טעים יכול להיות גם כל כך פשוט להכנה? הרבה אנשים מגדירים את המנה הזו כרצוי להגיש בכל ארוחה משפחתית חגיגית – ועם הסיבה הטובה. השפרדס פאי מושלם לחמם את הלב והנשמה, ובעיקר לבני המשפחה והחברים שאתם אוהבים.

יש לכם תבנית אפייה? יש לכם מחבת? יופי! התחילו לקרוא ותתחילו להכין – ברגע שתטעמו, לא תתחרטו.

הרכיבים הדרושים:

נתחיל ברכיבים הדרושים (כמובן). הם המפתח לקבלת תוצאה משגעת ואגדי לכלל הכובשים את המנה הזו במטבחם. כאן תמצאו את כל מה שאתם צריכים, כולל חלופות אם אתם צמחוניים או מחפשים גרסה טבעונית.

לבשר:

• 500 גרם בשר בקר טחון (אפשר גם להשתמש בתערובת של בקר וכבש)
• בצל גדול, קצוץ דק
• 2 גזרים בינוניים, קצוצים לקוביות קטנות
• 2 סלרי, קצוץ דק
• 2 שיני שום, כתושות
• כף רסק עגבניות
• 500 מ"ל ציר בקר (אפשר גם ציר ירקות לצמחוניים)
• 1 כף קמח (לקשירת הרוטב)
• תבלינים: מלח, פלפל, תימין, רוזמרין

לפירה תפוחי האדמה:

• 1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
• 100 גרם חמאה (או שמן זית לגרסה הטבעונית)
• 100 מ"ל חלב (או חלב צמחי לגרסה הטבעונית)
• מלח ופלפל לפי הטעם

שלבי ההכנה:

הכיף מתחיל! הצטרפו לי למסע בישול אשר יוביל לתוצאה כל כך משגעת. ממש כמו בארוחת חג מושלמת. בהתחלה נכין את שכבת הבשר העסיסי ולאחר מכן נפעיל את הכישרון בהכנת הפירה שיעטוף הכל ברכות ונמס בפה.

1. במחבת גדולה נסגור את הבשר הטחון עד שישנה את צבעו לכלל חום אחיד. כדאי לערבב היטב כדי למנוע גושים.
2. נוסיף את הבצל הקצוץ, גזר והסלרי למחבת ונבשל עד שהם יתרככו.
3. נוסיף את השום הכתוש ונבשל עוד כ-1-2 דקות.
4. נערבב את רסק העגבניות לתערובת ונבשל עוד כ-2 דקות.
5. נפזר את הקמח על התערובת ונערבב היטב.
6. נוסיף את הציר לאט תוך כדי ערבוב מתמיד כדי למנוע גושים.
7. נתבל לפי טעם עם מלח, פלפל, תימין ורוזמרין וניתן לתערובת לרתוח ולבשל כ-20 דקות על אש נמוכה עד שהתערובת תסמיך.
8. בזמן שהבשר מתבשל, נבשל את תפוחי האדמה במים מומלחים עד שהם רכים, בערך 20-25 דקות.
9. נסנן את תפוחי האדמה ונמעך אותם עם חמאה וחלב עד לקבלת פירה אוורירי ונעים לעין. נתבל במלח ופלפל לפי טעם.
10. נחמם תנור לחום של 190 מעלות צלזיוס. נזכיר שמדובר באפייה מעלפת – לתת לפאי את הנמשוחים הזהובים המושלמים.
11. נשפוך את תערובת הבשר המעושרת לתבנית אפייה עמידה בחום.
12. נשפוך את פירה תפוחי האדמה על הבשר ונמרח באופן אחיד. ניתן לעשות דוגמאות בעזרת מזלג לקבלת מראה כפרי ומרהיב.
13. נאפה בתנור למשך 25-30 דקות עד שהפירה יהפוך לזהוב חגיגי והמילוי יבעבע.

תראו איך כשהמנה מוכנה, השכבות נשפכות אחת לתוך השנייה, הריח המשגע מטעים את כל המטבח – פשוט מנת אגדי!

אל דאגה, אם אתם צמחוניים או מחפשים גרסה טבעונית – אפשר בהחלט להשתמש בתחליפים. לעומת זאת, טבעוני יכול להיות גם מדהים וממכר. הנה החלופות:

הרכיבים לגרסה טבעונית:

• 500 גרם עדשים ירוקות מבושלות במקום בשר טחון
• אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס או שמן זית
• במקום חלב, שמנת סויה או חלב שקד/אורז
• ציר ירקות במקום ציר בשר

שדרוגים נוספים למתכון יכולים לכלול הוספת גבינת פרמזן מגורדת מעל הפירה לפני האפייה, או אפילו הוספת יין אדום לציר הבשר להכשרה קדימה נוספת כמה ימים יוליים ממכך.

שאלות ותשובות:

האם אפשר להכין את השפרדס פאי מראש?
כן, בהחלט! אפשר להכין את השפרדס פאי מראש, ולהשאיר אותו במקרר עד 48 שעות לפני האפייה. כשמוכנים לארוחה חמה ומשגעת, פשוט להוציא מהמקרר ולאפות בחום של 190 מעלות צלזיוס כ-25 דקות.

אילו ירקות נוספים ניתן להוסיף?
מהנסיון שלי, אפשר לשלב בשפרדס פאי גם תירס, אפונה, פטריות או שעועית ירוקה. ככה מתקבלים טעמים עשירים ומגוונים.

האם אפשר להקפיא את השפרדס פאי?
בהחלט כן. מומלץ להקפיא את הפאי לפני האפייה במנות אישיות בנייר אפייה ולחמם בעת הצורך. יישמר יפה במקרר לפחות חודשיים.

אפשר להכין את המנה עם דג טחון?
תשובה מפתיעה: כן! יש גרסאות עם דג טחון כמו מלית מקודמת של פירות הים. מדובר במנה מפנקת וייחודית.

איך לעשות את המנה חסרת גלוטן?
החלפת הקמח לקמח תירס או קמח דוחן היא אפשרות נהדרת להקלה על אלו רגישים לגלוטן.

האם האפייה היא חובה?
לגמרי לא. האפייה משדרגת כמובן, אך גם אפשר לאכול כמנה "על האש".

מאיזה חלק מדובר על רסק עגבניות?
כף גדולה של רסק עגבניות. מדובר בטעם מועשר ועמוק שמוסיף ערך רב למנה.

פירה מתפוחי אדמה לבנים או מהמרק פירה?
במתכון הזה עובדים עם תפוחי אדמה לבנים, מסורתיים לאהוב במטבחנו.

האם אפשר להשתמש בתחליף צמחי בבשר?
כן, בהחלט ניתן להשתמש בתחליפי בשר כמו טמפה או סייטן להשגת אפקט דומה.

כמה זמן נדרש להתבשל על המחבת?
סגירת הבשר עד שצבעו משתנה ונעשה חום נמשכת על אש בינונית בסביבות 7-10 דקות. ההבשלה עם הירקות מוסיפה עוד 10-15 דקות.

השפרדס פאי הזה הוא לגמרי משהו שאמנותי להגדלת זמן עם המשפחה. אם אהבתם את המתכון, שתפו בהמלצה, לייקו, והפיצו לחברים! רוצים עוד טעמים מעניינים? הצטרפו אלינו לעוד מסע בעולם הבישול!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top